Hemijska za kovrdžavu kosu: Vaganje na Wenu | BA.inspinre.com
Šminka

Hemijska za kovrdžavu kosu: Vaganje na Wenu

Hemijska za kovrdžavu kosu: Vaganje na Wenu

Celebrity stilista Chaz Dean propoveda strast za osiguravanje svoje klijente imati zdrav, divnu kosu. Tokom svoje godine rada u industriji lepote, razvio je mišljenje da većina komercijalno dostupnih šampon je kontraproduktivno tom cilju, a kao rezultat toga, nije ga koristiti na bilo sebe ili klijenata u više od 14 godina. Međutim, to ne znači da Chaz voli prljave kose.

On tvrdi da postoji nežniji način da se postigne svilenkasta, čist pramenova pomoću ulja, sredstva za kondicioniranje i neionskih tenzida da raspusti i nježno ukloniti ulja i prljavštine iz kože glave i kose. Koristeći vještine usavršio u prethodnom razvoju proizvoda projekta, on je dizajnirao sistem čišćenja da je njegov marketinški materijal proglašava da je "revolucionarni novi koncept." Rezultat je vrlo uspješne linije proizvoda WEN za njegu kose, počiva koncept bez sulfata, ne pjeni, čišćenje i regenerator.

load...

Ovo svakako nije novi koncept za one koji su upoznati sa "Curly Girl" ili ne-šampon metoda. Mnogi su radili ovo godina sa svim vrstama proizvoda posebno dizajniran kako bi se uređaji, a ne za čišćenje. Tu su i proizvodi kompanije kao što su DevaCurl i Jessicurl tom tržištu za čišćenje koji su ili nema ili nisko šampon. Ono što je prilično jedinstven o WEN proizvoda, međutim, čista količina mase marketinga i mainstream publicitet Chaz Dean je bio u mogućnosti prikupiti, posebno kroz njegovu upotrebu QVC kao publicitet i prodaja alata.

U WEN proizvodi su prilično skupi i dolaze sa prilično specifičnim uputstvo za upotrebu. U ovim formulama, neionskih tenzida zajedno sa agentima uređaj da pomogne u raspuštanju i uklanjanje sebuma, ostatke proizvoda i ekoloških zagađivača iz kose.

Dean preporučuje da se prilično velike količine proizvod nanosi na korijene i radio dole u kosu. Broj pošprica kaže da koriste varira s dužinom kose. Kada se kosa zasićen, on propisuje crtica vode se doda praćeno blagim pranje ruku.

Za maksimalnu čišćenje i hidrataciju, on onda kaže da proizvod treba ostati na kosu za vrijeme trajanja tuš prije ispiranja. Korisnici se zatim uputio da se prijave konačnu grumen na mokru, ispere kosu od središnje tačke na krajevima za dodatni uređaj, sjaj i zaštitu.

I kako dekana čišćenje stog se protiv drugih šampona, nisko poos i ne-poos? Ispitivanje sastojaka treba otkriti značajnu količinu informacija. Postoji nekoliko glavnih kategorija sastojaka u svom čišćenje proizvodi: ovlaživači i agenata uređaj, emulgatori, ovlaživači, botanički ekstrakti i drugih aditiva.

Emolijensi i uređaj Agents

Jedan omekšivača i uređaj agent formira zaštitni film na površini kose ili kože, koja dodaje sjaj i sjaj kose, štiti kosu od gubitka vode za okoliš (okluzija), i pomaže u susjedstvu niti lagano klize jedan protiv drugog. Sve ovo pomaže da se smanji češljanje snage, olakšava otpetljava i sprečava štetu nastalu režanje. Uređaj agenti mogu ponekad djelovati kao ovlaživači, privlačenje vode na kosu.

Neki primjeri poznatih uređaj agenata uključuju dimetikon, polyquaternium-10, Dimetikon copolyol, amodimethicone, shea maslac, ulje jojobe, masni alkoholi, mnogi proteini, hidrolizirani proteini, kokosovo ulje, mineralno ulje, vazelin, malih molekula kationski tenzidi i alkil esteri.

load...

U nastavku je specifičan popis emolijenasa naći u WEN proizvode za čišćenje.

