Izrazite sebe: kamp priča inspiriše kovrdžavu decu da budu sami | BA.inspinre.com
Šminka

Izrazite sebe: kamp priča inspiriše kovrdžavu decu da budu sami

Izrazite sebe: kamp priča inspiriše kovrdžavu decu da budu sami

Slika: osnivač Maureen Nicol i direktor Campstory

Odrastajući kao prve generacije Sijera Leonea-američki, Maureen Nicol htio da oda počast njena majka zemlja na smislen način da se osnaži generacijama koje dolaze stvaranjem edukativnih i kreativnih iskustvo za djecu. Ona je ugrađena svoju strast za nastavu i organiziranje zajednice da stvori Camp Story, ljetni kamp koji ima za cilj jačanje krila mladog pripovjedača socijalno, emocionalno i umjetnički posebno niskim primanjima i marginaliziranih mladih.

Maureen je trenutno student doktorskih studija na Univerzitetu Teksas u Ostinu proučavanje predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Nakon predaje za nekoliko godina primijetila je moć da umjetnost ima na malu djecu, posebno kada je riječ o identitetu, kritičko razmišljanje, upit i izgradnju zajednice. Uz uvjerenje da sva djeca trebaju imati priliku da imaju smisla umjetničkog iskustva i sredstava da ispričaju svoje priče na način na koji su najbolje vjeruju, Camp Priča se rodio.

"Stvorio sam ovo da oda počast, jer je to u kojoj je moja porodica iz i znam da su djeca ne bi imali ovu priliku bilo koji drugi način. Se pojavim za ljude koje sam osjetiti to najpotrebnije, jer sam se kao da sam proširenja njih. " - Maureen Nicol, osnivač i direktor Camp Story

load...

Maureen je broj jedan cilj je da se stvori prostor u kojem ona omogućava mladima da sebe, svoje učenje, a priče izražavaju u sigurnom i kreativno okruženje. Jedan od njenih najvećih izazova, kao i većina firmi, bio je pristup kapitalu, ali to je nije spriječilo preuzimanja rizika i sljedeće svoju strast. "Novac i prikupljanje sredstava je definitivno pravi izazov. Budimo iskreni, novac je uvijek problem. Možete imati odličnu ideju, ali ako nemaju pristup kapitalu je teško da bude održiv. Prvi put smo ugostili Campstory , napravili smo to raditi na 3 € budžet i služio je 45 djece iz uzrasta od 5 -. 15 godina nije bio samo to prilika za djecu da se izraze, ali isto tako poslužio kao prilika za stručno usavršavanje nastavnika da sarađuju u pomoći da se stvore ovo nezaboravno iskustvo. "

Maureen je poznat kao rizikuje u svojoj porodici i da smatra da, bez obzira da li uspjeti ili uspjeti, tu je uvijek lekcija. "Razlog zbog kojeg imam povjerenja da preuzmu rizik je zato što sam počela sa jednim rizika i nije me iznevjeriti. To mi je pokazalo da ako slušam svoje intuicije i akt o tome, iako drugi ljudi ne mogu vjerovati u to ili verovati, imam vjeru u sebe. Morate uzeti rizik da bi se napredovalo Noone. Koji je udoban i samozadovoljni će rasti, tako da ja to vidim kao, pretpostavljam rizik i ja uspjeti ili da preuzme rizik i ja dobro. U svakom slučaju ja pobjede, jer sam naučio nešto novo. "

Slika: Jessica Nicol osnivač Daffina

Odrastajući kao srednje dete sa druge dvije sestre ona vrednuje sestrinstvo i krediti njena najstarija sestra, Jessica Nicol, kao i njen mentor koji usadio 3 ključne vrijednosti u njoj s obzirom da je mlada djevojka. "Family, servis i obrazovanje definitivno padaju na pamet kada je u pitanju stvari koje njegujemo u našoj porodici uzimam. Svoju ulogu kao starija sestra vrlo ozbiljno i rano ohrabrili Maureen da prate svoju strast nastave i služenje drugima. Nas roditelji naučili da je pomaganje drugima u nevolji je prioritet. To je važno identificirati probleme koje utiču zajednice i učiniti sve što možete da se razviju rješenja. "

Jessica je vlada konsultant i osnivač Daffina afričke Odjeća, što je posao u vlasništvu obitelji inspirisan ljubavlju afričke mode za snimanje ljepotu i povijest njihovih domovine. Jessica kaže da je izvan ponosan na posao Maureen se radi sa Campstory i bio zahvalan da je u stanju da je svjedok u akciji prošlog leta, kada je cijela porodica posjetila Sijera Leone po prvi put u 20 godina. "Za nju vidjeti u svom elementu u interakciji sa nastavnicima i učenicima, bio sam vrlo ponosan. Ona je izuzetna planiranje posao i pružanje uputstva za osoblje u razvoju kreativnih programa za djecu. Ipak, to je bio domaćin u Sijera Leoneu, ona se udružio sa Međunarodnim škole i oni su djeca iz svih krajeva svijeta koji su izmijenjeni. "

load...

Kako je vaš mentor ste podržavali dugo svoje putovanje? Javite nam u komentarima ispod.

O SheaMoisture Zajednica Commerce

Ovaj post je nastao u partnerstvu sa SheaMoisture oko fokusom na trgovinu Zajednice, namjenski prešao poslovni model koji stvara mogućnosti za održivi društveni i ekonomsko osnaživanje kroz svoju lancu snabdijevanja i zajednica u SAD-u i Africi. Commerce zajednica fokusira na poduzetništvu, osnaživanje žena, obrazovanje i wellness. To je veći od ljepote. Radi se o ulaganju u lokalnim i globalnim zajednicama, nastojeći da eliminiše generacijske siromaštva i osnaživanje žena. Dio prihoda od izaberite SheaMoisture Zajednice Commerce zbirke ulažu u svoje shea maslac, kokos i afričkih crni sapun zadruga u Gani i drugima koji snabdeva svoje ručno prirodnih sastojaka. U Sjedinjenim Američkim Državama, programe osnaživanja njihove žene da se fokusiramo na poduzetništvo i obrazovanje, uključujući stipendije da prisustvuju Dartmouth College Tuck School of Business manjinska programa i ljeto poduzetništva program Babson College-a. Nedavno, preko 100 €, 000 Novi fond Voices - stvorena da investiraju u žena poduzetnika boje da im pomogne izgraditi održiv biznis - SheaMoisture radi na transformaciji krajolik poslovanja i šta to znači da žive ljepši život.

load...