Kako detangle vašu prelaznu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako detangle vašu prelaznu kosu

Kako detangle vašu prelaznu kosu

Ipak, vidimo više žena grli svoje prirodne teksture držeći na njihovu dužinu i oni su čineći ga uspješno raditi. Potrebno je samo nekoliko pokazivače u pravom smjeru, i što bolje mjesto da se ta pomoć od Curly Q & A sekciji! Levysamantha imao pitanje o tome kako se nositi njen zaplete u toku dana pranje i to je dobro pitanje, jer mnoge žene nađu na istom brodu trebaju malo smjernice.

Pitanje

Kako da držim prirodne i opušten kosa postane zamršen nered kad sam oprati? Ja sam samo oko tri do četiri mjeseca post Relaxer dok sam koristiti samo toplotu na moju kosu jednom mjesečno, a kada perem postaje suha, zamršenoj i nepregledan nered.

Odgovor

Vi samo trebate strpljenje, tona uređaj, više strpljenja, širok zub češalj, i pospite je i malo više strpljenja i sekcioniranje. Postoje pokušao-i-istinito metode za detangling svoj tranziciji kosu, ali poenta želim voziti dom je primjenom strpljenje na svoj način. Imajte na umu da Rim nije izgrađen za jedan dan i učenje za rad sa dva teksture se neće dogoditi u tom vremenskom okviru bilo. Sam naveo najboljih načina da upravlja tim tvrdoglav zaplete bez oštećenja ili yanking tvoju kosu. 

load...

Strpljenje

Da, raščešljavanje je posao. To može biti dugotrajan i naporan, ali to je vitalna komponenta njege teksturom kose. Sada, postoje brojni visoki bodova, ali ni sa čim u životu postoje uspone i padove. Raščešljavanje zahtijeva od vas da ne žurite tako ne pokušavajte to učiniti ako ste u žurbi. Vi ne želite da slomiti kosu trčanjem, pa probajte i učiniti kada imate odgovarajuće vrijeme da ga pravilno završili.

Rad u sekcijama

Trebat će vam najmanje četiri, ali možete odabrati više dionica, posebno u visoko zamršena područjima. Rad u sekcijama vam omogućava da bolje upravljati kosu nasuprot može dovesti do pucanja i povećava frustracije. Rad u sekcijama vam omogućava da savijaju se ili pletenicu gotovog sekcije s puta, tako da možete fokusirati na sljedeći odjeljak. Cilj je da se radi svaki dio po potpuno uklanjanje svih zaplete prije prolaska u sljedeći pramen kose.

Koristite širokim zub češalj

Širok-zub češalj vam omogućava da otpetljati efikasno uklanjanje prolio dlake, i minimizirati štete u jednom naletu. E sad, bilo koji broj od njih po povoljnim cijenama možete pronaći samo o svuda, ali kvaliteta može biti Subpar, razbijanje i izazivanje split završava od istaknutih šavova. Postoje neke live čuvar Combs: Ouidad Double Detangler i Hercules Sagemann. Oba su superiorni češljeve da je nekoliko naturals rave about za pravilno raščešljavanje sa je maznuo ili pucanja.

Slippery uređaj

Zapetljavanje zahtijevaju vode i klizavim uređaj ili ulja. Favoriti poput Herbal Essences Hello Hydration ili TRESemme Naturals Njegujući Moisture regenerator spakovati snažan udarac u odjelu slip bez ubijanja vaš novčanik. Odlični su izbori za detangling prije šamponiranja na dan pranja, ali oni su samo dva na dugu listu da mnogi naturals ljubavi.

Slather svaka sekcija slobodno sa svojim uređaj i uklonite zaplete prstima i široke zub češalj počevši od kraja do korena. Prskati svaki dio sa vodom prije nego što se odnose na uređaj za uklanjanje tih tvrdoglav čvorova. Možete čak dodati neke maslinovo ulje da se zaista kosu vlaži prije stavljanja kape na nakon detangling svaku sekciju i dopuštajući mu da sjedi na kosu za 15 do 30 min. Prije šamponiranja.

load...

Ponekad smatrajući ga radi bolje tako gledati kako ste Michelle B pokazuje joj proces detangling koristeći sve vrhove gore navedenih.

Kako lako otpetljati Prelazak dlake

Suština je da se ne toliko frustriran da ubrzam to i učiniti više štete nego koristi. Želiš da efikasno otpetljati bez oštećenja, tako da ti pere, kondicioniranje i oblikovanje postaje lakše. Polako, ne zaboravite da je ovo samo privremeno i uživajte u tranziciji.

load...