Kako mogu objasniti frizeru kako se (suvo) rezati? | BA.inspinre.com
Šminka

Kako mogu objasniti frizeru kako se (suvo) rezati?

Kako mogu objasniti frizeru kako se (suvo) rezati?

Kako mogu da frizerka kako (suho) skratim sada trokut-oblik 3b / 3c lokne objasniti?  

Zdravo, ja sam na Mauricijusu i prirodna kosa ljubav je ipak stranac za mnoge. Imam 3b / 3c kovrče i ja umirem da dobru kosu oblik. Moja kosa ima oko 3 godine sada bio u trokut oblika, jer ja ne mogu naći osobu ili salon specijaliziran u kinky / coily / kovrdžava kosa u mojoj zemlji. Voleo bih da znam šta da radim i kako da se nekome kako da se ošišala objasniti. Gledao sam puno videa, ali bojim se da ta osoba možda ne razumije ili ne dobiti cijeli značaj / filozofija / na sve to. Molim vas da me savjetovati?

Odgovor

Kratak odgovor je jednostavno ne mogu. Dva od najpopularnijih kovrčava tehnike rezanja poput DevaCut ili Ouidad je Rezbarenje i Odsecanje potrebna obuka i certificiranje za stilista da ponudi tih usluga. Postoje i drugi stilisti koji nude obuke i smanjiti suho kovrdžave kose na svoj način, ali nisam siguran da li bilo koji su ponuditi online kurseva ili borave u vašoj blizini.

Recite stilista ono što želite

Ako želite eliminirati trougao oblik vaše kose, a zatim komunicirati da sa svojim stilista. Znam suho rezovi su privlačni onima koji nose pranje i go i radije da se ne koriste toplinskim oblikovanjem alata, ali ti se suhom rez nije jedini način da se postigne volumen od korijena.

load...

Donijeti slike na svoj termin

Krajnji rezultat većine suho rezova je slojeve tako da je to možda bolji način da kažeš stilista izgled koji pokušavate postići. Pokazati mu slike iz Instagram i neka objasne različite pristupe oni mogu uzeti za postizanje stil koji želite. Možda želite da se više fokusiraju na stil, a manje na tehnici.  

Pokušajte da promenite svoje proizvode

Vaš stil proizvodi mogu biti doprinosi na svoj trokut kosu. Ako su vaši proizvodi predebeli, preteška, ili ako se raslojavanje previše proizvoda između dan za pranje, onda je to možda opterećuje kosu. Isto tako, ako koristite uređaj kao Styler u zamijeniti stvarne stajling proizvod, onda to može biti doprinos trougao kosu. Ostavljanje uređaj na kosu zaista mogu izvagati ga kako bi bili sigurni da se temeljito isprati i zatim koristite svjetlo ovlaživač i svjetlo Styler kao čisti gel aloe vere, laneno gel, ili svjetlo stil kreme.

Šampon češće

Opet, možda imate previše aplikacija proizvoda. Nisam siguran šta režim je ali ako se ne očisti sedmični sa šamponom onda isprobati. Česta ko-pranje i slojeva kosu sa hidratantne kreme, ulja, i oblikovanje proizvoda bez temeljnog čišćenja također može doprinijeti da stan korijene u svoju krunu.

Kako ste riješi svoj trokuta kosu?

load...