Ja sam pranje i moja kosa izgleda ravno i masno | BA.inspinre.com
Šminka

Ja sam pranje i moja kosa izgleda ravno i masno

Ja sam pranje i moja kosa izgleda ravno i masno

Pošto je vrijeme hladnije, obično promijeniti naše režima dodati vlagu u kosu. Vrijeme uzrokuje naša kosa postane suha, iako kovrčava kosa je prirodno za kosu u odnosu na druge tipove kose. Mi imaju tendenciju da koriste teža odsustvo-u uređaja, Butters, i kreme kako bi naše lokne hidrirana i da se pojavljuju. Međutim, naša lokne mogu također nedostaje volumen i tražiti ravniji zbog vlaži kosu previše. Naša pregib prijatelj, Jupeadeedupes od Curly Q & A, pita sljedeće:

Pitanje

Nedavno mi je kosa samo tražio ravnija i oseća masnu. Ja ne znam kako da joj pomogne. Ja sam ko pranje za nekoliko mjeseci sada.

Odgovor

Najbolja praksa za početak je da prati svoj režim. Da li dodajući mnogo hidratantnih proizvoda? Šta sastojci u proizvodima koje koristite često? Kako često se te koristi ove proizvode? Postoji mogućnost da imate neke naslage proizvod koji uzrokuje kosu da se osjećaju masnu i opterećena, pogotovo ako ste ko-pranje često. Obratite pažnju na časopisu i zapišite proizvode koje koristite i reakcije vaše kose na proizvode. To će pomoći da se otkriju šta je uzrok vaše kose nedostatka volumena i uzrokuje da se osjećaju masnu. Ako je gomilanje proizvoda, koristite šampon tokom dana pranja da uklonite naslage.

load...

Su svoje proizvode na bazi ulja?

Pogledajte sastojke u proizvodima koje koristite. Se zasnivaju svoje proizvode naftu? Ako su, pokušajte isključivanja sa proizvodima na bazi vode. Ove odsustvo-u uređaja su na bazi vode i mogu biti veliki dodatak na svoj Sveti gral. Oni su lagani, što može spriječiti vaše kovrče od opterećuje.

  • Karen Body Lijepa Sweet Ambrosia koji se ne ispire
  • Curl Junkie Curls u boci
  • Camille Rose Naturals Fresh Curl
  • Alikay Naturals Lemongrass Hranjiva regenerator
  • Oyin Handmade dlake Dew

Pokušajte ograničavanjem upotrebe ulja. Sa hladnijim mjesecima, prirodno je da se upotrebljava ulje češće nego drugi puta u godini. Ali, to može uzrokovati vaše kose povijati više.

Koristite ovaj između ko-pere

Spomenuli ste da ste bili zajedno pranje za nekoliko mjeseci sada, je li to nova praksa u režim? Ako je, pokušajte da se ne ko-pranje koliko, jer postoji mogućnost da ste ko-pranje prečesto. Jeste li ko-pranje da očiste svoj skalp, ali ne želim da se osuši kosu u isto vrijeme? Šampon za suvo pranje može biti rješenje za vas. Možete koristiti ovaj između pranje i ko-pranje. Pogledajte ove suve šampona:

  • Devacurl No-Poo brzo sredstvo za čišćenje
  • Batiste Original suhi šampon
  • Aveeno Active Naturals Pure obnove suhi šampon
  • Living Proof Perfect Hair Day (PhD) suhi šampon
  • Klorane suhi šampon sa Oat Milk

Kao i uvijek, zdrava ishrana igra važnu ulogu u zdravlju vaše kose. Pobrinite se da piti puno vode i jesti voće i povrće. Ako i dalje imate problema sa masnom kosom, možda želite da zakažete sastanak sa svojim dermatologom. Ako vaš skalp proizvodi pahuljice koje su masnu ili masni, to može da bude seboroični dermatitis i to će biti najbolje da traže daljnje liječenje.

load...