Kako očistiti kosu bez oštećenja | BA.inspinre.com
Šminka

Kako očistiti kosu bez oštećenja

Kako očistiti kosu bez oštećenja

Jeste li ikada bili rekao da ne bi trebalo da koristite četku na mokru kosu? Ili kovrčava djevojke ne treba da koriste četke jer će izazvati neposlušnu kosu? Dok je to dobar opšte pravilo, to nije uvijek slučaj. U zavisnosti od četke i kako ga koristite, možete koristiti stil alat bez oštećenja te prekrasne kovrče.

Kako koristiti šampon četkom

Ova četka neće se koristiti za otpetljati vaše kovrče, ali se može koristiti za nježno očistiti kožu glave. Dok je čišćenje vaše vlasište, to je važno imati na umu da ne ogrebete vaše vlasište noktima jer to može izazvati više iritacije. Šampon četka je odličan način da očiste vaše vlasište i povećati cirkulaciju krvi u vlasište.

Kako koristiti detangling četkom

Ova četka nije stranac zajednici prirodnu kosu. Kovrdžav koriste različite detangling četke, kao što su Denman četka i Tangle Teezer. S obzirom na razmak redova u nekim od tih kistova, to je još teško koristiti dok perete kosu suva. Neki kovrdžav ukloniti nekoliko redova, također poznat kao modifikaciju, u četku tako da razmak može biti i šire. To može biti najbolje da koriste samo ovu četku dok vam je kosa mokra. Prije upotrebe, također primjenjuju ispire sa kose ili isprati-out uređaj sa dovoljno klizanja koji će pomoći u detangling sjednici. Još jedna najbolje prakse za korištenje prije nego raščešljavanje je da očešljaj sa širokim češljem zub prije upotrebe. Iako je ovaj kist se može koristiti za raščešljavanje kose, može se koristiti i za stajling. Dok ste nanošenja hidratantne i oblikovanje proizvoda, koristite ovu četkicu za glatke svoj lokne od dna do vrha za najbolje rezultate sa svojim obrtom izlaza, pletenica outa, pa čak i oprati i go!

load...

Kako se koristi vepra Četka

A svinja Četka je odličan dodatak da imate u svojoj stajling alata. Četku radi najbolje za stajling na suhu kosu i odličan je koristiti za zaglađivanje vaše kovrče. Volite li glatke rubove? Ovo je savršena četka za glatke svoj rubovima pre nego što krenete na svoj dan. Jednostavno primijeniti svoj omiljeni rubu kontrole, operi ivice dole, vezati satena šal dole da držiš rubova glatko, i skini šal prije nego što krenete! Ova četka se može koristiti i staviti kosu u elegantan i glatka rep i peciva. Ako vam je potreban gladak twist-out, koristite ovu četkicu za glatke kosu nakon detangling svoj protezao, suhu kosu. To će također pomoći distribuira proizvod ravnomjerno. 

Kako se koristi četku

Veslo četke se može koristiti i za prirodnu kosu! Međutim, morate pažljivo koristiti četku od sijalice na čekinje može ukrasti na kovrče. Ova četka može pomoći ukloniti baciti kosu dok detangling sa češljem. Osim toga, ovaj kist može pomoći s toplinskim oblikovanjem. Na primjer, kada postizanje udarac-out, pokušajte da koristite češalj za karticu sa svojim fen na koji će zadržati svoju kosu razvezane. Kad god završite, pažljivo uzeti četku i glatku kosu sa fen za više gotovih izgled. A četku se također može koristiti za instalaciju kosu u foliju za održavanje vaše pravo frizuru.

load...