Kako skinem sopstvenu kovrdžavu kosu 2 | BA.inspinre.com
Šminka

Kako skinem sopstvenu kovrdžavu kosu 2

Kako skinem sopstvenu kovrdžavu kosu 2

Zdravo kovrčava narode, Nina Sultan ovdje! Danas ću vam pokazati vrlo jednostavan način u upravljanju svojim kovrče.

Važno je da to curl održavanje svakih nekoliko mjeseci kako bi se osiguralo vaše lokne uvijek izgledaju na tačku. Volim da trim mojoj kosi otprilike svakih 6 tjedana. Podrezivanje vaša kosa je prilično lako napraviti sami, a ako se ne boje šišanje, može završiti vam štedi novac na duge staze! Evo kako sam trim moje kovrče.

Neki savjete prije nego odsecanja.

  • Pobrinite se da imate dobar par šišanje. Koristeći samo običan škare ili pogrešnu vrstu škare - naročito ako se oštrica je dosadan - često može učiniti više štete na svoj lokne nego dobro. Imati makaze koje su oštri i posebno napravljen za rezanje kose će osigurati dobijete čist gladak rez kad se podrezivanje kose.
  • Imajte na umu je da smanji svoju kosu dok je suha. To čini vaš život mnogo lakše u tome, to je lakše vidjeti i upravljati izlizane krajevima. Teško je reći kako će kovrče učiniti kada je mokra jer bi to moglo izgledati sasvim drugačije kada vaša kosa suha.
  • load...

Način na koji sam trim moja kosa je jednostavno

Prva stvar koju ja radim je uzeti svaki pregib i pogledajte na kraju. Ako na kraju pohaban, ja izrežete ga. To je veoma slično podrezivanje split završava osim što su odsecanja off više kose. Potrebno je samo da smanji krajevi koji su izlizan i kad prekini, pobrinite se da se rezanje na kraju ravno preko.

Volim da trim moju kosu u rubrikama. Ja ću trim svaki pregib na desnoj strani moje kose, a zatim prešli na lijevoj strani i učiniti istu stvar, i na kraju, trim leđa moje kose. Vrtim kosu tokom procesa kako bi bili sigurni da nema kovrče da sam nedostaje. Nakon rezanja kosu kada je suho, možete uvijek tuš i raditi na dodir se dok je vaš kovrče su mokri. Podrezivanje leđima može biti nezgodno, jer ne možete stvarno vidjeti tamo ako nemate ogledalo. Jednostavan način da trim poleđini vaše kose je da se svaki uvijanje i podignite ga iznad glave tako da ga možete vidjeti jasno. Kao i drugi kovrče, trim na isti način odsecanja pravo preko.

Jedna stvar koju treba znati prije nego što trim

Podrezivanje vaša kosa može biti dugotrajan, jer ćeš kroz svaki pregib.

Međutim, to je lijepo da ne morate trošiti novac za nekog drugog da to uradi. Također je savršeno u redu da vide profesionalni stilist da smanji svoju kosu ako vam je neugodno to radi sebe. Mislim da nešto treba imati na umu je da se ne rezanja toliko kose off. To je samo krajeve vaše kovrče koje su uzimajući snipped. Volim podrezivanje svoju kosu, a ja nikad ne idem na stilista, osim ako želim da radim nešto drastično drugačije. Ova metoda podrezivanje možda nije za svakoga, ali to sigurno radi za mene i volim ga! Iskreno, ne mogu reći razliku između kad sam trim vs. Kada stilista to radi. To je sve što je moje metoda podrezivanje!

Jeste li pokušali smanjiti svoju kosu?

Je bilo dobro, ili je to katastrofa? Javite mi u komentarima ispod!

Pročitajte 4 Znakovi To je vrijeme da smanjite Prelazak dlake

load...