Evo kako tretirati ekcem na koži glave | BA.inspinre.com
Šminka

Evo kako tretirati ekcem na koži glave

Evo kako tretirati ekcem na koži glave

Ekcem je upalni stanje kože koje uzrokuje da koža bude crvena, i svrab. Seboroični dermatitis je vrsta ekcema koji se odvija na dijelovima tijela koji imaju puno za proizvodnju nafte žlijezda. Ove žlijezde se zovu lojnih žlijezda. Iako seboroični dermatitis može se pojaviti bilo gdje na tijelu, najčešće područja zahvaćena je vlasišta kose, leđa, i nos.

Koji su uzroci?

Tačan uzrok seboroični dermatitis je nepoznata. Okidači za seboroični dermatitis su:

Genetika

Stres

Hormoni

Miris

Vruće i hladno vrijeme

Sapuni koji se sušenje i iritantan za kožu

Dijeta

Kada postoji višak gljiva, zove Malassezia, žive na koži, doprinosi seboroični dermatitis baklju ups. Šamponi s anti-gljivičnim sastojcima pomoći ubiti Malassezia.

Ovi sastojci uključuju:

Ketokonazol

Selen sulfid

load...

Katran

Cink piritioni

Salicilna kiselina

Koji su simptomi?

Simptomi seboroični dermatitis variraju od jedne osobe na drugu. Seboroični dermatitis može izgledati kao psorijaze ili drugih peruta uvjetima vlasište. Ponekad, možete imati više od jednog lisnatom skalp stanje na koži glave. Dermatolog će moći dijagnosticirati, vaše stanje i izraditi plan terapije za vas.

Sa seboroični dermatitis, vaš skalp može osjećati suho, i pahuljica. Možda ćete primijetiti pilinzi kože oko linije kose i drugim područjima vlasišta. Pahuljice će biti masne, bijele ili žute boje.

U težim slučajevima seboroični dermatitis, doktor mogao propisati lokalnih kortikosteroida koji se moraju koristiti kao usmjerena.

Kako tretirati simptome

Budite oprezni koliko često koristite anti-gljivične šampona, jer oni mogu biti sušenja na kosu, kao i vlasište. Koristite anti-gljivične šampona kada imate signalnu raketu, i između, koristite normalan šampon koji neće isušiti kosu, kao što su Wild Naturals ekcema i psorijaze šampon. Ima aloe barbadensis gel, koji pomaže ublaže kožu i kokamidopropil betaina koji je nježno sastojak.

Koristite tretman pred-šampon za vlasište da ublaži svrab i suhoću. Philip Kingsley je stimulirajuća maska, ima mentol, kamfor, i peperminta koji će pomoći umiriti vlasište. Nanesite ovu masku na koži glave prije nego što šampon. Pustite ga da radi 15 do 20 minuta, isprati i očistiti kosu sa šamponom po svom izboru.

Phillip Kingsley ima masku koja se može koristiti za lagano piling vlasišta i kontrolu sebuma. Philip Kingsley piling maska ​​ima cinka u sebi koji pomaže u borbi protiv pahuljice, kao i smanjiti proizvodnju sebuma. Betaina salicilat je sastojak koji nježno uklanja pahuljice bez isušivanja kože glave. Betaina salicilat vlaži i ostavlja hladan osjećaj na koži.

Sulfata može uzrokovati seboroični dermatitis pogoršanja za ljude koji su osjetljivi na njih. Postoje sulfat besplatni anti - gljivične šampona. Pomoć za kosu terapija vlasišta Šampon je pH uravnotežen, sulfata i parabena. Aktivni sastojak je 2% cinka piritioni.

load...

Pokušajte da ne koriste ulja koja vlaže kožu glave jer seboroični dermatitis pahuljice su masne, koristeći ulja na vlasište će stanje još gore, i izazvati skale da se drže na kosu, čineći ih teže ukloniti.

Koje proizvode koristite za liječenje ekcema kože glave?

load...