Demi-permanentna boja kose: Za prirodni izgled boje | BA.inspinre.com
Šminka

Demi-permanentna boja kose: Za prirodni izgled boje

Demi-permanentna boja kose: Za prirodni izgled boje

Kada ste u potrazi za mijenjati boju kose-da li to znači što ga čini lakšim ili tamnije, zataškavanje sive ili jednostavno dodavanjem malo napalilo za trenutni hlad-postoji nekoliko načina da se o tome.

Možete koristiti polu-stalni proizvod ako želite boju trajati samo nekoliko šampona (veliki, na primjer, ako želite da bacim u ružičastoj niz za stranku, ali želim to uglavnom izbledeli do vremena kada se u ured u ponedjeljak ujutro). Ako ste u potrazi za napraviti više dugoročnu posvećenost, moraćete da traže trajna boja. Radije nego ispiranja, ovaj tip boje treba da raste iz kose-a od kose samo raste oko pola inča mjesec dana, to može potrajati neko vrijeme za to da se u potpunosti nestati.

load...

KVIZ: Koliko je zdravo je kosu?

Ali negdje u sredini leži kose sweet spot da mnoge žene žude. To se zove demi-trajna boja kose.

"Ova vrsta proizvoda će ostati u kosi za 28 šamponi", objašnjava Teca Lewellyn, a Procter & Gamble Ljepota Scientist. "Dakle, u zavisnosti od toga koliko često perete kosu, to će potrajati oko mjesec dana do mjesec i po do lagano nestati."

Evo kako to radi: Demi-trajna molekula kose dobiti pod vanjski zanoktica vratila kose, ali, za razliku od stalnog boje, oni ne prodiru dublje korteks. "Oni su u osnovi se privremeno ostao samo ispod kutikule dok su isprane", kaže Lewellyn. "Razlika sa stalnim boje je da je boja mora da nabubri zanoktica da ga izvadite i pustite da molekule da bi svoj put u korteks duboko vratila kosu."

Demi-trajno ne može biti odgovor za svakoga i svaku dlaku situaciju, ali ima nekoliko ključnih prednosti.

To može pokriti do 70 posto vaše sive.

"To je odlično rješenje za nekoga ko je tek počinju da se sive i želi eksperimentirati sa bojom", kaže Lisa Evan, a kolorista u Mario Russo Salon u Bostonu. "To daje vrlo prirodan rezultat jer će sivih uzeti boje drugačije od ostalih lanaca, što znači da kosa završava sa gotovo istaknuti izgled."

VIŠE: Kako Go Gray, Gracefully

Nikada nećete morati očigledno korijene.

Trajna boja invazija vratilo kosu i podnese sama tamo, dobro, trajno. Dakle, umjesto da nestaje postepeno, poput Demi-trajna boja radi, kosa boravke koju god boju da si obojen, a kao vaša kosa raste, nove stvari na korijene će biti stare boje (ili siva). Sa demi-stalni nema očiglednih linija razgraničenja tako da ne morate brinuti o dodiruje vaše korijene svakih nekoliko tjedana.

Vaša kosa će izgledati zdravo i sjajno.

"Demi-trajna je mnogo blaže na kosu nego trajna boja", kažu Evans. To je zato što se ne otvaraju zanoktica koliko ili prodre unutar korteksa vratila kose. "Integritet kosa je bolje kada zanoktica ostaje netaknuta."

load...

VIŠE: Najbolji Boja kose For Your tonus

To može poboljšati i dodati dimenziju vašu prirodnu boju.

Demi-trajna boja kose ne sadrži peroksid, što znači da je mnogo blažu na pramenove, ali također znači da neće dramatično mijenja boju (pogotovo ako ste u nadi da će ići lakše od vašeg prirodnog hlada). Ono što možemo učiniti je zagrijati boje, daju više života i sjaj, stapaju daleko vaše sive i produbiti svoj hlad blago. "To je kao ono što se događa kada ispolirati sto drva i sjaj svih različitih nijansi u drvetu odjednom izaći", kaže Lewellyn. "Ti povećanje ono što je već tamo."

load...