Evo kako da ispričate razliku između dječije dlake i loma | BA.inspinre.com
Šminka

Evo kako da ispričate razliku između dječije dlake i loma

Evo kako da ispričate razliku između dječije dlake i loma

Ukratko, odgovor je ne, ali to ne znači da ne možemo dobiti neke dobre savjete na razliku. Dr. Neil Sadick, njujorški dermatolog i kozmetički kirurg koji se bavi rasta kose i gubitak objasnio Allure, "Bez trenirano oko ili mikroskopom, to je teško razlikovati između kratke dlake koje su slomljena i kratke dlake koje rastu u... Ako često isfenirajte dlake na visokoj temperaturi, ti si bez sumnje izaziva stres i lom. "on dodaje:" Dok nova kosa će uglavnom biti u istom rast faze, a time i iste dužine-oštećenu kosu će varirati u dužine i mogu se pojaviti uvijeno, vidi nepravilan, ili imate tanke, izlizane krajevima. "

Novi rast se događa u velikom broju i često je teško odrediti jer se širi među kose u različitim fazama rasta. Samo 10% dlaka su u fazu mirovanja u bilo kojem trenutku. Teško je da ih sve vidim odjednom, tako da ako vidite da jedno područje kose koji je kraći od ostalih dijelova, možete pretpostaviti da imate lom.

Evo pitanja na zapitajte se kako bi se utvrdilo da li su to pravi baby dlaka ili rezultat loma:

Da li koristite štetnih praksi?

Jedan od najvećih mjesta za oštećenja duž kose gdje vidimo te bebu dlake. Nosiš uske kike, pletenice ili koristite za oblikovanje sa sušenjem alkoholi? Ako radite i vi stalno vidjeti flyaways, onda možete biti doživljava loma od prekomjerne napetosti duž kose. Kosa ljepila ili nošenje SEW-inova duže od predviđenog vremena može dovesti do oštećenja nečije kosu koja nije ograničena na kose. Ovo su samo neke frizure koje stvaraju štetne okruženje za kosu i vlasište.

load...

Kako izgledaju?

Ispitivanje vaše dlake također može pomoći. Broken dlačice imaju tendenciju da izgledaju sužava ili nazubljenim sa ispucale vrhove. Shed dlake imaju bijele sijalice ili korijen na njih i da su normalni u životnom ciklusu pramen.

Da li je naglasio?

Prema dr Hall-Flavin, "značajan stres gura veliki broj folikula u fazu mirovanja." Patim od gubitka kose koji se odnose na stres i borbe protiv nje povećanjem moja kosa čaj ispiranja i vlasišta masaže kad god se to dogodi. 

Da li je vreme kod specijaliste?

Suština je možda ćete morati da potraže stručnu pomoć iz trichologist, dermatolog ili kozmetičar kako bi se utvrdilo da li imate oštećenja duž kose ili ako je to u stvari samo kosa kao beba. Drugi način da shvatim je da procijeni svoj praksi kosu i vidite da li su zdravi ili ne. Ne zaboravite za rukovanje kosu nježno i pratiti koliko vaša kosa može nositi napetost, termo alata i trajna farba za kosu.

load...