Evo kako elementi mogu uticati na boju kose | BA.inspinre.com
Šminka

Evo kako elementi mogu uticati na boju kose

Evo kako elementi mogu uticati na boju kose

Mnogi naturalistas odabrati da debituje nove boje za kosu tokom jeseni, jer je ljeto na izmaku, a mi se sada fokusiraju na rast kose. Mi smo više šansi da eksperimentišu sa zaštitnim stilova, isprobati taj novi duboko uređaj da smo imali na oku, i razbijem sve od jeseni i zime mode. Ja sam sve za mijenjanje stvari sa bojom, ali je važno biti realan o održavanju vaše nove boje će zahtijevati, posebno tokom onih hladnijih mjeseci.

Postoji toliko mnogo faktora koji idu u kako promjene boje tijekom svog trajanja, a elementi igraju veliku ulogu u tim promjenama. Naučio sam lekciju kada sam otišao na Jamajku ranije ovog ljeta u junu. Znao sam da ću doživjeti neke blijedi, ali nisam očekivao za moju kosu se vraća iz tamne plavuša - Jao! Evo nekoliko ideja o tome kako su elementi blijede boje i šta se može učiniti da se to spriječi.

Sunce

Sunce je ključni element u blijedi boja. Slično kao i naše kože, ako ne koristimo proizvode s UV zaštitom odlazimo našim niti izložena teškim zrake sunca, što može ozbiljno oštetiti kosu. Obojene kose ima tendenciju da bude za kosu nego obično i izlaganje suncu za više sati može dodatno osušiti kosu. Rjesenje? Koristite boje štiti proizvode, kao i proizvode koji imaju UV zaštitu, ne samo spriječiti blijeđenje boje, već i drži niti hidrirana i meka. Ako je moguće, treba uzeti u obzir koristeći šal ili šešir za dodatnu zaštitu. Nikada ne možete biti previše spremni!

load...

Vjetar

Svako ima dobar oštar pad povjetarac, ali jesmo li spremni za izblijedi boju koja dolazi s njim? Slično kao i pranje kose, jaki vjetrovi i kosu temperature mogu biti posebno štetno ako vaša kosa nije pravilno pripremio za taj dan. Prije nego što krenem, treba lagano zamagliti kosu i nanesite hidratantnu kremu na pramenove i krajevima. Je ovlaživač stvara barijeru između kosu i vjetar, sprečavajući boju iz blijedi brzo i dodavanjem sloja zaštite. Nikada ne možete imati dovoljno vlage u jesen i zimi, tako da mislim da je ovo kao savršen trenutak da isprobaju neke nove proizvode koje ste imali na oku. Možete odabrati da koriste teža proizvod u tom periodu.

Pranje kose

Redovito pranje kose može izazvati boju da bledi, pogotovo ako ne koristite proizvode koji su sigurni za obojenu kosu ili proizvode koji pomažu da položi boja. Važno je znati koje vrste proizvoda su sigurne za obojenu kosu, koja uključuje sulfat free šampone. Na vrhu pomoću proizvoda koji su sigurni za obojenu kosu, možda žele da ulažu u boji polaganja proizvode koji rade upravo to - depozit boje natrag u kosu. Ovi proizvodi pomažu vratiti živost i povećati životni vijek boje. Možda se čini kao puno, ali volim da perem kosu sa sredstvo za čišćenje ili uređaj sulfat free šampon, onda idem kod moje boje deponovanja šampon i regenerator. Volim da ostavite šampon za 3-5 minuta, a onda sam primijeniti boju deponovanja uređaj za moju kosu u rubrikama to zaista rade u moju kosu. Nakon što sam u potpunosti zasićene moju kosu sa uređaj, ostavljam ga na za vrijeme trajanja mog tuš dok sam spreman da isprati kosu. Onda ću isperite mlakom do hladnom vodom kako bi se sprečilo boju od bekstva. Ja sam trenutno koristi Joico Color Infuse Red šampon i regenerator.

Ne samo da proizvode koristite igraju ulogu u vek svoju boju, ali je temperatura vode također igra ulogu u blijeđenje boje. Pranje kose u vodi koja je prevruća uzrokuje kutikule da se širi, omogućavajući boji da pobjegne iz kose. To može dovesti do manje jarke boje i kosu nitima. Predlažem pranje kose u toploj vodi da biste smanjili naslage i prljavštinu, zatim ispiranje kosu mlakom do hladnom vodom za brtvljenje zanoktica da spriječi bilo više boje da pobjegnu.

Postoji toliko mnogo varijabli koje treba razmotriti prilikom bojenja kose. Prirodne boje imaju tendenciju da budu lakše je stalo, a ne plava boja, koji zahtijevaju tonu vlage i umjetnih crvene nijanse, koji se lako nestati. Bez obzira na to, predlažem konsultacija sa svojim stilista naći boju koja ne samo da će odgovarati vašem načinu života, ali također će vam omogućiti da živite svoj najbolji život.

Želite više članaka kao što je ovaj? Prijavite se za prirodno kovrčavu bilten!

Za više informacija o tome kako se brinuti o moja boja, prati me na ig @CurlsFoTheGirls

load...
load...