Kako koristiti gel na kovrdžavoj kosi | BA.inspinre.com
Šminka

Kako koristiti gel na kovrdžavoj kosi

Kako koristiti gel na kovrdžavoj kosi

Kao kovrdžava djevojke koje smo naučili, kroz suđenje i dosta grešaka, koje usavršavajući svoj tehnike stil je jednako važan kao i pronalaženje Sveti Gral proizvod. Mnoge kovrčave djevojke smatraju gel biti krajnji pregib definirac, ali ako imate još savladati tehniku ​​pravilno primjene gela za kosu, možda ne vidim u čemu je frka.

Evo naših savjeta za najbolji način da se prijave gel za kovrčave kose.

Korak 1: Počnite s mokru kosu

Ako radite sa suhu kosu, SPRITZ kosu vodom iz sprej boce. Ako je vaša kosa brzo suši možda želite učiniti u rubrikama tako da kosu ne suši prije nego što se na taj dio.

Korak 2: Testirajte svoje odsustvo u prvom

Prije nego što se primjenjuju razne hidratantne i oblikovanje proizvoda na kosu, važno je da se testira da će ovi proizvodi "igrati dobro" zajedno prvi. Kako da vam kažem? U dlanu, miješati ispire sa kose sa gelom planirate koristiti. Ako se uklapaju ravnomjerno i glatko, ovi proizvodi igrati dobro. Ako je dosljednost postaje clumpy, odvojeni ili male bijele loptice čine, onda je vrijeme da probate različite kombinacije proizvoda.

load...

Korak 3: Rasporedite ravnomjerno

Važno je da sve vaše kose ima čak premaz za vaš proizvod stila, tako da ne završiti sa nekim kovrče koje osjećati hrskave gelom i ostalima koji su neposlušnu i bez definicije. Postoji nekoliko jednostavnih tehnika možete koristiti za primijeniti gel, u zavisnosti od pregib obrazac.

Ako imate Tip 4 namotaja, preporučujemo ruke metodu moli. Jednostavno kaput ruke gelom i zatim ih pritisnite zajedno sa kosom između ruke, a zatim povucite ruke duž vaše kose.

Ako imate Tip 3 lokne, koristite rake i protresite metoda. Trljati gela između prstiju, a zatim uzeti 3 prsta i rake ih kroz kosu od korena do krajeva, nego zaustaviti samo prije nego što dođete do kraja. Zatim protresite prstima i nazad, ohrabrujući svoj ispruži uvojci ponovno nagomilavaju i oblik kovrče.

Ako imate Tip 2 talasa, scrunching je tvoj najbolji prijatelj. Utrljajte malu količinu gela između prstiju, a zatim SCRUNCH iz vašeg kraja gore prema svojim korijenima. Ovo će potaknuti vaše kovrče da se formira i pomoći pobrinite se da ne završiš s previše proizvoda na kosu, koja može težiti svojim valovima dole.

Niste sigurni šta pregib uzorak? Uzmi ovaj kviz da saznate više o vašem tipu kose, poroznost i gustoće.

Korak 4: SCRUNCH kroz krizu

Ako ste bili malo teški-handed sa svojim gel aplikacije, možete naći da ostaje teško cast jednom kosu suši. Da ublaži ovo jednostavno uzeti male količine ulja, koristili smo svjetlo Vitamin E ulje, na prste i lagano "SCRUNCH kroz krize."

Ovaj video je pod pokroviteljstvom Ampro Pro zvukovi.

load...