Kako sam obučio moju prirodnu kosu za potpuno drugačiju klimu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako sam obučio moju prirodnu kosu za potpuno drugačiju klimu

Kako sam obučio moju prirodnu kosu za potpuno drugačiju klimu

Međutim, budući Jamajke rođen i odrastao, moj koncept hladne bilo daleko od kanadskog iskustva. Winnipeg zahladi nego što možete zamisliti, osim ako ne možete zamisliti -35oC. Nisam mogao. Prije odlaska u Kanadu, tropske temperature iznad 30 ° C su mi iz dana u dan norma. Ništa se približava 20oC bio nepodnošljiv za mene i ja gade klima-uređaj. Od Jamajka je topla i vlažna, protezala stilova nikada ostati protežu za dugo i skupljanja bio stvaran.

Prirodna kosa proizvodi su dostupni na Jamajci.

Postoji veliki broj kvalitetnih brendova - od Jamajke i drugdje - koji su dostupni na terenu. Proizvoda Dostava iz SAD-a je također vrlo jednostavan, ako ste na Jamajci. Osim toga, kako bi se olakšao pristup kvalitetnih proizvoda prirodne kose, Jamajka ima dosta kose Meetups i sajmovima koji pomažu napraviti prirodne kose putovanje koje mnogo ugodnije.

Mjeseci prije mog potez u Kanadu, počeo sam gomilanjem proizvoda za kosu.

load...

Ja sam radio neke online istraživanja, ali i dalje ne mogu shvatiti što bi prirodnu kosu scena biti kao u Winnipeg, pa sam mislio da je bolje doći pripremljeni. Nisam želeo da morate brinuti o brigu o mojoj kosi ili kosi moja šest-godišnja kćerka, dok smo prilagođavanje našem novom okruženju - to je dobra stvar koju sam uradio.

Brzo sam shvatio prirodnu kosu scena ovdje jalova u Winnipeg.

Većina žena s prirodnom kosom izgleda da češće nose pletenice. Nije bilo prodavnica ljepotu nigdje. Nešto kasnije, naišao sam na snabdijevanje prodavnica Sally Beauty - ali ipak, izbor proizvoda za moj tip 4 kosa je oskudna. Shvatio sam svoje online trgovine nije brod jedan od mojih fave brendova, SheaMoisture, u Kanadu. Osim toga, neke online trgovci na Amazon.ca pokušati ponuditi jednu Curl Jačanje Smoothie za 70 €! Nepotrebno je reći, stvari se nisu pojavili obećavajuće na početku.

Moja nova okruženja želi moju prirodnu kosu da se osuši.

Kao što sam ranije spomenuo, Winnipeg je hladno. To je dovelo do mojoj kosi doživljava manje skupljanja, čime se skraćuje vreme otpetljava, jer mi je kosa zapetljanja manje. Ali isto tako moram biti pažljiv u hidratantnim najmanje dva puta dnevno.

Biti lijen prirodni je zapravo radio na mom prednost u zaštiti svoju kosu iz ove hladne klime. Nisam uvijek bio lijen prirodan, ali kako mi je kosa još više porastao, smatram da sam provesti sve manje i manje vremena na stil.

Kako mi je dan za pranje promijenio

Na dan pranje radim cijelu stvar: prije poo, pranje, duboko stanje jednom mjesečno.

Držim kosu uglavnom u srednjim obrte koji nosim u rep, stvarno nemam vremena da to i više od toga, jer imam kosu moje kćerke za održavanje, kao i kao i sve obaveze koje dolaze uz brigu domaćinstva i držite stalni posao.

Nisam mogao da shvatim šta bi prirodnu kosu scena biti kao u Winnipeg, pa sam mislio da je bolje doći pripremljeni.

Kada idem na posao moje glave je uvijek pokriven za toplinu i mnogo puta kosa mi je pokriven u zatvorenom prostoru kao dobro. Radeći kao hemičar boja u industrijskoj proizvodnji okruženje znači traperice i majice ispod mantila i glavama nije neodobravanjem. To je bio veliko olakšanje, jer na Jamajci, ja sam i dalje zahtijeva da se obuče kao ured osoblje administrativni, što znači morao sam da se više brine o mom frizuru. Tamo je kapicu ne bi susreo sa dress code, ali sada ne mogu prilično roll iz kreveta, stavite kapicu ili vune kapu preko mog saten kapu, i otići.

load...

Držao sam moju kosu zdrava i hidratizirana u prvih šest mjeseci u Winnipeg na sledeći način:

Pranje rjeđe - u prosjeku svakih 3 do 4 nedelje

U skladu duboko uređaj-I duboko stanje sa svakog pranja

Hidratantna dva puta dnevno.

Smanjena manipulacija - Ja oblikujete svoju kosu ne više od dva puta nedeljno.

Nošenje zaštitne stilova i pokrivaju svoju kosu kako bi ga zaštitili od hladnoće klimi.

Kako ste se navikli na različitim klimatskim sa prirodnim i kovrdžave kose?  

load...