Kako pretvoriti tragediju u trijumf, glumi Elline surianello | BA.inspinre.com
Šminka

Kako pretvoriti tragediju u trijumf, glumi Elline surianello

Kako pretvoriti tragediju u trijumf, glumi Elline surianello

Sa preko 25 godina iskustva, Surianello je razvio lični i poverenja odnos sa svojim klijentima - ne samo zato što je doživjela gubitak kose sebe, već zato što je ona bavila svaki tip gubitka ste mogli zamisliti.

Elline Surianello, vlasnik LeMetric salonu u New Yorku, je dijagnosticiran androgene alopecije u ranoj mladosti.

Postala je upoznat sa nosili komade kose i isključiti tokom mladosti. Dok je radio u kozmetičkoj industriji u Houston, Texas u 80-ih godina, tragedija. Surianello sestra ubijena u pljački. Pored ogromne količine stresa, izgubila blizu 50% njene kose. Elline je bilo teško pronaći brand koji je kreirao proizvode koji odgovaraju joj prirodno kovrdžava teksture.

load...

U to vrijeme, kosa-tkanje je bio ogroman rastuće tržište u afro-američke zajednice. Dok je radio u poslovnom ljepoti, Elline upoznao gospodina koji je razumio kako to učiniti joj kosu i promenila život.

Elline je bio dovoljno ljubazan da mi kaže o njoj lično putovanje, priča iza LeMetric Salon, a ono što je naučila o efektima gubitka kose kod žena.

Inspiracija

"Kada sam se vratio (u New York), jer ja nisam frizer, Malo sam bačen u sve ovo iz perspektive potrošača", kaže Elline. "Nisam znao da kako nerazvijenim ženski sektor je bio za žene koji su trebali i da želi da nosi kosu. "

Ona je tada dalje objašnjava da, iako žive u Buffalo, New York, nije mogla naći nikoga dovoljno iskusni rješenja gubitak kose tako da se udružio nazad sa istim gospodin iz Houston. Na žalost, samo šest mjeseci u svoje partnerstvo, Surianello bavio gubitak njega, zbog čega joj je da preuzme poslovanje i moraju naučiti sve na svoje. Ona je prišao Ladies Home Journal (LHJ) traži da se obrazuju žene na gubitak kose. LeMetric procvala brzo nakon LHJ napisala svoju priču, stvarajući potražnja hiljade žena iz cijelog svijeta koje su željele rješenja kosu.

Ona ističe da je, sada u 2016., platforma za rješenja kosa je povećan zbog mnogo faktora, kao što su dijeta i stil života promjene.

Našao sam je alarmantno da Elline je primijetio još veći porast od mladih djevojaka doživljava kosu razrjeđivanje nego starije generacije žena. Ona dodaje: "LeMetric nije samo kosu, već o stvaranju okruženja koje žene osjećaju sigurno u i koji može govoriti ne samo o tome zašto im kosa promijenila, ali i mnogo autoimunog pitanja koja utiču na žene i da im kosa doći out ".

Za razliku od periku koja nema nikakve veze sa kosom klijenata, sve su to sistemi integriran sa ženskim postojeće kose. "

LeMetric nudi prilagođena sisteme za kosu tako da odgovara ličnom i načinu života potrebe žene.

Uvoz kompanija, proizvodi i dizajn visoke kvalitete kose za stvaranje Hairpieces, perike, ekstenzije za kosu, clip-ins, i još mnogo toga. Uz pravilno održavanje, njihovi komadi su izdržljive i trebalo da traje. Bez obzira na kulturnu pozadinu ili kosu tipa, LeMetric može prilagođene uklopiti, boja i tekstura kose u skladu sa svojim jedinstvenim teksturu kose. Rješenja može biti privremeno ili dizajniran za trajnu upotrebu. Surianello dodaje: "Za razliku od periku koja nema nikakve veze sa kosom klijentima, sve su to sistemi integriran sa ženskim postojeće kose."

load...

U 2012. Godini, Surianello stvorio frizerski salon mobilni (posebno napravljenog Mercedes-Benz Sprinter) kako bi njene usluge pravo na klijentu. Nudeći privatnog i zgodan konsultacije, ona je u stanju da olakša svojim klijentima. Ona dodaje: "Žene, kada je u pitanju ovaj, vrlo privatna i da ne žele ovu informaciju na sve strane. Vraćam se na put s njim i moj cilj je da imaju male mogućnosti umrežavanja za žene sa Q & A kad odem u određenom tržištu. "

Borbi protiv gubitka kose kao glavni problem

Iako je fizički izgled gubitka kose je veliki problem, emocionalni aspekt može imati razarajući učinak na žene. Pitam Elline o zajedničkim osećanja joj klijenti imaju kada dođu u posetu. "Oni mrze. U zavisnosti od toga koliko su stari će odrediti šta reakciju oni imaju. "

Sa preko 25 godina iskustva, Surianello je razvio lični i poverenja odnos sa svojim klijentima - ne samo zato što je doživjela gubitak kose sebe, već zato što je ona bavila svaki tip gubitka ste mogli zamisliti. Imala je nekoliko vrsta klijenata u rasponu od nekoga koje su izgubile svoju kosu tjedan dana prije njihova vjenčanja, tinejdžeru buđenje do gubitka kose na jastuku. Neki od njenih klijenata samo žele zadržati svoju privatnost dok se bave pitanjima zdravlja i drugi žele da sakriju činjenicu da nose Hairpieces od svojih partnera.

Učestvuje u Nacionalnoj žensko zdravlje Tjedan

Za Mjesec svijesti Nacionalnog žena Tjedan zdravlja i Lupus, LeMetric radio sa bloger i Lupus zagovornik Tiffany Peterson od TiffanyandLupus.com kao dio svoje nove ljepote i makeover serije. Gubitak kose je čest nuspojava Lupus i lekovi koji se koriste za liječenje. Prema LeMetricBlog.com, serija će imati Surianello i druge žene bore autoimunih bolesti da se pokaže kako su pronašli ljepotu u životu dok se bore protiv ružnoću bolesti.

Na kraju krajeva, Elline Surianello je bio ratnik za žene koje se bave gubitka kose. Njena inspirativna priča i sretna klijentelu dokazati da ona plaća ga proslijediti će im pomoći da prepoznaju svoje prave ljepote. Za više informacija o njoj, LeMetric salon i kose rješenja, posjetite www.lemetric.com.

load...