Da li zaštitni stil zaista čini da vaša kosa raste duže? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li zaštitni stil zaista čini da vaša kosa raste duže?

Da li zaštitni stil zaista čini da vaša kosa raste duže?

Ovaj mit je toliko duboko ukorenjena u prirodnoj zajednici kosu da će žene često back to back zaštitne stilova za gore od godinu dana da postignu svoje ciljeve kosu. Nemoj me pogrešno shvatiti, ima dosta žena koje su postigli izvanredne dužine od zaštitnih stajling, ali postoji nekoliko žena koje nikada ne daju rezultate iz svih njihovih napora.

Problemi uzrokovani zaštitnim stajling previše:

  • Petljaju iz kosa bude netaknuta duži vremenski period. To se posebno dešava u stilovima koji se tako dugo da stavi u da je sama pomisao na to ih nakon samo nekoliko dana izgleda kao otpad. Dakle, te žene odluče da napuste u tim stilovima nedeljama.
  • Suhoća od kose koja je ostala netaknuta i zapuštena predugo
  • Šteta od preko manipulacije kose za stvaranje složene frizure

Pa kako da se moja kosa raste, onda? 

load...

Suprotno popularnom vjerovanju, zaštitna stajling nije potrebno za brz rast kose. Umjesto toga niske stilova manipulacija su ključni. 

Niske manipulacija stilova, za razliku od zaštitnih frizure, ne zahtijevaju da je vaša kosa i krajevi se ušuškan za zaštitu. Umjesto toga, radi se na pretpostavci da ako radite jednostavne stilove i što je manje moguće manipulirati svoju kosu, onda neće učiniti nepotrebne oštećenja vaše kose i da će zadržati dužine.

Prednosti Low manipulacije Styles 

  • Njima je lakše instalirati. Stilova kao što su pranje i-gos i obrt / pletenica izlasci su daleko manje oporezivanja na kosu nego instalirate mini obrta, proširenje pletenice itd Manipulirajući kosa manje za styling, umanjite oštećenja kose. Prije instaliranja zaštitni stil, razmislite o tome da li je manipulacija da ga instalirate će izazvati više štete vašoj kosi nego ako samo ga redovno stilu, a ako je poražen svoju svrhu.
  • Lakše je ODRŽAVANJE kosu. Problem sa puno zaštitnih frizura je da je jednom instaliran, žene imaju tendenciju da zaboravljaju da su oni još uvijek imaju za održavanje kose, posebno kada je sakrivena ispod perike ili isprepleteni u pletenice. Isto tako, ako je kosa teško dobiti u, ili hidrira će uništiti stil, mnoge žene će odlučiti za stil preko zdravu kosu. Niske manipulacija stilova, međutim, obično ne zahtijevaju da kosa bude vezan u zamršene stilova čineći kosu lakše pristupa.
  • ONI su fleksibilniji. Glavna zamerka sa zaštitnim stilova je da može postati dosadna nakon nekog vremena. Imajući kosu u stilu nedeljama istovremeno može biti veliki problem za mnoge od nas kovrdžav kao većina nas pate od ozbiljnih slučajeva ruku sindroma kosu. Niske manipulacija stilova, međutim, dati kovrdžav priliku da se razlikuju njihove stilove i izbjeći postaje dosadno. 

2 Niska manipulacija stilova pokušati:

Pranje i-gos

Ovaj stil se može učiniti na nekoliko načina, ali najosnovnije način da se postigne ovaj stil je za pranje i stanja vaše kose i otpetljati to temeljno pred stajling. Kada je završeno, a regenerator ili ostaviti-u ili losion može se koristiti ovisno o svojim željama. A Styler ili gel može biti slojevita na vrhu za dodatnu čekanje ako je to potrebno. Kako bi se osiguralo da ste držati kosu zdrav dok se stilski, pobrinite se da vlaže kosu koliko je to potrebno.

load...
Twist / Braid outa

Nemoj biti obeshrabreni

Znam da ove informacije može izgledati zbunjujuće i kontradiktorne, posebno zato što čini ovaj članak ukazuju na to da sve frizure su stvorili jednako, ali ako je to rečeno nakon što je rečeno mnogo puta: morate učiniti ono što je najbolje za vašu kosu.

Ovaj članak samo pokriva prijedloge za alternativni način za održavanje zdravlja vaše kose ako tradicionalnom zaštitne stila ne radi. Također, imajte na umu da je sama frizura ne garantuje zdravlje vaše kose. To mora biti učinjeno u kombinaciji sa dobrim praksama za njegu kose, dosta hidratantnih, stalni termin za dobar duboko uređaj, smanjena upotreba češljeva i četki i minimiziranje koliko puta ste oblikujete kosu.

Kao i uvijek, želim vam ljubav, mir i kovrdžave kose blaženstva.

Ovaj članak je napisao NaturallyChelsea i objavljen na CurlyNikki.

Šta ti misliš? Su zaštitni stilova precenjen?

load...