Kako sam se vratio da ne mrzim kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako sam se vratio da ne mrzim kosu

Kako sam se vratio da ne mrzim kosu

Nedavno sam napisao članak o zašto mrzim svoju kosu odmah. Bilo je teško napisati i podijeliti sa drugima, pa čak i sam osećao da sam radio nešto nije u redu! Kao što sam pisao, počeo sam da tako jasno vidim stvari, mnogo više nego ranije. Promenio sam načine i utvrdio da je korijen svega toga je ljubav prema sebi. Nekada sam se tako frustriran kada bi neko rekao "da se bave samoljublja". To ne bi trebao biti praksa, treba doći prirodno. U međuvremenu, ja sam tukao sam dole svaki dan o mojoj kosi. Biti ljubazan prema vama traje RAD i nažalost, svijet oko nas ne podržava grli ljepote baš onako kako smo. Moja kosa promijenila i to je to. Umjesto da se poredim sa drugima, koristiti svaki voluminizirajući proizvod tamo, ili se boriti onako kako je moj kosu, konačno sam odlučila da ga prihvate.

Moja kosa je tanka na vrhu, a ja sam još uvijek toliko dobro!

Počeo sam komplimente sebi svakog jutra, a posebno moju kosu. Bez obzira na pozitivan komentar se odnosi na, to mi pomaže da započnem dan (i um) na desnoj komentar. Ja nikada neće biti u mogućnosti da kompliment od drugih ako ja ne znam ni kako da se pohvalim sebe. To je zabavno i stvarno pomogao povećati moje samopouzdanje o mom tanji kosu. Mislim da da sam najteži na sebi ujutro, jer tada sam najviše gledam sebe. Prestao sam meditirao noću i počeo jutros sjednicama koje su me značajno pomogao! To mi je pomoglo da obrišete sve stres koji počinje da se gomilaju u moje misli o danu ispred.

load...

Ja ne mogu promijeniti činjenicu da je moja kosa razrijediti. Tu je i da će trebati vremena da raste. Ono što mogu promijeniti, iako je kako sam se pobrinuti za moj um i tijelo. Počeo sam iskoristivši članstvo u teretanu da moja firma plaća za (žalim vas obavijestiti sam imao članstvo od oktobra), i ne samo to, već i sam počeo jesti hranu koja se osećam dobro. I dalje jedem pomfrit, jer well.we imaju stvar, ali želim da se što više hranjivih tvari kao što mogu iz mog hrane moguće. Ja dopuniti sa nekim vitaminima, kada i gdje mogu, pa čak i počeo da čita se na one koji su dobri za kosu i zdravlje vlasišta (nadam se da ću vas sve uskoro pružiti više informacija o ovim)!

InstaREALITY CHECK

Gdje su svi moji stvarnom životu kovrčave djevojke na Instagram ?! Volim kad vidim račun postaviti sliku svoje kose kada pada kiša, ili lokne nagomilan na vrhu glave u punđu jer danas oni "ne mogu". Nadam se da ćemo se svi početi da pravi razgovor o kosi. Znam da ga ponovo pročitate vremena i vremena, ali to je tako lako uočiti svi imaju nevjerovatan kose dana svaki dan Instagram i da jednostavno nije stvarnost. Umjesto da balavi nečije savršen brave, odlučio sam da se počnu baviti sa tih računa na pozitivan način nudeći se kompliment. Nakon što sam komentirati njihovu sliku, nudim sebe kompliment kao dobro. Ne samo da se otvori dijalog sa drugim kovrdžave djevojkom, ali me je i naučio kako da se tim razgovorima sa samim sobom. Za mene je sada, to je o tome da se prema unutra i rade sa onim što imam. Napravio sam obećanje sebi da ću početi uzimati više autoportrete. (Reci što ćete o autoportret, ali na dan kad ja ne osećam, ja uzimam da autoportret!) I priznati i dopustiti sebi da se osjećaju malo dolje, ali budem siguran da kažem nešto o sebi na toj slici to je apsolutno zapanjujući. Loši dani su dio procesa, ali tvrdeći da ljubav prema sebi jednako je važno.

Proizvoda i stilista preopterećenja - vi ti.