 • Cetil alkohol i cetearil alkohol su masni alkoholi koristiti kao ovlaživači koji mogu pomoći glatke kutikule kose. Oni rade i kao viskoznost modifikatori, sredstva za zamućivanje i emulzija stabilizatore.
 • Biljnoj bazi ulja, kao što su shea maslac, ulje jojobe, kokosovo ulje, ulje slatkog badema i avokada ulje su vrlo efikasan i hranjivim ovlaživači.
 • Amodimethicone je amin-funkcionalna silikon polimer koji pomaže u boji zadržavanje, zaglađuje, uslovi i dodaje visoki sjaj na kosu. Ova posebna silikon polimer, dok voda nerastvorljivo, je utvrđeno da se odupre akumulacije preko nagomilavanje na površini kose, čak i uz višekratnu upotrebu.
 • Stearamidopropyl dimetilamina je tercijarni amin surfaktant koristi kao film bivši koji može glatko zanoktica i smanjuju trenje i češljanje snaga.
 • PEG-60 badema gliceridi je koristan emulgator sastojak koji posjeduje blaga svojstva uređaj.
 • Guar Hydroxypropyltrimonium klorid je kationski polimer koji pruža odličnu hidrataciju i uređaj svojstva putem adsorpcije na površinu kose.
 • Dicetyldimonium klorid je mala molekula kationski tenzid koji pruža blagi uređaj za kosu putem adsorpcije.
 • Hidrolizirani protein pšenice može pružiti zaštitu i uređaj za kosu preko stvaranje filma na površini, kao i putem prodiranja u korteks kose. Ljudi s određenim tipovima kose uživaju rezultate bolje od drugih.

Emulgatori

Emulgator (poznat i kao tenzidi) su materijali koji imaju amfifilnih karaktera, što znači da su oboje voli vodu (hidrofilni) i ulje voli (lipofilne). Ova posebna imovina im omogućava da se koristi za stvaranje i stabilizirati mješavine ulja u vodi i voda-u-ulju poznat kao emulzije. U WEN formule oslanjaju na neionskih tenzida za ovaj posao, a oni su efikasni u rasipanju rastvorljiva materijalima bez vode u svoje proizvode.

 • Cetearet-20: Ovo je mješavina etoksiliranog masnih kiselina (cetyl- i stearyl-) koji je nejonskim tenzida obično koristi kao stabilizator emulzija.
 • Polisorbat 60 je etoksilirani sorbitan derivat koji je nejonskim tenzida koristi kao emulgator.

Ovlaživači

Ovlaživači su materijali koji sadrže elemente koje privlače vodu, obično kisika u hidroksilne i karbonilne skupine. Neki od ovih tekućina također može djelovati kao otapala za neke materijale koji su manje topljiv u vodi.

 • Glicerin je hidratantnu vlažilac koji je bitan i debeli, baršunastu teksturu na proizvod.
 • Pantenol je pro-vitamin koji je vrlo efikasan vlažilac.
 • Butilen glikol je vlažilac i ko-otapala.

Ostatak od sastojaka je mješavina biljnih ekstrakata koja dodaje malo na funkciju proizvoda, miris, blage kiseline ili baze za podešavanje pH i konzervansa.

Mainstream kose

Mainstream kozmetike i njegu kose industrije i dalje zbunjuje averzija mnogi razvijaju na upotrebu sintetičkih tenzida teške šamponima. Međutim, uspjeh proizvoda kao što oni mogu poslati poruku u većim kompanijama da postoji veliki tržišni sektor koji želi nešto drugačije za svoju kosu.

Glavna kritika ovih proizvoda iz perspektive formulator je koji su Vam na listi sastojaka ne da se pridržavaju İNCİ etiketiranje standarde za kosu i njegu kože proizvode. To otežava na prvi pogled približno odrediti udio svakog od sastojaka navedenih. To je važno ako se želi kredibilitet u ovoj industriji da teže za održavanje oznaka koji su jasni i pratite standardni protokol.

Final Thoughts

Sve u svemu, Chaz dekana uređaj za čišćenje izgledati da bude sposobna da pruži isti nivo čišćenja kao i mnoge druge uređaje i ne-poo proizvode dizajnirane za istu svrhu. Uključivanje amodimethicone, guar hydroxypropylytrimonium klorid, masni alkoholi i malih molekula kationske površinski aktivnih označava da proizvod treba prenose značajne količine uređaja svojstava na kosu, kao i, tako da bi trebao biti u stanju zamijeniti potrebu za više proizvoda.

Kvaliteta sastojaka izgleda superioran u odnosu na većinu vrlo jeftin lijek-store uređaja često oslanjali na uređaj za pranje. Međutim, bez obzira da li WEN čišćenje uređaja dati što više koristi kao jedan bi se nadam da prilikom razmatranja cijena ostaje da se vidi ovaj kovrdžava kemičar.

Ono što je vaše iskustvo bilo?

load...