Kako kosa za kosu (bez obzira na vašu poroznost) | BA.inspinre.com
Šminka

Kako kosa za kosu (bez obzira na vašu poroznost)

Kako kosa za kosu (bez obzira na vašu poroznost)

Na poroznost kose na bazi, postoje neki koraci za ispunjavanje držimo boja traje duže s više vremena između retušira, uz očuvanje integriteta kose. Rečeno je da je poroznost je frenemy boje kose, jer kada poroznost je uravnotežen, boja ima bolje šanse uspješnog kraja, ali kada je poroznost je u suprotnosti rezultati mogu odražava.

Evo nekih stvari koje treba zapamtiti kada priprema kosu za boju na osnovu poroznosti kosu i koliko dobro vaše kose može držati i održavati vlagu. Visoko porozne kose prima vlagu uz minimalan napor i oslobađa vlagu uz minimalan napor. Ovaj tip kose može imati praznine i rupe u određenim područjima zanoktica, ostavljajući kosu ranjive na elemente, uključujući vodu, koja može ozbiljno oštetiti ovaj krhki tipu kose tokom vremena. S druge strane, ne-porozne kose ima težak put primanje vlage i jednako teško vlage vrijeme oslobađanja. Ovaj tip kose je obično vrlo sjajna, često može odbiti vlagu, te je otporan na kemijske tretmane. Kosa sa normalnim poroznosti ima više uravnotežen kutikule i zahtijeva samo povremeno količinu hidratantnih i jačanja. Kemijskih tretmana su najviše predvidljivi sa normalnim tipu kose.

load...

Kako se najbolje pripremiti svoju kosu

Teorija kosa stara škola koristi za vjerovati da je najbolje da obojite prljave kose. Bilo je malo prave istine u tome, kao prljave kose obično ima ostatak sebuma premazivanje pramenove kose. Ovo sebuma služi kao temeljni premaz ili tampon na pramenove kose, večernji izlazak poroznost i davanje glatko, uravnotežen tretman boja. To je posebno važno u zabavama kada kose bio oštriji i imali više potencijal da ošteti nečije kosu. Danas ne morate brinuti o olakšavale kosu u kokosovo ulje ili maslinovo ulje, nadamo se zaštitili svoje niti. Boja kose je evoluirao da blaže metode liječenja. West Texas kolorista, Jennifer Harr, prigovara da nam daju uvid u nju tipične preporuka klijentu na osnovu poroznosti.

teorija kosa stara škola koristi za vjerovati da je najbolje da obojite prljave kose. 

"Većina tipove kose treba procijeniti za utvrđivanje da li postoji naslage na kosi. Kosa će bolji proces kada je čist i bez viška proizvoda. Ako postoji nakupljanje, što može biti tipičan za nisku poroznost kose, šampon je potrebno ili Malibu wellness tretman je velika čupanje minerala u kosi. Tretman uređaj (Malibu Miracle tretman) treba slijediti da se izjednače poroznost i pružaju više pogoduje površinu za bojenje kose. Vrlo porozna kosa treba odmor-u uređaj kao što je "struktura ekvilajzer 'koji će se koristiti u okviru boja za više čak i rezultat. Bez strukture izjednačiti na poroznim kose, boja mogla izaći previše tamnije da se ohladi ili može jednostavno samo isprati sa prvim šampon. "

Kako je sve radove

Detoksikacije ili objašnjenja tretmani izvući minerala sa kristalizovane vitamina C. To pomaže da se uklone i spriječiti gubitak boje i brassiness pripisuje depozitima željeza i bakra na kosu, koji može reagirati sa molekuli boje u boju kose. Ovi minerali mogu privući na kosu kroz dobro vode, tvrda voda i hlor i može proizvesti štetne boje. A uklanjanje je potrebno prati bogat uređaj proteina (za određene tipove kose) da oponaša prirodnu strukturu kose. Ovo je odličan način da se pripremi za kosu za nesmetan paletu prije bojenja.

Poroznost boja prep

To je uvijek najbolje da se obratite stilista da vidim šta oni preporučuju za svoj jedinstveni tip kose.

visoke poroznosti

Duboko čisti kosu od 24-48 sati prije liječenja, duboko stanje sa izbalansiranim hidratantnu i jačanje tretman, isprati, i stil uz odsustvo-u samo uređaj (bez teških proizvoda). Ovaj tip kose može imati koristi od svjetlosti opreme u vrijeme liječenja boje.

Normalno poroznost

Očistiti kosu 24 sati prije liječenja boja, preskočite uređaj, i koristiti svjetlo odsustvo-u uređaj.

load...
niske poroznosti

Demineralize kosu sa šamponom ili Demineralizacija tretman duboko pojašnjenje da bi se boje da se pridržavaju kutikule. Preskočite uređaj svi zajedno i pitati stilista ako treba koristiti veći volumen programer ako vaša kosa je izuzetno otporan na boju.

Znati koja metoda je najbolja za vas je najvažniji dio. Uzmite malo vremena da se konsultuje sa svojim stilista. Dobra vijest je da je većina vaše kose prep se može učiniti kod kuće da vam uštedjeti vrijeme i novac. Uživajte u svom trajanju liječenja boju kose i ponovite ove korake svaki put kad boje za maksimalne koristi!

load...