Dlaka za starenje: Suočavanje sa povećanom frizzom | BA.inspinre.com
Šminka

Dlaka za starenje: Suočavanje sa povećanom frizzom

Dlaka za starenje: Suočavanje sa povećanom frizzom

Ne doliti ulje na strah od starenja vatre, ali koncentriše samo na svojoj koži ne može biti sveti gral mladih.

Kosa prolazi kroz vlastite nepoželjne transformacije kao dodavanje godina, i dok sive su najočigledniji znak starenja kose, dokazi pokazuju da pojedinac lanaca i promjenu teksture. Da, prethodno glatko raste niti mogu početi da se izađe iz vašeg skalp u više valovit i kinky način.

Ozbiljno, šta je sledeće na dnevnom redu starenja?

KVIZ: Koliko godina ima kosu? 

A studija je pokazala statistički značajan porast u pojedinačnim kosi zakrivljenosti između dobi od deset do 60 godina, što dovodi do gubitka sjaj i glatkoću. Jednostavno rečeno, možete očekivati ​​kosu da postane frizzier i manje sjajna, obično počinje oko četvrte decenije. "To je nejasno zašto se to dogodi", kaže Jeni Thomas, viši znanstvenik u Procter & Gamble. "Ovo je jedna od promjena kose povezanih sa starenjem koji je najmanje shvaćenih, iako studije ukazuju na promjenu ne dogodi." Iako studija fokusirala na japanski žena, Thomas kaže da rezultati pokazuju da su ove nepoželjne promjene mogu utjecati na sve nacionalnosti.

load...

Svaka žena koja se iznenada pogođen otpadnika flyaways koje su grube na dodir će se složiti.

Ovaj potpuno novi obrazac rasta situacija, u paru sa činjenicom da prirodna proizvodnja vlasišta ulja smanjuje svake godine, može dovesti do UN-prilično rezultate za glavu. Ali dosta sa stvarima loše-news-medvjedi, sve neko želi da zna kako da se bore protiv frizz. Tomas kaže da je sve u vezi vlage. "Bez prirodnih ulja za kosu, to može osjetiti grubu i suvu i skloniji oštećenja. Smanjiti štetne stil navike poput ravnim peglanje i kemijskih tretmana, kao i korištenje uređaja koliko se vlasi što možeš ", kaže ona.

VIŠE: Pokušali smo ga: sitnog Busters

Frederic Fekkai stilista Anthony Sorensen, koji teži da kosa krajnji velike dame Martha Stewart, kaže da je ključ je da se obnovi i zadrži vlagu tako kosa izgleda i osjeća se više mekom i glatkom. "Anti-aging" proizvodi za kosu možda zvuči kao BS, ali legalno one poput Pantene Expert kolekcije protiv starenja linije su formulisane da pruže hidrataciju i zaštitu bez otežavanja kose. "Izbjegavajte sve što je visok u amonijak i alkohol jer oni sastojci su sušenje, i umjesto toga tražiti proizvode sa hidratantnim sastojcima, kao što su maslinovo ulje", kaže Sorensen. Sprijatelji sa maskama i ostavili-u uređaja, i budite sigurni da se prijave hidratantne proizvode pre toplinskim oblikovanjem.

Prema njenim vjerni stilist, gospođa Martha misli Fekkai Salon Technician linija je dobra stvar, jer hidrira i sprečava brassiness, bilo da ste sive ili ste farbali kosu. Govoreći o boje, Sorensen je rekao da će tamnije može biti uređaj za kosu, ali lakši nijanse i naglašava može biti prilično sušenje, pa imajte to na umu prije nego što je počinio na plavuša način života.

Sa povećanim Kinks i kovrdžanja, čak najpraviju kose postaje manje upravljiv i naći ćete da ne leži na isti način kao što je to u mladosti. Operite-and-go curice možda morati da podese svoju stajling režimom uključiti zaglađivanje eksplozija i veći volumen pri korijenu maskiraju "nadutost" koji dolazi sa nepravilnim teksture. Ali nada se ne gubi. Uz malo truda ćete da je prekrasna, zdrava kosa nije samo za nedavne College diplomanata-mislim Julianne Moore, Brooke Shields i Courteney Cox, koji nisu holivudski ingénues, ali imaju vrste kose svake žene covets.

GALERIJA: Hot Hair Ulja: What Works?

load...