Dvostruki twist za volumen i curl | BA.inspinre.com
Šminka

Dvostruki twist za volumen i curl

Dvostruki twist za volumen i curl

Kao urednik sadržaj u NaturallyCurly, bio sam prilično siguran da sam znao sve što se može znati o prirodnom kosom, biti ti valovit, kovrdžava ili coily. Ozbiljno, ogromna količina savjeta koji sam sadrže u mozak i podijeliti sa svima onima koji se usude ući u prostor u kojem ja postojim sa teksturom kose je impresivna, čak i po mojim standardima.

Ja stalno rugali prijateljima na vikend noći kad sam rekao: "O moj Bože, kosa joj je super! Odmah se vraćam!" Po povratku, a da pritom ne ikada pogledali u mom pravcu, često odgovaraju u monotonim kakofoniji "Bio joj je kosa kovrdžava? Da li je pustiti da ga dodirnete li je to prirodno? Koja vrsta je ona?"

Većina mojih prijatelja nemaju ni teksture kose, ali oni će biti u mogućnosti da vam reći da je njihova kosa je tip 1 i biti u mogućnosti da daju detaljne upute o tome kako koristiti figaro u kombinaciji sa zaštitu od toplote da se talasa noćnog izlaska.

load...

Ovo je moj život. To, i pokušava uvjeriti ljude kovrdžave kose dobiti kovrdžave rez i pusti me da dokumentuje to za zajednicu - znate ko ste!

U svakom slučaju, jučer kada sam otišao u kancelariju da se sastanemo sa Huetiful tim, očekivao sam da se vratim sa nalet priča o tome kako da ispravi svoju kosu bez kemikalija, kako su njihovi proizvodi sulfata i parabena i kako se njihova parobrod ozbiljno ozbiljno, rocks! Naravno, ako obratite pažnju na NC.com Facebook stranici, znate da umjesto toga, imam sebe valovite kose lekciju iz modela prirodne kose.

Kao "pod, a ne zbog" preokret koji se proteže kovrče.

Ovdje je outtake razgovora koji je, samo dan kasnije, promenio moj talasastu kosu život:

"Ja bih da sam imao kosu kao tvoja!"

"Šališ se? To labave talasi su u ovom trenutku. Svi žele da!"

"Pa, ja želim više uvijanje. Imam valova, želim drugačiji izgled. Više kao tvoje."

"U redu, onda samo dva-Strand twist", rekao je Pash, tako da ne chalantaly, kao da je ovaj podatak trebao biti nešto što sam se rodio znao.

"Šta? To je za istezanje vaše kovrče van. To ne bi raditi na svoju kosu."

"Ti ne znaš kako ih koristiti da biste dobili više curl? Ozbiljno? Sedi. Pusti me da ti pokažem."

I tako je počela školovanje. Prvo, ona je kao "više, a ne pod" dva-strand twist. To je fotografiju koju vidite iznad. Onda, da dokaže da mi se da sam bio u pravu oko dva-Strand uvrtanje, ona je uradio "pod, a ne zbog" dva-strand twist. Ovo blago diferencijacija u pokretom ruke je očigledno ono što mijenja dva pramen twist iz frizuru koja se proteže vaše pregib na frizuru da povećava. Ko bi rekao?

Dakle, danas, pratite me na "Ja nemam Pash tu da mi pomogne da uradim dva-Strand twist jače" putovanje. Čak i bez nje stručnost, uspio sam dva-nit twist na moj drugi dan kosu i bilo je lako! Dolazeći iz Žena koja ne može pletenicu, to govori puno!

Moje "roll iz kreveta", drugog dana izgled kose. Ja sam pravi valovite u tog drugog dana kosa je uglavnom smiješno kosu.

load...

Dva-Strand Twisting za Više Curl i Volume

Ovo sam ja sa drugog dana kosom. Dozvolite mi da počnem time da mi je Pash je pokazao kako se to radi stilu na suhu kosu, jer mi je kosa bila suva u vrijeme sastanka nje. Rade dva pramen twist na suhu kosu ćete dobiti više volumena, ali to neće povećati uvijanje. Da bi se povećala pregib, morate učiniti na mokru kosu.

Za mokru kosu dva-Strand twist, rastati kosu u četiri dijela. Češljati proizvod putem, a zatim dva-Strand twist prateći ista uputstva da bi za suhu kosu.

Neka kosa osuše u stilu, ili spavati na njemu, a zatim lagano razotkriti ujutro i protresite ga. BOOM - više pregib i veći volumen.

Prvi korak

Za početak, uzmite mali dio vaše kose i odvojite ga u dva dijela. Zatim jednostavno početi uvrtanje, krećući se jedan komad kose s druge strane.

Sada, ovdje je lukav dio. Ovo mora da se uradi čvrsto. Morate početi u korijenu i krenuti u malim sekcijama, držeći kosu dok čvrsto moguće.

Drugi korak

Čim počnete kretati niz kose, budite sigurni da će, uz svaki twist (ili svaki put kada kretati komad kosu na drugoj strani) ste u grabi još jedan komad kose kao što ide, baš kao što bi kada vi francuski pletenica.

U zavisnosti od vaše dominantne ruke (moje je moje pravo) uzmem drugo svaki put kada uključite pramenove i na to da se u nit u ruci.

Treći korak

Nastaviti uvijanje sve do kraja. Jednom kada dođete do kraja, možete koristiti gumeni brend držite twist na mjestu, kao i ja ovdje, ili jednostavno neka wave / pregib u kosi držati. Druga opcija ovdje radi najbolje na mokru kosu. Nemojte dodavati gumicom na mokru kosu, kao što je mogao da ga eventualno povući. Umjesto toga, jednostavno neka se održi na sebe.

Konačni ishod

I na kraju, vi ćete imati neverovatan preokret frizuru koja izgleda kao francuski pletenica (što je nemoguće za mene da radim na svoju ruku)!

Samo za referencu za sve vas dame, baci na sve to volumena u mojoj kosi sa Pash i Michelle. Ostavio sam dva-Strand obrt u oko sat vremena, a kad sam ga izvadio, volumen u izobilju!

Happy stil, kovrdžav!

load...