Kako sam ja odrasla svoju dugu, finu prirodnu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako sam ja odrasla svoju dugu, finu prirodnu kosu

Kako sam ja odrasla svoju dugu, finu prirodnu kosu

Za dame koje biraju kratku kosu, ovaj članak je vjerojatno nije za vas. To je više za dame koje žele da vide svoju kosu rasti u većim dužinama i da su spremni učiniti sve što je potrebno da zadrži što više dužina moguće. I dok, vrhovi ću dijeliti može biti od pomoći na bilo dama tražim dugu uvojcima, ja konkretno rješavanje moje dobro sestre kosu jer ja sam jedan od njih, lol. Ja mogu dijeliti samo ono što sam primetiti radi za moj tip kose - dobro i umjereno gust.

Kao što svi znamo, pogotkom kosu da raste u velikim dužinama nije uvijek lako feat. Dok kosa ne raste, ako ne zadržati većinu onoga što je porastao (da, tu je uvijek neki lom), od vas će se pitati da li raste na sve.

Za one od nas koji tanku kosu, potraga za dobijanje duge luksuzne brave je još veći izazov. (Dakle, nije fer. Znam u pravu!) Prirodni kosa to je u redu ima još jednu prepreku na putu do dugo raste. Za svaki twist i utor duž naše prirodne pramen kose (na uvijenost), tu je prilika za pucanje. Barem naše pravo, tanku kosu sestre nemaju taj dio razloga za brigu.

load...

Kao fino kose prirodno za više od 10 godina, mislim da sam pokupila nekoliko savjeta uz putovanje koje bih željeli podijeliti s finim damama kosom poput mene koji žele dugu kosu. To ne znači da znam sve. Ja samo znam ono što ja znam... Ono što sam otkrio radove za kosu poput moje. Bilo je nekih pokušaja i pogrešaka, ali ovdje su savjeti verujem da će pomoći mom tanku kosu sestre održavaju više od njihove teško zaradili dužine.

Nosi svoju kosu

Možete nositi svoju kosu. Whaaaat? Da. Čuo si me, devojko. Vaše putovanje rast kose ne mora da bude oko Socking kosu dalje svaki dan dok ne dođete do željene dužine. Umjesto toga, kada nosite svoju kosu, morate biti marljivi o zaštiti ga.

Vaš twist izlaza, pletenica izlasci, labave kovrče itd će biti trljanje na odjeću i sigurno može izazvati lom od trenja. To može biti x2 kada se putovanja do gdje god da idu na određeni dan. Dakle, uzeti u obzir stavljanje kosu dok ne dođete do svog odredišta. Veliki kandža snimke rade dobro na clipping kosu i off vašeg ramena. Onda, kada dođete do svog odredišta možete otpustiti snimak, tresti i biti nevjerojatan. Imajte to claw clip zgodno za stavljajući ga se tokom dana.

Niske Manipulacija vs Zaštitna Styling

To nije ništa novo da vam siguran sam. Čuli ste za zaštitne stil i niske manipulacije stajling. Međutim, ključni sam pronašao je možete zaštitni stil til se krave ne vrate kući (Ja sam grad djevojka. Nisam siguran odakle je to došlo iz LOL), ali ako imate da dosta manipulacije da se da zaštitne stil na mjestu, to će uzrokovati vaše tanku kosu više lom nego zadržavanje dužine. Naučio sam to na teži način sa mini obrtima.

Mini preokreta nisu za svakoga. Finije kosu, više podložni da će to biti za razbijanje kada je vrijeme da se one obrte van. Umjesto toga, odlučite se za obrte srednje veličine. Oni su mnogo lakše za upravljanje i zahtijeva mnogo manje manipulacije.

Ako ćemo učiniti zaštitni stil, odlučiti za kraći rok stilova. Što duže ostavili stil u kosi, kada je vrijeme da ga i iznutra, ima više šanse za lom zbog trake novog rasta koji sada treba da se razvezane. Čak i ako nosite pletenice, kada novi rast počinje dolaze u postoji neki zapetljavanje. Držite zaštitni stil u za 2 tjedna max. Tanku kosu ne voli da bude vezan mnogo duže od toga.

load...

Twist, Ne pletenica Ends

Pletenice može biti odličan zaštitni stilu, ali ovisno o tome kako ih učiniti, možda ste manipulaciju kosu previše. To manipulacija je zlo! Zašto? Lom, naravno? (Nije li to ono što smo govorili? LOL)

Nakon nekoliko puta nosila moja prirodna kosa u pletenicama, shvatio sam da je uzrokovalo lom kad je bilo vrijeme da ih izvadim. Radio sam previše unbraid. Ja bih koristiti prste da pokuša unbraid a onda je morao da koristim rat rep češalj da pomogne. Dakle, sad ono što ja radim kada dođem do oko 1/2 inča kose niz pletenice, ja okrenuti ostatak kose.

Kada je vrijeme da skinete pletenice, naći ćete ga mnogo lakše i mnogo manje manipulacije za kosu, kada je samo da ispraviti svoj krajevima protiv njih unbraiding.

Bunning Your Hair

Razmišljam zaštitnih stil (i ovo je moja konačna riječ o toj temi... Obećanje). Lepinje su fini kose chica najbolji prijatelj u zaštitnom odjel stajling. Lepinje zahtijevaju vrlo malo manipulacije da rade i da ti čak i ne treba da se temeljito otpetljati kosu u punđu (osim pune detangling sesije za dan pranje).

Međutim, Bunning može uzrokovati lom. Ako će rock kosu u punđu za vremenski period, smatraju promjenom plasman lepinja svakih nekoliko dana. Ćete također žele da se dolje da lepinja i vlaže kosu dnevno. To me dovodi do sledeći savet. Nastavlja se…

load...