Iz nesreće raste veličanstvenost | BA.inspinre.com
Šminka

Iz nesreće raste veličanstvenost

Iz nesreće raste veličanstvenost

Ray i Tonya Reed

Ponekad nesreća može pretvoriti u najprirodnije slavne vrstu sreće.

Muž i žena poduzetnika Ray i Tonya Reed su radili u energetskoj industriji Houston kada giganta Enrona propala, uzimajući niz drugih kompanija s njim.

Trske, zajedno sa hiljadama drugih, ostali bez posla. Manjoj duše možda u panici, ali ne i ova dva sanjara i činitelji.

U s obzirom na njihovu opcija, dva znao jednu stvar sigurna: nikad nisu hteli da budu na milost i nemilost drugog društva; žele da kontrolišu svoju sudbinu. "Željeli smo biti zadužen za svoja posla", kaže Tonya.

I tako je rođen Uncle Funky kćer. 8-godišnji salon i butik u Houston je ozbiljno zabavan i, da, funky odredište za žene koje žele rezove, twist-outa, proširenja i drugih prirodnih stilova.

load...

"Mi ne nudimo nikakve kemijske usluge. Mi ne koristimo curling ili ravnim šipkama ", kaže Tonya. "Prirodno je sve."

Takav pristup prije osam godina je pionirskog, kaže Reed. "Nije bilo profesionalno, prirodni salone u Houston", u to vrijeme, kaže ona.

Kada u potrazi za novi poduhvat, okreću poslovnom kosa je lako poziv za Tonya. Ona bi uživala radeći sa kosom njom cijeli život, i da je htio da pohađaju kozmetologije školu ravno iz srednje škole. Ali njena mama je ubijedio da ide na fakultet i dobiti diplomu.

Potrebu da kontroliše svoje vlastite sudbine je bio pravi razlog Tonya da nastavi svoj san da se to kosi, kaže ona. Vrijeme je sada pravo da idu u kozmetologije školu, a ona je bila u mogućnosti pronaći program koji specijalizirana za njegu prirodne kose.

Svoj posao diplomu i iskustvo, u kombinaciji s njom kozmetologije licence, a Ray je dodao poslovne sposobnosti i malo iskustva, postaviti par za instant uspjeh u salonu posao.

"Mi smo bili zauzeti od trenutka kada smo otvorili vrata", kaže ona.

U drugom neobičan preokret, vodeći radnju i prodaje ženske pribor i odjeću. "Možete dobiti sve od kose, izabrati novu garderobu, i biti spreman za noć u gradu, sve na jednom mjestu!", Kaže Tonya.

A odakle im to super-zabavno ime? "Moj otac je bio funky, zabavan momak. Imao je velikom stilu ", rekla je ona. "Moj rođaci ga je nazvao" Uncle Funky ' ", kaže ona.

"Moj muž - on je prilično kreativno-pomislio 'Uncle Funky kćer. Željeli smo ime koje će biti sinonim sa duhom naše kompanije ", kaže ona.

Kompanija je nedavno uvela liniju proizvoda za njegu kose koji su se pokazali kao vrlo topole. "Oni prodaju fantastično. Mi brod u cijelom svijetu ", kaže ona. "Riječ usta nas je učinio fenomenalno dobro."

Houston TV ličnost Deborah Duncan-redak TV-vijest "prirodno" -loved salona i proizvode toliko, ona izrađeni segment na svojoj emisiji oko Uncle Funky-a.

I stric Funky kćer je nedavno proširio na drugu radnju nekoliko vrata dole gde prodaju prirodno tijelo i usluge za njegu kože i ponuda spa.

load...

Mi bismo sve dobro da uče iz lekcija Tonya i Ray Reed-dva nevjerovatan preduzetnike iz nedaće mogu doći velike stvari.

Dobru kosu koji se ne ispire video

Extra Butter Brilliant Shine Creme video

Curly Magic video

"Kovrčava Magic" Pregled proizvoda

load...