Frizerski saloni žele da stave prvu damu | BA.inspinre.com
Šminka

Frizerski saloni žele da stave prvu damu

Frizerski saloni žele da stave prvu damu

Ko će oblikovati Prva dama Michelle Obame kosu?

Frizerski salon vlasnik Barry Fletcher poslao Michelle Obama je 17-minutni DVD o sebi. Frizer Keith Harley upload svoju biografiju Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama Web stranice. I salon vlasnik Nicole Cober-Blake planira da se njeno ime slanjem dobrodošli koš sa kadom gelovi, proizvodi za kosu i ogrtač.

Postoji mnogo neodgovorenih pitanja zuji oko Obame 'predstojeće dolazak, ali jedan ima frizera na rubu svog stila stolice: Ko će biti izabran da to Michelle Obame kosu?

Radije nego izlaziti za imenovanja kose, prva dama obično poziva kozmetičara u Bijelu kuću. Neki od crne vlasnici salon u regiji nadaju svoje iskustvo sa afro-američkog kosa bi im dati prednost u odnosu na one koji su frizirane poput Laura Bush ili Hillary Clinton.

Fletcher je 52-godišnji vlasnik kose Palace Salon Mitchellville, Md., Navodi njegovo iskustvo u međunarodnim frizersku izazove i rad sa glumicom Halle Berry i pjevačica Mya, DC native.

load...

"Ja ću raditi svoju kosu!" Fletcher je rekao, ako ima nešto da kaže o tome. "To bi prilično potvrditi svi moji trud i napor da se na nivo na kojem sam imao dovoljno snažan kraljica kao što je prva dama."

Nije da je to sve glamur za stilista. Bernard Portelli, koja je ukratko stilu Hilari Klinton bob još 1993. Godine, podsjetio radi u jednostavnoj sobi u Bijeloj kući sa šamponom sliva, dvije stolice i puno prodajnih mjesta za udarac sušilice i ravnim šipkama. On ne mora biti željan da se vratim.

"Imate sve vrste last-minute telefonske pozive, što je izuzetno teško za nekoga tko ima veliku klijentelu u salonu sve ostavi i otići", rekao je 57-godišnji Portelli, koji je vlasnik Georgetown Okyo salona.

Ipak, ako je Obama frizure zaslepiti javnosti, da joj kao klijent će biti udar za odnose s javnošću za bilo koji salon. Nuri Yurt Georgetown je Toka Salon privukao pažnju nakon što je počeo styling Laura Bush kosu u 2005. Ranije ove godine, Vogue magazin ga je nazvao jednim od najboljih kolorista zemlje za brinete.

"To je trajna reklama, ako hoćete, za salon", rekao je Portelli.

Iz perspektive stilisti 'Obama ne treba mnogo pomoći - oni opisuju svoju kosu kao klasik u stilu, zdrav i slobodnog duha.

Za izborne noći, Michael "Rahni" Cvijeće Van Cleef Hair Studio u Čikagu - Obamin stilista, jer je ona bila 18 - učinio je za kosu. I za Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, Obama se okrenuo Chicago-native Johnny Wright Los Angeles salon Frederic Fekkai a.

Ako je out-of-Towner dobija zadatak, to bi razočarati lokalno stanovništvo kao Cober-Blake, pravnik koji je postao vlasnik DC Soul Day Spa i salon. U 37-godišnji je rekla da je uzbuđen zbog mogućnosti da je Obama doživjeti usluga na Soul, gdje je rekla da "prema svima kao Michelle Obama."

Harley, Keith Harley kosu i vlasište klinici u Arlington, VA., Dostavio svoj životopis prije mjesec dana.

"To bi bio vrhunac moje karijere", rekao je 39-godišnji Harley, koji stilova kao što visoko-profil Washington žene kao Debra Lee, izvršni direktor Black Entertainment Television. "Bilo bi mi čast."

I kao svoje modne, Obamina frizure vjerojatno će biti pod lupom, kao što se desilo sa drugim prva dama.

load...

"Stvar je u tome što je prva dama, ti si samo kao moderne kao poslednji film", rekao je Dennis Roche, 58, DC-a Roche Salon, koji ima stručnjake afro-američko-kosa je rekao mogao oblikovati Obama. "Ovo je malo rizično zbog činjenice da svi imamo loše kose dana."

load...