Kako očistiti gvožđe | BA.inspinre.com
Šminka

Kako očistiti gvožđe

Kako očistiti gvožđe

Iz sprej boce koje dodaju da vlaga tuš kape za zaštitu od njega, ima toliko mnogo alata je kovrdžave mora ostati na vrhu kosi. Kada je u pitanju figara ipak, znajući kako da očistite vaše curling alat je vrlo važno. Figara mogu lako pokupiti prljavštinu iz redovnog rukovanja. Oni su poznati po tome što uzima na debelom, odvratno premaz naslage od proizvoda za kosu, u rasponu od lak za kosu na zaštitu od toplote. Ali, da li ste ikada smatrali čišćenja figaro? Često zaboravljamo ovaj zadatak, uglavnom zbog toga što ne znamo kako. Evo 8 tips iako koje možete koristiti na čišćenje vašeg figaro i držite lokne pod kontrolom!

Fotografija ljubaznošću iStock.com/CSA-Archive

1. Ugasi to!

Postoje neki koji kažu da je lakše očistiti figaro kada je još malo na toplom strane, s obzirom na proizvode biti u stanju da se topi off. Pokrenete rizik od bolnih opekotina ovom metodom ipak. Da bi se to izbeglo potpuno, a samo isključite naše glačala kada smo ih za čišćenje. Čišćenje hladno figaro sa pravim alatima navedenih definitivno će dobiti posao bez topline bačen u mix.

load...

2. Nikada ne potapati figaro u tečnom

Mogao bi potencijalno zabrljaš električne komponente potapanjem peglu u vodu ili sredstvo za čišćenje. Bolje je da se vaše papirnatim ručnikom i nanesite malu količinu trljanje alkohol u papirnatim ručnikom, a zatim trljajte niz cijelosti na figaro, obraćajući posebnu pažnju na tablicama, elementi grijanje, ili područja s prekomjerne naslage. Preskočite vode, i umjesto toga koristiti sljedeće sredstvo za čišćenje.

3. Koristite trljanje alkohol

Uobičajeno je da to čujem možete koristiti za čišćenje sve namjene, ali to može biti malo previše abrazivna za površinu vaše curling željeza. To je isto jako teško dobiti sve čistije isključen i možete završiti s njim u kosi; i djevojka, koji želi da se to dogodi? Trljanje alkohol je odlično rješenje za čišćenje, jer isparava sama po sebi i neće ostaviti jak miris.

4. Ako je gvožđe nije tako prljava.

Zaustavi ovdje. Je trljanje alkohol u koraku 1 može biti dovoljno da ga pravilno čišćenje. Ako radite sa puno nakupljanje proizvoda iako, možda bi bilo najbolje da se dobije komercijalni rješenje za čišćenje od najbližeg profesionalnih snabdijevanje ljepota dućan ili koristiti alate za uklanjanje naslage.

5. Koristite četkicu za zube i papirnatim ručnikom

A papir ručnik će biti potrebna za čišćenje većih dijelova, kao što su ručka, ali četkica za zube je stvarno korisno za dobivanje u kutke i pukotinama peglu. Četkice za zube su dovoljno jaki da odstrani nagomilanu proizvoda bez grebanja površine željeza.

6. Napravite sode bikarbone paste

U borbi protiv teške naslage, kombinuju mješavinu sode bikarbone i dovoljno vode da se stvori pasta u malom zdjelu. Koristeći četkicu za zube i preparata, očistite područja sa najviše gomilanje dok ne spadne.

7. Obrišite ga

Slijedeća koristiti vlažnu papirnatim ručnikom sa samo vode sklonili trljanje alkohol ili sode bikarbone mješavina ostavio iza sebe, uz nagomilavanje.

load...

8. Dobro osušite figaro

Ne želite koristiti vlažnu figaro, jer je to ozbiljna opasnost sigurnost! Uvijek provjerite je li vaš figaro je suhe nakon čišćenja, prije upotrebe. Ja bih čak idu toliko daleko da kažu, nakon sušenja ubrusom, da se osuše dati bilo koje male kapljice vode priliku da ispari.

Znam neki drugi način da očistite curling alat? Želimo da znamo!

load...