Detangling 101: Kako detanglirajte kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Detangling 101: Kako detanglirajte kovrdžavu kosu

Detangling 101: Kako detanglirajte kovrdžavu kosu

Raščešljavanje je nužno zlo koje naturals duže na svakom dužine kose moguće. Bez izuzetka od pravila na ovom jednom. Svako mora da otpetljati da li je tekstura ili debljine ili dužine vremena koje je potrebno. To je jedan od najvećih izazova koji tek naturals suočavaju u početku da može odvratiti neke od borave prirodnih pogotovo ako tranziciji kao opušten krajevi ne mogu zatrebati dok prirodne korijene do!

To nije sve tako crno i, u stvari, za raščešljavanje kose mogu biti lakše i brže s nekoliko alata, proizvoda i strpljenje. To je sve o pripremi, i pokušaja i pogreške. Pokušate osnove i usput ćete pokupiti saveta koji će pomoći u izradi procesa i kosu glatkom.

Alati:

Široki češalj

Alati od trgovine su prilično raznovrsna u skladu sa vašim željama i kosu, ali većina naturals početi sa prestižnu širokim češalj zub. Postoji nekoliko vrsta, marki i kada ste pronašli svoj omiljeni, ništa ne može učiniti prebacite! Široke zub češalj je standard za naturals iz dva razloga, jer može lagano otpetljati i uklanja šupi dlake koje mogu zaglaviti i stvoriti više zapetljavanje. Jedan od popularnih češalj je Ouidad Double Detangler da je favorit jer je savršen za tuš za raščešljavanje kose i to je neverovatno da je 2013 Naturallycurly urednika izbora. Da druga kolona zuba uzeti češalj vrhovnom nivo efikasnosti.

load...
Denman Brush

Ova četkica je u kupatilu svaki prirodan je. Glavni kandidat protiv zaplete kao što klizi kroz uvojcima uklanjanja zaplete uz šupi dlake. To je također poznato da je previše grub ako se ne koristi pravilno tako yanking kroz je kontraproduktivno i objašnjava zašto neki su ga mijenjati uklanjanjem alternativne vrste zuba. Jednom kada to radi to više nije Denman četka ali 'modifikovane Denman', kako bi smanjili štetu je maznuo.

Paddle Brush

Uprkos tome što je dizajn koji najviše Naturals i kovrdžav će ići od (neki veslo četke imaju muda na kraju i može ukrasti na kalemova) to je još uvijek koristi i voljen od strane nekih naturals uključujući i neke Vloggers. Koristiti s oprezom, jer to četka čini više pogodan za ravnu kosu.

Tangle Teezer

Kada je ova izašla bilo je toliko buzz koja ga okružuje. To je vaš zaplete nestati s fleksibilnim zuba i ima jedinstven dizajn. Smatra se da nagovoriti zaplete i prolio dlaka neke su to utvrđeno da je upravo suprotno. Ili volite ili mrzite, ali morate priznati da je i dalje prilično popularan kod Naturals sa svoje zube različite veličine.

finger češljanje

Najjeftiniji i najjednostavniji način za uklanjanje zaplete, prst raščešljavanje vole mnogi naturals čak i ako se koristi bilo koji od drugih alata spomenuo. Za jedan plus, možete osjetiti kosu i zaplete koji olakšava rad kroz. Iskreno, nikada ne koristim ništa drugo se češlja kroz zaplete nego prste i vode.

voda

Zvuči pomalo ludo, ali u kombinaciji sa nekoliko drugih alata iznad vode spomenuo je odličan u uklanjanju klupka nježno i efikasno.

Tehnike:

Postoje tri glavna načina za uklanjanje klupko. To možete učiniti na mokrim, vlažnu ili suhu kosu. Mokri i vlage može značiti voda, ulje ili mješavinu dvije i sve alate gore mogu koristiti sva tri sredstvima. Neki se kunu u radeći sredstvima vole i to može samo biti prednost, ali

Dry raščešljavanje

Prednosti suhe raščešljavanje drži kosu pod pritiskom. Ako se ne će ga oprati i žele ga se protezala stil onda je ovo odlična tehnika da bi ga se kreće. To je brže metoda otpetljava, jer ste samo pokušava da otpetljati i ništa drugo kao što su pranje ili ima da se osuši kosu. To mogu dobiti nezgodan ili oštećenje ako ne koristite dovoljno ulja ili maslac da pravilno raditi kroz zaplete ali ako koristite previše to više nije suhom raščešljavanje sjednicu i mogu dobiti neuredan. Kontrola dio je ključ!

load...

POGLEDAJTE: prirodne kose Dry raščešljavanje s ulje

Wet raščešljavanje

Wet raščešljavanje je drugačiji od vlage raščešljavanje da je kosa se obično namakanjem ili mokar. To se obično radi u tuš i za vrijeme dan za pranje veša. Ključ za mokro raščešljavanje koristi vodu kao sredstvo za dobivanje kroz kosu. Koristim ovu metodu i pustite vodu da pomogne raditi moju čvorova. Tu je kombinacija vode i uređaj za mokro raščešljavanje sesije. Problem sa ovom metodom je mokra kosa može biti krhka tako biti nježan je potrebno i ne žure!

POGLEDAJTE: raščešljavanje kose kovrčave kose

vlažnom raščešljavanje

Vlažnom raščešljavanje izgleda kao najbolje od oba svijeta i Neno Naturals razbija ga u videu ispod. Ne mokra ili kosti suhe, ali samo dovoljno da radite kroz kosu i ima minimalne ili nikakve lom. Problem sa ovom tehnikom je možda potrebno više vode ili upotreba uređaja ili ulje na pravi način se kroz zaplete. Ova metoda nije velika ako pokušavate zadržati svoju kosu ravno, jer ćete vidjeti neke skupljanje zbog dodajući neke vlage na uvojcima.

POGLEDAJTE: Zašto raščešljavanje DAMP (ne suvo ili veoma vlažno) kosa je najbolji! nauke

load...