Kako kvinoa može sprečiti izbacivanje boje kose | BA.inspinre.com
Šminka

Kako kvinoa može sprečiti izbacivanje boje kose

Kako kvinoa može sprečiti izbacivanje boje kose

Kao kuhar, hemičar Emily Reed od John Paul Mitchell Systems je uvijek eksperimentiranje s novim sastojcima koji mogu pomoći u rješavanju problema. Ona je uvijek u potrazi za novim načinima za stvaranje izmišljotine koje mogu donijeti nešto novo i drugačije na tržište njegu kose.

"Niko ne treba još jedan šampon samo zbog postojanja drugog šampona", kaže Kristin Firrell, potpredsjednik za razvoj proizvoda za John Paul Mitchell Systems.

Paul Mitchell je želio stvoriti proizvod koji će pomoći u sprečavanju izblijedi koja dolazi od čestih šamponiranje, toplinskim oblikovanjem i sunce. Dakle, Reed je rekla da je jako zaintrigiralo u travnju kada je počela čuje mnogo buzz o quinoa, posebno njen potencijalne koristi za obojenu kosu. Oni su pogledao niz različitih sastojaka, ali quinoa isticao. Dobila uzorak roku od nedelju dana i počeo je testiranje. Bila je vrlo uzbuđena zbog ono što je otkrio.

load...

Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), Izgovara KEEN-WAH, koji je stekao popularnost kao ukusan super-hrane, je utvrđeno da imaju koristi za njegu kose. On nudi jedinstvenu kombinaciju molekularne težine aminokiselina nudi poboljšanu penetracija za uz stvaranje zaštitnu barijeru za veće popravke, hidrataciju i sjaj.

Quinoa protein karakteriše kao više kao životinjskih proteina, od biljnih proteina, zbog svoje profil aminokiselina. Smatra se da je kompletan protein, sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina sa najvišim nivoom proteina među žitaricama. Visok nivo cistein, cistin, Lizin, metionin, Triptofan i tirozin uvelike poboljšati svoju sposobnost da pomogne u popravku, zaštitu i uređaj kako kose i kože.

Za razliku od ostatka proteina koji će svaka nude zaštitu, popravka ili vlagu, quinoa protein će ponuditi sve ove atribute kroz pojačanu penetraciju kosu i substantivity za povećanu popravak oštećenja i zaštite kutikule.

Iz tih razloga, Reed je rekao Quinoa je bio savršen sastojak za Ultimate Boja za popravak od Paul Mitchell: tri dijela, bez sulfata sistem koji zaključava u boju kose i poništava znakove oštećenja. Osim quinoa, proizvod također containshea maslac, jojobe i sojino ulje. Kombinuju da bi boja zaštititi boja do devet nedelja dok štiti od termičkog oštećenja.

load...