Kako oprati kosu u zaštitnom stilu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako oprati kosu u zaštitnom stilu

Kako oprati kosu u zaštitnom stilu

Pranje kose, dok nošenje zaštitne stilova je važan, jer stvara zdravo okruženje za rast kose i smanjuje šanse od vas dobiti skalp poremećaja kao što su perut, suhoća, i vlasišta infekcije.

Koji zaštitni stil bi trebao nositi?

Najbolji zaštitni stilova preporučujem za što vam omogućava da očisti vlasište pravilno su stilove koji napišite skalp izložen. Ovo uključuje

  • Pletenice
  • Dva-strand obrte
  • Stan pletiva
  • Kutija pletenice
  • Senegala pletiva
  • Havana pletiva

Razgovarajte sa svojim stilista

Koje sredstvo za čišćenje trebate koristiti?

očistiti

Ako ste u potrazi za brz način da se očisti kožu glave dok je u zaštitnu stilu ili ako ste između šamponi, možete koristiti vlage Clenz po Taliah Waajid. Vlage Clenz formulirana ulja paprene metvice za smirenje i hladi kožu kada je tesna, svrbež, ili nadraženu. Pepermint ulje ima antiseptički i antigljivično svojstva, koje pomažu u sprečavanju bakterijskih i gljivičnih infekcija. Mislim vlage Clenz kao suho šampon možete koristiti za lako očistiti kožu glave. Preporučujem prskanje vlage Clenz na kožu glave i koristeći pamuk loptu pažljivo uklonite ulje, prljavštinu i mrtve stanice kože off vlasišta. 

load...
ton

Još jedan način da vaše vlasište čistim sa zaštitnim stilova je da koristite Philip Kingsley skalp Toner. Ovaj proizvod je dizajniran tako da nježno odstranjuje ulje i štite vlasište od štetnih bakterija koje podstiče ljuštenja. Philip Kingsley vlasište Toner ima hamamelisa, koji djeluje kao vrlo blage opora. Mentol hladi i krijepi vlasište dok pirokton olamin bori protiv gljivica i bakterija. Da biste koristili ovu toner, peškir osuši višak vode iz kose i vlasišta i koristiti mlaznice priključen na bocu da se prijave toner na vlasište. Ostavite proizvod i koristiti ga svaki put kada se vlasište osjeća nadraženu ili suha. 

vlaže

Šta ako imate perut ili skalp poremećaj?

Ako patite od teške peruti ili drugog vlasišta poremećaj, pokušajte zaštitni stil koji ne zahtijeva dodavanje kosu ili ostavljajući stil u više od jedne sedmice. Perike su savršen izbor za ljude s kroničnim peruti, jer možete uzeti periku i šampon kosu i vlasište temeljito. Pobrinite se da redovito čistiti perike i clip-u proširenja, tako da bakterije i gljivice se ne prenose se u svoju kožu glave kad staviš periku leđa.  

load...