Kako izvući maksimum od saune za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako izvući maksimum od saune za kosu

Kako izvući maksimum od saune za kosu

Nedavno sam se pridružio novi teretanu, i ja sam uzbuđena što ću konačno su ponovo sa sauni.

Za mene, to je savršen kraj na trening i divan način da se i dalje, disati, sjediti u tišini, i mislim. Istina prije posljednjih mjeseci, to je bilo godina prije nego što sam zadnji put sjeo u saunu. Tada (kao što je ozbiljno, 2009/2010), bio sam ljulja ravna kosa i nisu obraćali previše pažnje na ovaj ili onaj način da se moja kosa (osim očiglednog zabrinutost znojenja moju korijenje). Brzo naprijed do 2015. Godine, a ja sam dobro u mom putovanju prirodnu kosu i ljuljanje glavom punom kovrče.

Jer vlaga je tako važno za zdravlje i vitalnost naše kose, zaštitu naše Kinks, zavojnica, kovrče i valove iz suve saune je obavezno.

Srećom, ovih proteklih nekoliko nedelja su mi pruža mnogo mogućnosti da eksperimentišu sa različitim metodama zaštite moju kosu - a sada imam nekih savjeta koje dijele!

Prije nego što Stepping In, Check Your Režim

Ja sam sve o preventivne mjere, tako da sve što mogu da uradim sebi dati nogu je gotovo no-brainer. Ako je vrijeme sauna ili će biti dio vaše zdravlje i wellness putovanja, pobrinite se da vaše normalno njegu kose režim odražava to. Ono što mislim ovdje je da proverite da li redovno smo duboko uređaj, a brtvljenje u vlage. Duboko obnavlja uređaj i pomaže u održavanju interne hidratacije u kosu, dok koristite odsustvo-ins, ulja i kreme (metoda LOC) pomaže u održavanju vlage u i formiraju barijeru između vašeg uvojcima i suhom toplotom. Izrada redovna praksa duboke uređaja i metoda LOC će pomoći spriječiti kosu od isušivanja na duge staze.

load...

Prije nego uđete u Sauna

Prije odmah ulaska u saunu, imate nekoliko opcija kako biste zaštitili kosu. Možete isperite kosu i primijeniti duboko uređaj po izboru, klip ti kosu, i pokriti sa plastičnim zatvaračem i kapicu i koristiti svoje vrijeme sauna udvostručiti kao duboko vremena uređaj. Ne okreći usne gore - mnogo naturalistas su priznali da koriste saune i parna kupatila da svoje duboko stanje na. Ako to nije sasvim svoj čaj, možete se odlučiti za jednostavniji način hidratacije laganim vlaženje kosu običnom vodom ili primjenom DIY koktel spritz (poput vode + uređaj + ulje) sa kosom prije ulaska. To će pomoći spriječiti kosu od isušivanja i držati sauna iz šibaju interne vlage.

Nakon što završite

Kada dođete iz saune, obnavljanje hidrataciju, vlagu, i mekoću na kosu su važni. Možete ponovo primijeniti DIY koktel spritz, ili losion na bazi vode sa kosom da ponovo oživjeti i omekšati. Nemojte čekati predugo nakon izlaska staviti vlage natrag u kosu, inače će izgledati kao da postaje progresivno kosu kako vrijeme prolazi. To je najbolje da se odmah ponovno hidratizira kosu.

Imati na umu

Na kraju, postoji nekoliko razne savete koje treba imati na umu za optimalnu zaštitu:

Izbjegavajte glicerin i drugi ovlaživači (ili barem bi se osiguralo da oni nisu u prvih 5 sastojaka nakon vode) kada je u pitanju spritzes i kreme. U uslovima suvog vazduha, ovlaživači može ukloniti vodu iz korteksa kose, pogoršava problem koji imaju za cilj da spriječi.

Nemojte nositi široku kosu u sauni. Probala sam to jednom i nikada više neće (me iskoriste kao primjer šta ne treba raditi). Kompaktan lepinja (nije velika slatka paperjast one koje volimo) ili zakačene do preokreta rade najbolje pomoći kosu čekanje na vlagu. Što manje kose koja je izložena, to bolje.

Pokrivanje kosu sa satenskim postrojeni kapicu ili čak majica može pomoći kašnjenje ili odgoditi direktan kontakt sa suhom toplotom.

Zapamtite: ostati dobro hidrirani prije ulaska u saunu, a ne ostaju tamo previše long.Happy sauna-ing!

load...