Kako držim svoju kovrdžavu kosu od matiranja noću | BA.inspinre.com
Šminka

Kako držim svoju kovrdžavu kosu od matiranja noću

Kako držim svoju kovrdžavu kosu od matiranja noću

Kako držim kosu od zapetljavanje je stvarno zahvaljujući moja noć rutinu. Ja otpetljati moja kosa nakon pranja, a zatim će se oblikovati i otići o svom danu, kada se dođe do noćne moram budem siguran da poduzmete sljedeće korake kako bi se osiguralo moja kosa ne zapetlja ili mat tokom sedmice.

SLEEP STYLING

Kada sam nosio svoju kosu u pranje i otići taj dan, pred spavanje ja ću staviti svoju kosu u ananas (visoko labav konjski rep). Ovo održava svoju kosu u stranu dok spava i odličan je za čuvanje vaše kovrče definiran kao oni neće biti zgnječen dok spavaš.

SATEN

Spavao sa tvojom kosom u ananas je besmisleno ako ne upariti ovo s bilo satena ili svileni šal, poklopac motora, ili jastučnicu. Ovo je bila najbolja stvar koju sam ikada učinio moju kosu. To sprečava isušivanje i zapetljanja prirodno dobiti dok spava. Ja koristim satena jastučnicu i satena frizuru za moju ananasa.

load...

VLAGE

Još jedna od ključnih savjet za sprečavanje zaplete vlage! Budem siguran moja kosa ostane hidrirana u noć. Ja dodati neke kokosovo ulje (shea maslac u zimskim mjesecima) na moje krajeve dok mi je kosa u ananasa. Ovo održava kosu hidrirana i pomaže kako bi vaš kovrče još svježiji ujutro.

ZAŠTITNE STYLING

Tokom sedmice (obično na dan 3 kosu) ću osjetiti da mogu bez dugih nosim pranje i otići. Noću sam pletenicu moju kosu u 4 pletenice (ili obrta), a zatim dodati kokosovo ulje. Ovo je odličan način da se lagano otpetljati kosu tako da je upravljati do kraja sedmice. Onda sam pokriti pletenice u saten haube dok još spava na mojoj satena jastučnicu. Ovo je samo da zaštiti pletenice od kovrča i držati zaštitni stil super hidrirana i definirani.

PROIZVODI

Uz ove tehnike imam i nekoliko proizvoda koji pomažu sa zapetljavanje.

  • Satin jastučnica: I love my satena jastučnicu jer štiti moje kovrče kao što sam mnogo mrdala u snu, što znači da bi se obično budiš horor pronalaženje šal ili hauba ne na moju glavu! Uz jastučnicu nećete imati taj problem.
  • Satin hauba: Ovo je odličan način da zaštitite svoju kosu još više nego jastučnicu. Možete kupiti ove najviše ljepote i snabdijevanje kosu trgovinama. Odlični su za održavanje vlage tokom noći.
  • Kokosovo ulje: Volim da budem siguran da vlaže i otpetljati moje krajeve s nekim kokosovim uljem u noći.
  • Shea maslac: U veoma hladno meseci da se prijavim ovo i na moje krajeve noću jer je deblji i radi kao intenzivna hidratantna krema tokom noći ostavljajući kosa tako meka.
  • Kinky Curly Knot Danas: Moj omiljeni Detangler zbog neverovatno klizanje. Ako imate mnogo zaplete koje želite osvježiti kosu. Ovo je odlično za korištenje prije nego što radite svoj pletenice ili obrta ako pronaći kokosovo ulje ne pomaže da se zamrsiti samo SPRITZ kosu lagano sa vodom i primijeniti neke od Detangler na prste i prst otpetljati bilo čvorova.
  • load...

Ovi koraci su ključni za čuvanje svoju kosu pod kontrolom tokom noćne smjene! Ja bih preporučio satena ili svile pribor za svakoga, jer će zadržati svoju kosu od čvorova, isušivanja i frizzing u noći.

Šta ti radiš da bi vaša kosa od petljaju noću?

load...