Evolucija kose | BA.inspinre.com
Šminka

Evolucija kose

Evolucija kose

Dok su neki od nas sami definiraju naša lica i tijela, drugi staviti na težini kako naša frizura. Na kraju krajeva, kosa (na kožu glave, lica i tijela) je modna izjava našeg organizma. Ste rođeni sa prirodna boja kose, oblika i frizuru.

Zatim smo dobili dovoljno stari da shvate da imaju moć da kontrolišu koliko je dobar (ili loš) naša frizura. Mi odlučujemo koliko dugo ili kratko je, ili kako crna ili plava (ili plave) je. Možete pokazati ljudima kako seksi (ili potencijalno otkačene) si sa nekoliko jednostavnih makaze. Ljudi postaju inspiracije (hvala ti, gospođa Aniston), ili ponosni guzu viceva (gospodin Trump).

Zato treba dlake

Kosa je nekada bio mnogo svrsishodnije nego tijelo ornamentike. Naravno, to nas štiti od sunca. Naša trepavice djeluju kao odbrana od bube, prašine i drugih stranih čestica. Ali, vratimo se u dan, kosa pokriva naše donjem regija kamuflirani naš reproduktivni dijelova od prijetnji. Do postava naše pazuha i prepone, naš suhu kosu i podmazuje naše ruke i noge da nam pomogne kretati bez trenje.

load...

Za rano ljudi, sušilo ih je toplo, pod uvjetom maskirnim ih zaštititi od rezova, pa čak i služio je kao lijep rukohvat za mlade. Izgubili smo puno kose zbog pronalaska grijalice i parkas. Naši preci najvjerojatnije počeo lov na toplim, tropskim područjima.

Goloj koži dodaje efikasnosti naš interni sistem za hlađenje a. Pa, zašto čuvamo čuperak na vrhu? To možda ima veze sa malo ritual parenja. Muškarci s najimpresivniji kosu uplašeni daleko rivala, dobio je djevojka i otac neki klinci. Dakle, glava Kosa može su odigrali veliku ulogu u dobijanju partnera i proizvodnju nove generacije.

Različite vrste dlake

Dlake na licu raste kako starite. Kosa i da je na uši vas štiti od insekata koji bi mogli pronaći ušni kanal zanimljiv. Regrutirate uspavanu folikula tako da možete rasti više kose na toplo zimi.

Što se tiče nos vlasi, čuvajte se vuče ih. To može dovesti do infekcije iz traumatizirane folikula. Infekcije u području od mosta nosa do ugla usta može ispustiti u mozak i uzrokovati ugrušak u kavernoznog sinusa. Možete koristiti specijalizirane nos-šišanje da djeluje kao korov snagator za nosnice.

load...