Domaći eksklatori glave kože | BA.inspinre.com
Šminka

Domaći eksklatori glave kože

Domaći eksklatori glave kože

Slika: iStock

Vaš skalp je temelj za velike kose. Verovatno znate do sada da treba obratiti pažnju na čišćenje vaše vlasište, vlaži kožu glave, pa čak i masirajući kožu glave za aktivaciju vašeg sebuma, zaštitili svoje korijene, i spriječiti iritaciju. Jeste li znali da se treba ljuštiti kožu glave? Možete zadržati svoje skalp u odličnom stanju, stimuliše folikule kose i svalis daleko mrtve kože i ostatke proizvoda sa skalp piling.

Zašto bi piling vlasišta?

Postoji nekoliko velikih razloga da razmotre korištenje DIY vlasišta pilinzi kao dio vaše rutinske njegu kose:

  • Uklonite da mrtve kože. Najveći razlog za piling je da se može pomoći ukloniti mrtve stanice kože s površine kože glave. Mrtve stanice kože mogu ometati sveukupno zdravlje vašeg vlasišta i ostaviti vas osjećaj suha, svrbi, a žrtva peruti.
  • Cirkulaciju krvi. Još jedan dobar razlog da se razmotri piling korak za vaše vlasište je da se pomogne poboljšati cirkulaciju krvi. Pravilnu cirkulaciju krvi je od suštinskog značaja za zdravo vlasište i promovira rast kose kroz folikul stimulacije.
  • load...
  • Eliminirati ostatak. Kovrčava djevojke koriste puno proizvoda i ostataka se događa. Ostataka proizvoda može začepiti pore, uzrok svrbež ili iritacija, a može čak i postati vidljiv na kožu glave.

Greške koje treba izbjegavati tokom vlasišta piling

  • Ne idi teško! Ne morate da se prijave dodatne bujnosti da se postigne zdrav, ekspandiranog vlasište. Blagi pristup ribanje će štititi od ogrebotina na koži.
  • Ne kristalizirati. Bez obzira da li kupili proizvod piling ili pokušavate DIY recept, izbjegavajte oštre kristalizovan sastojaka. Odabrati nešto s talog kave ili smeđeg šećera preko šećerne trske ili morske soli piling za meku iskustvo.
  • Nemojte previše često ne ljuštiti. Trebalo bi piling vaše vlasište dva puta mjesečno. Over-piling može ostaviti kožu nadraženu, sirovo, pa čak i podložan infekcijama ako abrased.

DIY Brown Sugar vlasišta piling

Da bi svoju DIY skalp piling vam je potrebna samo dva sastojka:

  • ¼ cup kokosovo ulje
  • ½ šolje smeđeg šećera

Miješati sve dok dobro uklopljena i odnose se na vlasište. Masaža u kružnim pokretima koristeći jastučići - ne nokti - prstiju. Isperite potpuno i završiti sa Jessicurl masaža vlasišta ulje za luksuzni poslastica.

Kako se odnosite prema svojim skalp će imati direktan uticaj na rast i zdravlje vaše kose i kako se osjećate u vašoj koži. Za više informacija o piling skalpa pogledajte naš kako-da vodič za vlasište pilinga ili saznali više o kalcijuma bentonit gline za perut koji pate.

Kako se ljuštiti kožu glave? Recite nam svoje go-to vlasišta redovno održavanje u komentarima ispod.

load...