Kako napustiti frizz za 7 dana | BA.inspinre.com
Šminka

Kako napustiti frizz za 7 dana

Kako napustiti frizz za 7 dana

Ako imate teksture uvojcima, vaša borba sa kovrče je svakodnevni izazov, a onaj koji je rijetko pobjednik. Valovit, kovrdžava i coily djevojke podjednako sanjaju za dan savršeno kovrče Bez kose. Ovdje je vaša šansa da se riješi kovrče u samo sedam dana! Stavite ga na probu-date svoj uvojke 7 dana izazov. Recite nam svoje rezultate u komentare!

Dan 1: Out sa starim!

Baciti sve svoje alkohol laden za oblikovanje, sulfat zasnovan šamponi, i silikona ispunjen seruma.

Sušenje alkoholi naći u brojnim stajling proizvoda može uzrokovati zanoktica da nabubri i kosa na frizz. Šamponi na bazi sulfat opljačkati svoj uvojcima svoje prijeko potrebnih prirodnih ulja, drugi krivac za kovrdžanje. Baci te ćorci i kupuju proizvode koji su kreirani sa prirodnim sastojcima i bez sušenja alkohola, sulfata, silikona, mineralnih ulja i drugih articifical punila.

load...
Savjet za kovrčavu Teksture

Svratite lokalnog distributera zdrave hrane i pokupiti bocu čiste aloe vera gel. Ovo je velika zamjena za gelove sušenje možete koristiti za definiranje i držite kovrče i kontrolirati kovrdžanje.

Dan 2: Whip tu kosu!

Rezervirajte termin dobiti prijeko potrebne opreme za kosu. Pobrinite se da stilista ste odabrali je iskusan u zbrinjavanju teksturom kose. Oštećen, retke, grozno krajevi nisu samo neprivlačni, ali i dodati u frizz faktor.

Savjet Za Coily Teksture

Da bi se osigurao precizan rez (posebno kada ste u posjeti stilist po prvi put) šampon / stanje i zapečatiti kosu sa prirodnim uljem dva dana prije i neka vaša kosa potpuno osuši. Na dan vašeg rez, lagano feniranje kosu s ventilacijom četkom na laganoj vatri tek toliko da se protežu vaše namotaja.

Dan 3: Heat stvari!

Kovrdžanja se događa kada se osuši, porozne kosu usisava višak vlage u zraku. Dajte sebi duboko tretman topline pomoći pečat vlage i pripremite kosu za kovrče bez brave. Kako bi se povećala uređaj utjecati, zagrijati porcije čistog jojoba, maslinovo ili pomegrante sjemena ulje i miješati sa svojim uređaj. Budite sigurni da pustite ga da radi najmanje pet minuta.

Savjet Za Valovita Teksture

Da bi se izbjegla mlitavo, beživotne kose, primjenjuju uređaj najmanje 2 "iz korijena.

Dan 4: Koristite DIY liječenje

Ovaj jednostavan, domaći recept je moj omiljeni duboko tretmane uređaj.

Milk & Honey dlake Smoothie

 • 1 konzerva čistog kokosovog mlijeka (bogate hidratantne kreme - hidrata, uslovi i de-frizzes kose)
 • 1 zreo avokado (prirodni izvor proteina - hemijske procese opljačkati kosu proteina)
 • 2 žlice čistog meda (uslovi i dodaje sjaj)
 • 2 kašike maslinovog ulja (masne ulje koje vlaži i uslovi suhu kosu)

Uputstva: Dodajte sastojke u blender. Mix velikom brzinom dok se izmišljotinu dostigne smoothie konzistencije. Velikodušno primijeniti ravnomjerno na kosu, od korijena do kraja koncentrirajući se na krajevima jer su najviše skloni štete. Isperite.

Dan 5: zadržava vlagu i štiti

Valovit, kovrdžava i coily tekstura podjednako treba da zadržava vlagu, sa prirodnim uljima, redovno. Čin "brtvljenje" kosu brave u vlagu i sprečava pucanje i isušivanje. Nakon što očistimo i stanja kose, isperite i ponovo nanesite još jedan tanak sloj uređaj. Otpetljati i posušite sa svojim mikrovlakana ručnik. Prije nego stil, nanesite sloj vaše prirodno ulje izbora.

load...
Savjet Za Valovita Teksture

Odlučite se za lake nafte koji neće sputavati kose ili olabaviti talasa. Pure jojobe najviše podsjeća na ulje proizvedeno u našim vlasište.

Savjet za kovrčavu Teksture

Odlučite se za srednje tela ulje sa dodatnim pogodnostima. Volim čisto Tahitija Monoi de Tahiti i nara vidjeti ulja.

Savjet Za Coily Teksture

Odlučite se za bogate, guste Baterse da istopi u kremastu ulja. Ove Butters će dodati uređaj, težine i zaštitu suhe, treba coily kosu. Predlažem čista mango i shea maslac.

Dan 6: Pokušajte novi alat trgovine

Krajnji cilj je kovrčava djevojka je da protjeraju frizz. Međutim, neke od naših alata trgovine zapravo može stvoriti kovrdžanje i lom. To je vrijeme da se napravi promjenu!

 1. Da stari dobri frotir ručnik koji koristite za sušenje kovrče zapravo stvara kovrdžanje i lom. Oni minijaturne petlje koje čine većinu u ručnik snima i prepreke za kosu. Odlučite se za mekane t-shirt, ili moj omiljeni, a mikrovlakana ručnik.
 2. Preporučujem kosa sušenje zraka. Međutim, kada to nije opcija, koristite ionski fen s difuzorom prilog. Dok je žiri ima izlazak na naučni dokaz da jonske fenovima spriječiti / smanjiti oštećenja, opći konsenzus je da oni smanjuju frizz.
 3. Investirajte u svakodnevnom spajalice, alate koji dodiruju kosu najčešće.
 • Detangling Comb: Ako nisu disciplinovani kovrdžave da samo koristi svoje prste u otpetljati (ne osjećaju loše, nikada nije snasao to bilo), ulagati u širokom nazubljeni češalj napravljen od savitljiv materijala. Važno je da vaša detangling češalj daje kao što klizi kroz kosu da bi se izbjeglo nepotrebno tegljenja i lom.
 • Smoothing Brush: Ako ste ljubitelj ljuljanje zaštitnih stilova, sigurno ćete trebati kvalitetan prirodni svinja Četka za glatke kose, ivica i korijenje. Jeftini čekinje može oštetiti vratilo kose i uzrokovati ispucale vrhove.

Dan 7: Stil kao kovrdžave profesionalac!

Ključ je u velikoj curl dan je veliki režim za njegu kose. Ugraditi sljedeće korake u svoj režim za optimalne rezultate.

 1. Očistiti
 2. Stanje
 3. Seal vlagu
 4. Stil

Ovaj članak je napisao: Mahisha Dellinger, osnivač kovrče.

load...