Kako napraviti metod smastersa za bolju definiciju curl | BA.inspinre.com
Šminka

Kako napraviti metod smastersa za bolju definiciju curl

Kako napraviti metod smastersa za bolju definiciju curl

Ako ste mislili da će naći savršenu oblikovanje proizvoda za jedinstveno teksturom kose je najteži dio života kao kovrčava djevojka, onda ćete vjerojatno biti iznenađeni da čuju da je metoda u kojoj se odnose na proizvode je zapravo jednako, ako ne više, važno.

U prirodno kovrčava zajednicu, često čujemo o mnogo različitih metoda za primjenu proizvoda - postoji jedan zaboravljeni način, međutim, da i dalje pokušao i istinito za postizanje Curl Definition: To je Smasters način, i to nije ništa novo. Kreirao OG CurlTalk korisnik Smasters467, to je relativno manje poznate metode u odnosu na druge, kao što je prst motanje. Ali to ne znači da ne radi; to daje izvanredne rezultate, a može biti i vredi probati sljedeći put kada stilu.

load...

Je Smasters metoda je prilično jednostavan dodatak svakom stilu rutinu, a to ne zahtijeva da kupite bilo novih proizvoda, tako da možete dati ga probati odmah! Osnovna ideja metode je da dodavanje pregib poboljšavanje za kosu kada je oko pedeset posto suho će pomoći ohrabriti kovrče više nego kada se primjenjuju sva mokra.

Kako to učiniti na Smasters metoda

1. Primjena:

Primijeniti svoje proizvode kao što bi u normalnim (sredstvo za čišćenje, uređaj, ostavite-u), a zatim početi da difuzne kosu. Jednom kada je vaša kosa oko pedeset posto suha, isključite difuzor, i presele se u lavabo.

2. Dodajte svoj gelovima

To je dio koji mnogi od nas su rekli da preskočite izbjeći užasne kovrča, ali vjerovali ili ne, u tome ovaj metod ćete izbjeći glumcima da većina gelova ostaviti na kosi. Sljedeći korak je da se navlaži ruke i koristiti o iznosu pregib jačanje gel četvrtinu veličine na kosu. Popularan izbor je Kinky Curly Curling Krema, ali možete isprobati metodu sa sve proizvode koje već imate u svom ormara.

3. SCRUNCH

Sada, lagano SCRUNCH gel u kosu. Budite oprezni da ne razbiti bilo pramenovima koji su možda počeli formirati, jer to može dovesti do frizz. Ako scrunched u mokrim rukama i otvorenim dlanovima, ne bi trebalo imati problema primjenom proizvoda izbjeći frizz.

4. Suva

Za završni dio metode, ponovo osušite kosu sa svojim željama. Postoje neke različita mišljenja za ovaj dio metoda, kao što neki kovrdžav osuše kosu sa visokim temperaturama, a drugi koriste samo mali ili topla topline. To ovisi o tome što radi za kosu - sušenje na visokim temperaturama će pomoći ohrabriti svoju kosu da se smanjuju i stvoriti više lokne, što je idealno za mnoge wavies. Koristeći toplo ili hladno postavka će dati više istezanja, što može biti idealan za čvršće teksture.

U slučaju problema zajednički Smasters Način pitanja

Evo nekoliko rešenja za neke od najčešćih problema možda se suočavaju:

1. Vaša kosa oseća opterećena.

Sa Smasters metodom, koristite dodatni proizvod na kosu, i fino kose kovrdžav može najviše raditi na ovom pitanju. U početku, smanjite uobičajene upotrebe proizvoda na pola. Zatim postepeno dodajte više ili manje, dok ste u mogućnosti da se koristi od ove metode bez njega vaganja kosu.

load...

2. Kosa oseća žilavo i hrskavi.

Ako otkrijete da se obično meke kovrče osjećati mnogo više žilav i oblik pramenovima koji neće SCRUNCH, ti verovatno koristite previše drugog proizvoda. Početi pomoću pola iznosa, i postepeno dodati još po potrebi. Ako je Smasters metoda i dalje ne radi, to može biti da je gel koji koristite ima previše cast. Ako može previše teško za čekanje, ili vaša kosa može biti previše suva kada se prijavljujete svoje proizvode. Pokušajte i eksperimentirati sa različitim gelovima, i dodavanjem više ili manje proizvoda da biste dobili željene rezultate.

3. Imaš prekomjerne frizz.

Broj jedan razlog zbog kojeg može doći kovrče ovom metodom je tako što ne vlaženje dovoljno prije nanošenja drugog sloja proizvoda ruke. Da biste to izbegli, preporučujem da stoji pored sudopera tako da možete odmah dodati još vode, ako se čini ljepljiv, ili ako se vuče vlas kose, a ne ide glatko. Kovrdžanja može biti izazvana time što tvoja kosa previše suho - u ovom slučaju, razmotrite kasnije koristeći difuzor u rutinu kako bi se omogućilo da se proizvod sjediti u kosi, na taj način vaša kosa može zadržati malo više vode da se ne osjećaj previše suv.

Da li ste pokušali Smasters metoda ranije? Koji uviti-definiranje tehnika radi najbolje za vas? Javite nam u komentarima ispod!

load...