Dame ispred: Michelle Breyer | BA.inspinre.com
Šminka

Dame ispred: Michelle Breyer

Dame ispred: Michelle Breyer

Trove Management Artist je uzbuđen da pokrene naše Četvrta sezona dame na front, blog serija slavi izuzetne žene u našem lady-šef mreže.

Toliko smo čast da se povezuje sa Michelle Breyer, suosnivač NaturallyCurly.com (sada TextureMedia, LLC.) Michelle je inspirativan poduzetnik, autor, mama, i ponosni vlasnik nekog ozbiljno žestokih kovrče.

Michelle Breyer, suosnivač NaturallyCurly.com | Fotografija: Tania Quintanilla

Recite nam nešto o pokretanju vaš brend i kako je evoluirala.

Bila sam kovrčava djevojka odrasta u pravoj kose svijeta. Ja većinu svog života proveo ispravljanje moje kovrče i nadajući se da niko ne bi shvatio da sam zapravo imaš kovrčavu kosu. Kada sam se preselio u Texas iz Kalifornije, sve oklade su off. Morao sam smisliti kako da rade sa svojom teksturom, a ne borbu protiv njega. Imao sam dva kovrdžave prijateljima u novinama sam radio na, a mi bi se redovno seru o našim kose. Neko je čuo jedan od naših kuja sesija na brunch prijatelja i mislio da je neverovatno da je grupa žena mogla žale svoju kosu za 45 minuta bez prestanka.

load...

On je predložio da se stvori časopis ili web stranice. Mi smo bili malo pripita na mimoza i dobio na računalu na zabavi i smislili ime i kupili taj isti dan domenu. Iz vlastitog iskustva, znali smo da je takav nedostatak informacija, proizvoda, itd za kovrčavu kosu.

U narednih nekoliko mjeseci, došli smo do ideje za sajt - stvari koje su nam potrebne za sebe (forum, mesto za komentar o stilistima, recenzije proizvoda, itd) 14-godišnji sin Moj komšija je bio naš web dizajner. U septembru 1998. Godine, NaturallyCurly pokrenut. Od samog početka, razgovarali smo u pogledu teksture, a ne nacionalnosti, i sajt odražava raznolikost naše zajednice.

U početku, NaturallyCurly je bilo prilično gole kosti. Radili smo na tome u našem slobodno vrijeme. Ali osoba pronađeno nas. Stotine dnevnih posjeta porastao je na tisuće.

Tokom godina, sajt je evoluiralo. Sada imamo aktivan slijedeće na više socijalne platforme, a mi poznati su za događaje poput teksture na pisti - punom zamahu na modnoj reviji u NY Fashion Weeka, gdje je ispred i centra za kosu. Dolazimo do više od 16 milijuna mjesečno sljedbenika širom naše društvene kanale. Imamo i istraživanje tržišta podjela i raditi sa kompanijama će im pomoći da razviju i prodaji proizvoda na kovrdžave tržištu.

To je mnogo više konkurentnom svijetu nego što je bila kad smo počeli. Postoje hiljade uticajni u kovrčava prostoru, a mi smo naučili moć partnerstva.

Čestitam na uspjehu vaše knjige, The Curl revolucija! Kako je bilo iskustvo pisanja knjige?

Bilo je to nezaboravno iskustvo, a ja stvarno osnaženi i podsjetio me zašto smo počeli NaturallyCurly na prvom mjestu. Tokom nekoliko meseci, intervjuisala sam više od 100 žena - neke poznate kovrdžav, a neki članovi zajednice - o njihovom pregib priče. Bilo je nevjerojatno inspirativno, ali i naglašena je potreba za zajednicu kao što je NaturallyCurly. Kovrdžav su jedinstvena grupa, a mi smo uvijek u potrazi za novije, bolje načine da rade sa našim kose.

Recite nam nešto o nekim od žena koje ste inspirišu.

Ovo je tako teško. Postoji toliko mnogo žena naišla sam u ovoj industriji koji su toliko inspirativna - drugim poduzetnicima koji su bili bolesni od čekanja da se stvari biti učinjeno tako da ih je stvorio na svoju ruku.

Ali na kraju, ja bih da kažem, moja majka. U 81, ona je i dalje kucaju na vrata političkim kandidatima, marširali u znak protesta mitinzima, volontiranje za važne uzroke. Ona je radila ovo joj je cijeli život. Bili smo bojkotuje grožđe kad sam bio mali, jer je želela da podrži Farma radnika. Marširali smo u "Ne Nuke" mitinga smo marširali u miru marševima. Ona je uvijek ukorijenjen u nama važnost stoji za ono što vjeruju u. Vidim utjecaj ona ima na ljude oko sebe.

load...

Koja je neke od najboljih savjeta ste dobili ili naučene lekcije?

Ponekad, samo morate slušati svoj instinkt i zanemariti sve pesimiste. Kada smo se prvi put počelo, svi smejali kad smo im rekli o našem poslovanju. Imali smo mnogo ljudi koji su nam stan od rekao da je loša ideja. "Zašto ne fokusirati na kosu u cjelini, a ne samo kovrdžavu kosu?" Da smo ih slušali, sumnjam da bi bio uspješan.

Šta volim žive / rade u Austinu, Texas?

Postoji tako neverovatan osećaj zajedništva u Austinu. Svi izgleda znate nekoga ko zna nekoga. Volim da idem u prodavnicu i naletim na gomilu slučajnih prijatelja.

Volim i kako podršku ovom gradu bio je da se male biznise. Postoji toliko podrške za poduzetnike. Svi su tako spremni da vam pomognu i doniraju svoje vrijeme i povezati vas s ljudima.

Viknuti na drugi šef dama koje volite ili su inspirisani:

Volim Elaine Welteroth. Ona je bila urednica Teen Vogue. Ona je bila najmlađa urednik u izdavačkoj ikada u Conde Nast. Kao bivši novinar, imam toliko poštovanja koliko je mogla da transformiše časopis. Umjesto da se fokusira na površne teme - kako da dobije datum za maturu - je posvećen svoju pokrivenost na politiku, socijalnu pravdu i feminizam zajedno mode, ljepote i pop kulture. Imati ćerku tinejdžerku, bio sam tako zahvalan za nekoga koji je vjerovao da su mlade žene trebalo biti izložene važnim pitanjima.

Recite nam nešto o bilo dobrih knjiga koju čitate.

Čitam fantastičan knjizi Jodi Picoult zove Mala velike stvari. Volim način na njene knjige ispričati priču kroz stanovišta više znakova.

NaturallyCurly će ugostiti teksture na pisti '18 u New Yorku 6. Septembra. To počinje NY Fashion Week, te će pokazati svijetu da kovrče i spirale su lijepe i moderno. To će biti njihov četvrti godine domaćin manifestacije u New Yorku (Oni samo domaćin svoj prvi teksture na pisti u Atlanti prošlog mjeseca.)

"Ja sam ponosan da teksture na pisti je postao moraju vidjeti događaj za mnoge ljepote urednika i uticajne." Ovdje je video od događaja prošle godine.

Foto Tania Quintanilla. Hairstyling pregib stručnjak Bianca Castillo, makeup prema Shannon Van Horn.

Fotografisan u SHDW Studios u Austinu, Texas.

Zadovoljiti sve naše dame na front ovdje.

Želim da imenuje dama-boss? Kontaktirajte nas ovdje.

Prijavite se za Trove bilten kako bi se sa svojim blog serije i vidjeti nove radove iz svojih umjetnika.

load...