Kako poroznost kose utiče na kovrdžavu kosu? | BA.inspinre.com
Šminka

Kako poroznost kose utiče na kovrdžavu kosu?

Kako poroznost kose utiče na kovrdžavu kosu?

Kada je u pitanju poroznost i njen uticaj na kovrdžava kosa stil, prirodno kovrčava potrošači su daleko ispred krivulje. U proteklih nekoliko godina, prirodni kovrdžav su se razvile domaće tehnike stil osim onih koje samo naglašavaju pregib tip onima koji uključuju poroznost i njen uticaj na kovrdžave kose nošenje.

Poroznosti - Njegova uspone i padove

Poroznost je sve o vodi i kako vaša kosa upija. Sve Kosa je porozna i kovrdžava kosa je više porozan nego prirodni, UNCOLORED ravna kosa.

Veoma porozna kosa ima kutikule sloj koji je podigao i otvoren. Kosa brzo upija vlagu, ali gubi se isto tako brzo. Vrlo porozna kosa može apsorbirati više od dva puta veća količina vode i vlage od kose sa normalnim ili niskim poroznost može. Ona voli bogat, hidratantna uređaja koji sadrže proteine, pa čak i traje do čistog proteina tretmana dobro.

load...

Ali više porozan je vaša kosa je sklonija je izgubiti zatezna čvrstoća i da se probije kad mokra. Ako se primjenjuju ulja, Butters i silikona proizvoda u pogrešnom poretku ili iznos, vaša kosa može se opterećena iznutra i izgraditi u okno kosu čine ga naduto, mlitavo i beživotno. Uz porozna kosa koja je relativno suho i nema dovoljno vlage u vratila, kada raste dewpoints, spremite se za kovrdžanje fest.

U kosu sa niskim poroznost, zanoktica sloj je još čvrsto zatvorena. Kosa je sporije upija vodu i više vremena da ga oslobodi, tako nisko poroznost kose drži vlagu prilično dobro. Ali sa manje površine otvora za proizvod koji se apsorbira u, izgraditi na površini kose može dogoditi brzo. Previše uređaj i mogu kaput kosu i opljačkati ga u svoju vitalnost i bounciness prekomjerne Stylers. Neki proizvodi za oblikovanje kose može čak i sjesti na kosu ili otvorite beli cast. I zbog toga što je malo prostora za apsorpciju na glatku površinu niske poroznosti kose, pretjerane ili čistog proteina tretmana može uzrokovati hrskava, slame kao osjećaj preopterećenja proteina.

Postizanje Your Personal Poroznost najbolji

Ključ za rad sa poroznosti kosa ti je kako ti sloj svoje proizvode na mokrom, čista kosa. Ti proizvodi najbliži golim kosu imaju najviše utjecaja.

Čišćenje

Svi poroznosti mogu imati koristi od stanja za pranje, naizmenično sa povremenim blag, efektivno sredstvo za čišćenje da se razjasni. Koristite koji ne skine kosu ili neutrališe masnih kiselina u vratila kosu. Sulfata se ne preporučuje.

Duboko uređaj tretmana i koristi svih stupnjeva poroznosti, posebno hidratantni one sa dobrim raščešljavanje svojstva. Koliko oni omekšaju, obogaćuju, vlaži i jača je ključ. Eksperiment sa nivoom proteina da vidim šta radi za vas. Proteini pomažu zagladiti kutikule popunjavanjem praznine. Opće pravilo je veći poroznost je veći sadržaj proteina. Isto pravilo važi i za isprati uređaja.

Od samog porozna kosa upija sastojke brže, teška silikone i ulja na goli mokre, čista kosa će potonuti u i nadimati kosu. Kovrdžav sa višim poroznost svibanj želite probati kana, cassia, ili gline tretmani u kombinaciji sa regenerator. Ovi pomažu u glatkom i kaput vratila kosa i privremeno niže poroznosti. Da li konačni ispiranje hladnom vodom da zapečati kutikule. Ostavite uređaj u; čak možete dodati još nakon ispiranja.

load...

Donja poroznost kovrdžav može naći toplom vodom za ispiranje pomaže da se otvori zanoktice za oblikovanje proizvoda. Ostavite dovoljno uređaj u poklopac i grumen, ali isperite dovoljno da razrijediti proizvod i izbjeći premaz. A pošto vaša kosa efikasnije drži vlagu, možda nećete ni trebati Isperite uređaj. Pokušajte ide pravo na odsustvo-u od svog ko-pranje.

Ostavite-ins i Stylers

Ostavite-ins i uređaja koji sadrže proteine ​​pomoć pramen kovrče i minimizirati kovrdžanja u visoko porozne kose. Protein ublažava, ali može i suho, tako da zapečati po ravnanje ili scrunching u proizvodu puter, omekšivača i svoj omiljeni baznog ulja. Ako je vaša kosa je na donjem poroznosti spektra, koristite proteina koji može oprati lako, kao što su amino kiseline. Fine, niske porozne kose tolerira proteine ​​bolje od grube niske porozne kose. I za male porozne kose koja je dobro hidratizirana, lagani odmor u i dobar gel može biti dovoljno za održavanje niske kovrdžanja u većini rosa poena.

Poroznost je kontinuum. Nemojte se bojati eksperimentirati i zabavite se s tim.

Karen Mcintosh (Suburbanbushbabe u CurlTalk) je zahvalan ravno bogovima kosu koji ju je zanemariti. Dijeliti svoje mišljenje s Karen u CurlTalk ili svom blogu

load...