Hlor: Nevidljiva opasnost Skrivena u vašem bazenu | BA.inspinre.com
Šminka

Hlor: Nevidljiva opasnost Skrivena u vašem bazenu

Hlor: Nevidljiva opasnost Skrivena u vašem bazenu

Kako štetan je klor?

Hot zabave u ljeti često znači vaša djeca će se žele provesti beskrajne sate u dvorištu se nalazi bazen. Ne samo da morate paziti svaku sekundu svog plivanja da čuvaju njihovu sigurnost, roditelji moraju također čuvati kosu svoje djece protiv nevidljivi, ali štetan, opasnost -chlorine.

"To je teško dobiti djecu da učine pravu stvar, a oni plivaju toliko", kaže Cosy Friedman, vlasnik New York Cosy Cuts za djecu, koja je specijalizirana za rad sa djecom. "Ja vidim svoju djecu u bazenu i oni idu u, izlaze, idu u, izlaze. Ne mislim da ljudi shvate koliko je štetan hlor je na kosu. "

Friedman i drugi stilisti upozoravaju da je ljeto bazen stranaka i plivanja mogu nesvjesno pretvoriti u noćnu moru šampone. "Klor je vrlo štetan za kosu, naročito prirodno suho teksture često kovrdžave kose", kaže Christo, pregib stručnjak i globalni umjetnički direktor njujorškog Christo Petoj aveniji salon.

load...

"Zanoktica ovih tekstura ostaje otvoren tako da je lako za hlor da prodru u korteks", kaže Christo, čija linija proizvoda uključuje Curlisto Aqualizer, a šampon, Curlisto Kids koji se ne ispire sa kreme za sunčanje i Curlisto Deep Therapy maska.

"Klor izjeda kutikule kose, koji je kao zaštitni vanjski sloj kose", objašnjava Friedman. "Zato što vidite, kao što suhu, krhku i oštećenu kosu, baš kao slama. To slabi kosu pa kada li oprao ili češlja, to završava pucanje off koji uzrokuje ono što svi znaju kao ispucale vrhove. "

Hlor jedinjenja se koriste u većini bazena kao sredstvo za izbjeljivanje za sprečavanje i ubiti algi. Jedan od problema je, naravno, je li to isto izbeljuje kosu u suhom plastu sijena. Međutim, stručnjaci kažu, u nekoliko jednostavnih koraka koje možete spasiti vaše dijete od drveća traume.

"Čak i jednostavne stvari kao što ispiranje kosu sa slatkom vodom nakon što pliva može ići tako daleko u prevenciji oštećenja. A ako koristite šampon, to će zaštititi kosu od hlora i stvoriti još jedan sloj za hlor morati proći ", kaže Friedman, čija linija proizvoda uključuje Green Apple plivača šampon koji sadrži hidratantne aloe i naranče ekstrakt koji pomaže u uklanjanju klora.

Mnogi stilisti se slažu da su ostavljajući uređaj u kosi tokom ljeta će vam pomoći zaključavanje u vlage i blokirati štetne hemikalije.

"Ne isprati sve uređaj u tuš, stavite malo ekstra u ruci i raditi kroz kosu dodati zaštitni sloj," Friedman dodaje. "Ako možete dodati uređaj u kosi prije nego što plivaju koji će pomoći spriječiti klor iz apsorbuje u nju."

Curl guru Lorraine Massey, New York Devachan Salon, dugo je preporučio da kovrdžav ostaviti u malo uređaja tijekom cijele godine - i posebno tokom ljeta. Kosa joj njegu filozofija mršti na tradicionalnom šamponi, koji imaju sredstva za čišćenje kaže da boli više od pomoći kovrčava brave. Za intenzivniji tretman tokom ljeta, Massey predlaže primjenu uređaj na kosu, a zatim ga umetnuti u toploj peškir da pomogne upija vlagu. Massey, koji također proizvodi popularna linija Devacurl proizvoda za njegu kose, planira da uvede novi proizvod idućeg ljeta koji će biti posebno korisno za plivače. Proizvod hidratantna će biti prepuna biljnih ekstrakata i SPF za zaštitu kovrčava brave iz bazenske vode.

load...

Dok hlor spojeva u bazenu vode oduzeti prirodne vlage kose, te bijeljenje kemikalija nisu u potpunosti krivi za još jedan štetnih nuspojava - kada kosa postaje zelena! Gomilanje teških metala u bazenu vode, naročito bakar, je pravi krivac, prema bazen stručnjak Alison Osinski, vlasnik Aquatic Consulting Services u San Diegu, u Kaliforniji. Klor može oksidirati bakra u bazenske vode, koji onda postavlja se na kosu i baca da grozno zelenkaste nijanse.

"Metali mogu doći iz vašeg izvora vode ili od proizvoda koje dodate u svoj bazen vode, kao što algicidi sa bakra", objašnjava Osinski. "Trebalo bi da testirate svoje bazenske vode i prati ga za metale kao što su bakar (što je najčešće), mesing, željezo i mangan. Pročitajte etikete na proizvode koje koristite u bazenu. Možete kupiti test kit ili uzeti uzorak vode na svoj lokalni bazen prodavnicu i da ih testirati za vas. "

Ako ne bude kasno i vašeg djeteta kosu već okreće zelene, postoje neke hitne korake koje možete preduzeti da ga neutralizirati.

"Tako je kada se iz bazena i prije nego što vaša kosa potpuno osuši, ako nemate šampon, možete isprati kosu u sok od paradajza, bijele ocat, sok od limuna ili pastom od lomljenog aspirina i toplom vodom, ", kaže Osinski. "Bilo koji od ovih će raditi, jer su u osnovi limunske kiseline i da će dovesti do metala da odustane od kose."

Kad su već, drži ih, uz kontinuirano uređajem i malo drveća voli briga!

Expert Savjeti

 • Odmah nakon kupanja, isperite kosu slatkom vodom, a ako je moguće, koristite šampon ili uređaj.
 • Dodaj uređaj prije kupanje, a onda i dalje sprej odsustvo-u uređaj svaki put kada kovrdžava korake u i iz bazena.
 • Odmah nakon kupanja, isperite kosu slatkom vodom, a ako je moguće, koristite šampon ili uređaj.
 • Nosite kapu za kupanje u bazenu.
 • Koristite širok zubima češalj, umjesto četkom, kako bi se smanjila lom.
 • Ako morate koristiti fen, koristite postavku hladnije.
 • Testirajte i praćenje teških metala u bazenu vode.
 • Uklonite oštećenje sa dobrom frizurom na kraju ljeta.
 • Predložena proizvodi

  Bajke Coco Cabana Leave-in Sun Spray

  Bajke za obnavljanje energije koji se ne ispire

  Bajke Lifeguard šampon

  Pomiješan Cutie Butter Me Up!

  Pomiješan Cutie Tug Me Not regenerator

  Krug prijatelja Maya Papaya koji se ne ispire

  Krug prijatelja Summer Fun Kompleti sa Splish Splash šampon

  Curlisto Kids koji se ne ispire

  Curlisto Aqualizer

  Fuzzy Duck Detangler & Osvježavajući sprej

  Regenerator fuzzy Duck Kids '

  Fuzzy Duck nježni šampon

  Lovely Child Choco-Coco kose Milk

  Lovely Child Coco Mini

  Tako Cosy Apple plivača šampon

  Tako Cosy Sweet Strawberry regenerator

  DevaCurl No Poo

  DevaCurl jedan uslov

  load...