Ja sam više ne dozvoljavam sebi da se kao moram raditi stvari na određeni način sa kosom. Nema više u odnosu i nema više sebe grdi o proizvodu koji želim da koristim. Imam besmrtnu ljubav prema Bumble i Bumble zgušnjavanje sprej i plaže sprej. Za moj dan dva kosa, ja sam uvijek koristiti sprej plaže na živnuti moje kovrče i daj mi malo zvuka. Propustio sam to i nisu ga dotakla u dvije godine jer postoje kemikalije u taj proizvod koji "nisu dobri" za moju kovrče. Pa, baš kao i ja ne poriču sebe pomfrit sam odlučio ne da se poreći proizvod koji uživam toliko. Nisam investirati u Build Up Blaster iz DevaCurl i su koristili da jednom nedeljno da budem siguran skalp postaje odgovarajuću njegu. Želim koristiti proizvode koji rade za moju kosu i za uzvrat, ja ću volim svoju kosu kako mi je stalo do njega. Ja sam opsjednut s dubokim uređajem i otkrili da je to veliki dio mog nedeljnih rutinske brigu o sebi. Također, na čelu masaže... Ako se ne radi ovo bi trebalo početi. Ove stimuliraju vlasište i omogućiti bolji rast kose. Kao osim moje kose ljubavi putovanje, sam i unfollowed neke Instagram računa koje sam smatrao da su redovno gura proizvod na mene. To je zabavno da vidi ono što drugi koriste, ali ponekad mi je previše testova proizvoda dati anksioznost oko toga da li radim moja kosa treba.

load...

Sa kosom nedostaje volumen na vrhu Osjećao sam se kao da je vrijeme za promjenu. Počeo sam istraživanje rezovi ne zasniva na volumenu mislio sam da treba imati, ali na stilove koji će raditi sa svojim novim setom kovrče. Osjećao sam se pod pritiskom godinama naći stilista da je "specijalizovana" u kovrdžave rezove ili rezove DevaCurl. Taj pritisak me je izbjeći ljude koji su poznavali moju kosu! Moje stilista ne koristi preparate za kosu samo za kovrče, ona ne samo smanjiti određene obrasce pregib, a ona se neće smanjiti svaki pregib na potpuno onako kako bi trebalo biti. Ono što ona ima nula strah od moje kose. Prečesto stilista dobiva ispred moje kovrče i previše uplašeni da ništa s njima. Moje stilist slušao mene! Video sam je u prošlosti i volio kako je stilu moja kosa i čim sam vidio je opet ona je bila u stanju da prepozna sve promjene. To je dobar stilista. Sjedili smo i otišao preko pitanja koja sam se doživljava, a ona su se pobrinuli da se ukaže na pozitivne strane. Ona je istakla da moj novi rast kose i pomogla mi je da odluči na smanjenje koje će dovesti moju kovrče i da će raditi sa mojim nedostatak volumena. Onog trenutka počela je rezanje moje suho kovrče osjetio sam val samopouzdanja dolaze preko mene. Sada imam rez koji čini me tako dobro o mojoj kosi. To radi svaki dan? Ne. Ali to me uzbuđeni da sredim kosu umjesto strepeći ishod? Da, i to je sve što je bitno.

Ja sam sreću da su kovrče, jer u mojoj glavi ne postoje dva kovrče su iste bez obzira na čijem čelu su na. Svi mi talasasti i kovrdžave djevojke su tako blagoslovljeni sa AH-Mazing kosu. Kroz cijeli ovaj proces ljubavi i mrzim svoju kosu, shvatio sam da je to tako važno za nas da sve govori o borbi imamo. Vidimo uspjeh svaki dan na društvenim mrežama, a mi znamo šta se očito radi za ljude. Ono što treba da vidimo više je razgovora o gubitku kose, o stresu, o ljubav prema sebi, i oko grli koji smo način na koji smo! Neko je nedavno mi je rekao da ga je tako uzalud da su zabrinuti za svoju gubitka kose i kose ili o tome na otvorenom i oboje smo se složili da svakako nije. To je dio tebe i mnogo puta smo se identificirati s našim kose. Pričamo o tome i podijeliti svoju priču s drugima, bez obzira na dio puta ste na. Trebalo bi da imate lepu glavu kovrče ili valove bez obzira na to koliko je teško biti.

Kako to praksa kosu samoljublje? Javite nam dolje!

load...