Dragi samohranim majkama: Imaš najteži posao, ali ne odustaj | BA.inspinre.com
Šminka

Dragi samohranim majkama: Imaš najteži posao, ali ne odustaj

Dragi samohranim majkama: Imaš najteži posao, ali ne odustaj

Većina bi vjerovatno dati poslove koji su radno intenzivne - možda naučnik, ili operacija mozga. Rekao bih da je kao majka.

Sada dio mog odgovora je djelomično zbog mene kao majku, ali s druge strane je okružen tolikim majkama. Da li imaju blisku ili daleku odnosu sa svojom majkom, nadam se da mogu uzeti vremena za razmišljanje o prošlosti, sadašnji i budući puta ste imali s njom. Ja sam sreću da imam nevjerovatan odnos sa majkom. Ja sam također izuzetno blagoslovio da bude majka 8 vrlo lijep, jedinstven, starmala ljubavi pojedinaca. Ovaj posao zove Majčinstvo je više kao za čitav život, a ja sam čak i da se pitam da li Bog daje majke drugačiji srce.

Moje putovanje je počelo prije nego što sam bio još dovoljno star da zatrudne.

Sjećam se da sam i maštao kao majka. "Stacy, trebam te da prestane sanjarenje i kopirati rečenice sa table," moj učitelj 3. Razreda će mi reći.

Ja bih doslovno sjediti u razredu dolazi sa imenima za moju 10 djece. Sve što sam želio da radim kad sam odrastao je biti žena, majka, pekar, haljina dizajner, i frizer (moram reći da je postizanje 4 od 5 nije loše). U dobi od 19 bio sam blagoslovljen da rodi Nadyiah; Bila sam samohrana majka do 1 godinu dana kasnije sam se udala za njenog oca. Bio sam uplašen i uzbuđen u isto vrijeme.

load...

Zar zaista imam ono što je potrebno da bude majka? Ja bih se pitati. Pa, život ima način koji pokazuje, "Spremni ili ne, idemo! ' Moj bivši muž ima kćer Kelsey da sam uzeo u kao svoju, iako je njena mama je vrlo aktivan i imao pritvoru. Ona je sada 21 godina.

Brzo naprijed do danas: Ja sam rodila 3 djece i nedavno udala neverovatan čovjek koji je doveo još 3 djece u moj život. Otišao sam od toga da je razvedena majka 4 za 4 godine do sada srećno udata majka 8. Riječ koji je ostao dosljedan je majka.

Želim da ohrabri majkama koje su singl sa djecom, jer sam imao trenutke "mogu zaista učiniti sami?" Bilo je noći da se sjećam plače sama na spavanje; Siguran sam imao nade da ce ponovo biti u braku, ali ko će da me želiš? Tek sam promenio perspektivu na moju trenutnu situaciju i shvatio sa ili bez muža Bog mi je dala mogućnost da bude super mama. Moja molitva prešla sa "Gospode molim vas, molim vas, pošaljite moj muž" do "Gospodaru ću te voljeti bez obzira na to što se događa. Molimo vas da podari mi strpljenja i mudrosti da se podigne moju djecu. "Bio sam blagoslovljen biti u mogućnosti da bi privukli snagu, ne samo od Boga, već i druge majke ohrabrujući u mom krugu.

Oko 4 mjeseca kasnije sam kroz upoznala svog muža, vjerovali ili ne, Tinder app! Iskreno, samo želim neke kompanije na filmovima i to je bilo to. I pogodi šta? Ta kompanija je postala moj muž 6 mjeseci kasnije.

Moj muž je rekao da je jedna od stvari koja ga je najviše impresionirao je da sam imao duboko ukorijenjena ljubav prema Bogu i mojoj djeci. Smiješna bilo je vremena kada će tražiti da me odvesti na ručak ili večeru - mi nismo bili ni datiraju u to vrijeme - a ja bih rekao, "Nisi me pitao da li moja djeca bili gladni", upitao je da je više 2 puta do svoje pitanje promijenjen u "upravo sam platio danas, da li i deca treba nešto?"

Sada je povlačenjem mama u mene. Šta samohrana majka ne želi muža koji kaže: "Želim vašu djecu da budu moja djeca. Želim svoje račune da mi bude račune. Želim svima vama. "

Za svaki pojedinačni mama tamo.

Želim da znate da svaka majka ima drugačiji put. Ja sam živi dokaz da Bog će vas milost na putovanju. Stavi djeca prvi i ne ugrožavaju ni za koga. Ako je vaš put je brak tako i bude. Ako je vaš put je biti samohrana majka, neka bude tako. Bez obzira na to koji put je na tebi da prate, prate ga otvorenog srca i biti vođeni mudrošću. Biti majka nije najlakši posao na svijetu, ali to je izuzetno korisno.

load...

Sretan dan majki!

load...