Kako napraviti Kinky twists | BA.inspinre.com
Šminka

Kako napraviti Kinky twists

Kako napraviti Kinky twists

Uvijek sam čuo o ljudima koji odlučuju da nose zaštitne stilova tokom oštre zime. Ali ono što o zaštiti svoju kosu tijekom vrućih ljetnih mjeseci? Nosio sam mikro pletenice i Senegala obrta, ali nikada pokušao svoju ruku na kinky obrta. Ako pratite istu premisu dva Strand obrta, kinky preokreta bi trebao biti prilično ravno naprijed instalaciju i može uštedjeti mnogo novca ako odlučite da ih rade sami. Evo kako sam uradio moj!

Priprema

Počeo sam sa svježe oprana kosa, a zatim oprati, klimom i također je krenuo i duboko uslovljena jer sam planirao da zadrži svoju kosu u ovom stil za najmanje mjesec dana. Jednom moja kosa je čista i odvojeni u četiri dijela, prijavio sam Kinky-kovrčava Knot Danas kao svoju bazu odsustvo-u, EDEN Bodyworks jojobe Monoi ulje za kosu i EDEN Bodyworks jojobe Monoi dlake mlijeka da sve zapečatiti u. Ova kombinacija proizvoda mi je dao mekana, dobro hidratizirana kosa i dozvoljeno mi je da nastavite na sljedeći korak.

load...

Jednom kada moja kosa je hranila, prijavio sam lagani sloj grožđa ulje da svaka sekcija prije nego što sam napetost udarac sušeno moju kosu. Tokom napetost feniranja, važno je da se koristi za zaštitu od toplote i ulje od semena grožđa nudi prirodan izbor za zaštitu topline. To je važno kako bi bili sigurni vaša kosa nije mokra kada feniranja. Rad sa vlažnu kosu će olakšati da zadrži kosu glatkom i ubrzati svoj feniranje sesije. Na kraju, pobrinite se da zadrži postavke topline na niskim i srednjim, tako da ne spali kosu!

Instalacija

Sada na zabavu i teži dio! Počeo sam sa kosom u osam sekcija, četiri na prednjoj strani i četiri preko leđa. Našao sam je lakše početi u potiljak, ali možete početi u prednjem ili po obodu. Koristio sam Marley pletenicu kose koji dolazi sectioned u 20 komada u paketu. Izabrala sam da se ne smanji kosu na pola jer imam dužu kosu i želio da budem siguran da pokriven cijeli svoj dužine. Želio sam duže obrte izgledati.

Napravio sam male dijelove, između ¼ "i ½" i koristi prva metoda pletivom za pričvršćivanje ekstenzija. Počeo sam stvaranjem pletenicu sa mojom kosom i dvije sekcije Marley pletenicu kose. Uz moju kosu između dva komada pletenice kose, umotana sam kosu preko pletenica kose i natrag u srednji položaj, stvarajući sigurno držanje, tako da sam mogao nastaviti pletivom. Jednom sam se spustio oko inča ili tako, uvijeni sam kosu oko jedan komad pletenica kose da biste dobili dva komada, a onda je počeo dva Strand uvijanja na krajevima. Ponovio sam ovo preko ukupno 160 obrta i 16 sati kasnije sam gotov! To je važno kako bi bili sigurni da ne povući kosu previše čvrsto, posebno oko kose. Možete stvoriti veće dijelove, ali pokušajte da ne stavi previše stresa na slabim područjima.

Žele više?

  • Kinky Twists za ljeto
  • Kinky Twist Galerija

Final Thoughts

Iako je ovo bio dug proces, to je definitivno isplati. Ako ste bili da se ovaj tip stila radi na pletenicu radnju lako može koštati gore od 250 € dolara ili više, ovisno o dužini i debljini vaše kose. Velika stvar u vezi mogućnosti da pletenicu svoju kosu je da ne možete, ne samo spasiti hrpe novca, ali možete osvježiti svoj stil i izvršiti bilo kakvo održavanje kada je to potrebno. Kinky pletiva su odlična zaštitna stil za svaku priliku i već sam dobio puno komplimenata na njih. Se uklapaju sasvim dobro sa svojom kosom i da će trajati četiri do šest nedelja.

load...
load...