Hajde da razgovaramo: Šta je latinska kosa? | BA.inspinre.com
Šminka

Hajde da razgovaramo: Šta je latinska kosa?

Hajde da razgovaramo: Šta je latinska kosa?

Naša #curlcommunity imao mnogo toga za reći o "Biracial kosu" mit, a mi se stalno govori o zajednički industrijski standard podjele potrošača se od njihove etničke pripadnosti, a ne njihove hairtype (na primjer, da je "etnički" prolaz u namirnice i drogerijama). Zato smo odlučili istražiti još jedan veliki jaz u policama njegu kose prolaza - Latina proizvoda!

Nikki podigao Moco de Gorila, zvani Gorilla Snot, koji ste možda vidjeli na vašem trgovina prehrambenim ili snabdijevanje ljepotu prodavnicu ranije. Izgleda kao Nickelodeon je neonski zelenu sluz i zaista liče na konzistentnost, dobro, sline. Jer nemamo iskustva sa Gorilla Snot anketirano smo naše zajednice, evo šta si imao da kaže:

load...

Izgleda da ponekad ono što vaša kosa treba je gorila slina!

Evelyn je odabrao Cabellina regenerator Čile Con Romero, koji sadrži biber i ruzmarin prirodnim ekstraktima, a oni nisu bili šalio biber ekstrakata. Nakon bliže inspekcije (sa noseve) Evelyn i Nikki otkrili ovaj uređaj miriše na svježe jalapeno paprike. Iz onoga što sam pročitao, ne postoji peckanje uključen kada koristite ovaj proizvod.

Nikki i zgrabio La Bella Mnogo Curls gel, koji je bio jedan od rijetkih proizvoda u cjelini Latina dio koji kaže da je reč "lokne" na ambalaži. To je bio ispod 3 € za cijeli 22 unci, što uzbuđen je Junkies proizvoda u uredu. Mi smo vidjeli kovrdžav koristiti ovaj gel za mnogo uspjeha za svoj 2. Dan kosu.

Glavna razlika Evelyn i Nikki pronađen bi ambalaža i etiketa na španjolskom, ali osim nekoliko sastojaka (kao što je paprika izvodi) nisu našli druge uočljive razlike. Također su primijetili nedostatak proizvoda za teksturu kose, kao što su krema gelovi, Butters, pregib kreme, ko-pere i hidratacija za oblikovanje, umjesto toga su vidjeli uglavnom šampona, balzama i gelova.

Na Facebooku, kovrdžav ponudili svoja iskustva i uvid. Kurbane u Latina sekcija nisu zasnovane na hairtype, ali zemlja brenda porijekla:

load...

Jeste li ikada kupovala Latina proizvode za kosu? Ako živite u zemlji Latinske Amerike, koje su vaše favs? Bilo bi nam drago da znam!

load...