Kako se pripremiti za kratku frizuru, prema stilistu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako se pripremiti za kratku frizuru, prema stilistu

Kako se pripremiti za kratku frizuru, prema stilistu

Da li ste razmišljali rezanja vaš tip 3 kratku kosu? Možda si čak uzeo gusana na moje viđenje prednosti (i mane) kratkih 3 kose i osjećaju spremni da reskirati. Ali, prije nego što krenete na salonu u kotlet, postoje 3 stvari koje trebate napraviti unaprijed. Ne zaboravite, kovrčavu kosu potrebno je dosta vremena da raste, tako da ne ustručavajte se da žurite priprema za šišanje.

Okupiti Tip 3 Šišanje Reference Fotografije

Vi ste definitivno čuli prije: referentne fotografije su toliko važni ako dobiješ frizuru u bilo koje dužine. Ali, za kratke frizure, oni su apsolutno vitalnog značaja. Najfinije razlike u dužini, oblik, i slojevi mogu imati veliki utjecaj na to kako vaša kosa izgleda i odgovara vašem stilu i lice. Shop oko na internetu za referentne fotografije koje zaista žaliti za vas. I imajte na umu da su mnoge od svojih omiljenih poznatih ličnosti ili Instagram ljepota zvezdica ne može vam pokazati svoje pranje i otići kosu! Za pranje i otići stilova, NaturallyCurly ugrađeni u zajednici kovrdžav bi mogao biti veliki resurs. Proverite StyleNook i pokušajte filtriranje po vašem tipu kose. Evo 18 seksi prečica volimo za više inspiracije.

load...

Dovesti u nekoliko usporednih fotografija sa vama. Vaš frizer će biti ekspert u branje kroz zajedničke elemente u svaku fotografiju i to će im pomoći da shvate šta tačno, želite o svim od njih i želite replicirati na glavu.

Fotografija ljubaznošću @HarmoniCurls

Analizirati Vaš referentni Fotografije

Kada vaš frizer gleda referentne fotografije koje donose u, oni će ih skenirati za sličnosti: Da li su sve vaše fotografije pixie rezove? Jesu li svi oni bobs? Da li postoje slojevi? Odakle slojeva početi? Gdje je kosa najširi u frizuru silueta ?. To možete učiniti nešto od ovoga sami raditi prije nego što sjesti za konsultacije. Možda želite započeti gledajući neke od frizera vokabulara online sebe. Okupiti sve fotografije koje ste odabrali i dok gledate ih uzeti u obzir:

  • Da li ste u stvari samo balavi nakon teksture kose ili tip modela na fotografiji je? Možda čak i boja kose ili isticanje? Ako je tako, možda se nije dopao frizuru onoliko koliko kose / teksture. To možda i nije najbolja preporuka fotografija.
  • Gdje je težina linija u svakoj od fotografija koje okupili? Ispitati siluetu šišati i identificirati gdje je kosa na svom najobimniji. Gdje, na licu, nema tu težinu linija pasti? Možda otkrijete da kad pogledate na svim vašim referentne slike, izabrali ste slike na kojima su svi bili na bradi (poput bob) linije težine, ili mnogo veći na glavi blizu obrva ili čelo (kao pixie). Pokušajte koristeći ovaj termin kada razgovarate sa kosom rezač da im kaže gdje, u idealnom slučaju, želite težinu liniju kosu da pada u odnosu na vaše lice.

Shop za dlake Cutter i Salon

Slobodno kupovati oko prostora za kosu rezač i salon koji caters za kovrčave kose. Istraživanja je ključ! Koristite Yelp mišljenja, Google mišljenja, i naravno, NaturallyCurly salona Finder locirati kovrdžave frizeri u vašem području. I nemojte se ustručavati da zaustavi kovrdžav na ulici da pita gdje oni dobiti uradili svoju kosu.

Uzmite u obzir mnogo načina može smanjiti kovrdžave kose. Tu je standard mokro rez, suve rez, a Ouidad "izboriti i kriška" tehniku. Neki salonima koji koriste tehnike suho rezanje će čak i da li ste se vratili nakon pranja kosu za dodir se!

load...

Jednom kada ste identifikovali salonima koje vas zanimaju, nazovite naprijed i saznati ko su im kovrčave specijalisti za kosu i šta tehnike koje koriste. I ako se čini kao formi, zakazati raspravu.

Konzultacije su No-Commitment!

Otišao sam na mnoge konsultacije i na kraju sede za šišao pravo zatim i tamo, čak i ako nisam bio ugodno sa mojim frizeru niti sigurni da li mi dati ono što želim. To konsultacije stolica može osjećati kao ekspres lonac, i možda ćete biti previše ljubazan ili strah da ustane i ostaviti ako se osjećate neodlučan. Ali kratka kosa rez je velika obaveza. Trebalo bi da razgovara sa nekoliko frizeri prije izmirenja na onaj koji razumije tvoju kosu i vašim željama najbolji.

Pokrenite svoj konsultacija rekavši da ne namjeravate danas da imate frizuru. Hej, ako je potrebno da, recimo da imate prethodno angažman u pola sata! Dajte sebi vremena da razmisli prije nego što reskirati s frizer.

Ako ne možete naći na Fit.Wait

Ne mogu reći da ovo dovoljno: kratki tip 3 šišanje može potrajati više od godinu dana da raste nazad na ramena. Ako niste u potpunosti zadovoljni sa svojim referentnim fotografijama, i ako nijedan od frizeri ste ispitanih zaista gledala sa vi ili vaš kosu teksture, onda ne ustručavajte se da čekati ga do desne fit naiđe. Postoji mnogo lijepe, duge kovrdžave frizure možete rock u međuvremenu dok ne pronađete da savršeno odgovara!

Osećaju inspirisan? Tag nas u svojim frizurama na Facebook-u!

load...