Da li su tretmani nafte čuvajući kosu od rasta? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li su tretmani nafte čuvajući kosu od rasta?

Da li su tretmani nafte čuvajući kosu od rasta?

Od učenja da se brine za moju kosu, ja sam bio veliki fan ulja. Koristim ih da zapečati svoju kosu i spavati s njima u kosi preko noći, misleći da je dobar za hidrataciju i jačanje tretman. Kokosovo ulje je uvijek bio moj omiljeni.

Je vaša kosa osuši cijelo vrijeme?

Nedavno sam došao preko nekoliko članaka i ukazuje na mreži koje su osporavali "ulje kao tretman hidratantnu" ideja. Naučio sam LOT- prvenstveno shvatajući zašto mi je kosa i dalje uber suho bez obzira na sve ove fenomenalne e tretman ulje sam radio religiozno. Možda sam jedina osoba koja pogrešno protumačili ulja, ali mislio sam da sam se zbunio, drugi mogu imati previše.

Uzmi ovu poruku iz jednog od mojih omiljenih Instagram računa, @vivalablonde:

load...

"Kokosovo ulje, bademovo ulje, maslinovo ulje itd Jedno od najčešćih pitanja koja se postavljaju u salonima je da li su oni zaista hidratizira kosu na bilo koji način. Kada se ulje primjenjuje na suhu kosu to čini sloj kutikule vratila kose, što je vanjski sloj kose.

ALI - sve to se ne apsorbuje interno u kosu. Kokosovo ulje upija u kosu najviše od svih ulja, ali se ne hidrataciju vaše pramenove, radi rekonstruirati.

Možemo da je kosa upijajući svu naftu, ali provjerite jastučnice ili gdje god se sjedi da vidim gdje ide dosta ulja. Evo gdje je pravi problem dolazi kada se primjenjuju ulje suhu kosu.
  • Ulje može djelovati kao barijera - sprečavanje hidratacija, odbijajući potrebne vlage i dovodi do dehidrirane, suhe i lomljive kose.
  • Ulja začepiti folikule kose ako nanosi direktno na kožu glave. Kosa treba vlažnost izgledati i osjećati se sjajno.
  • Vlage podmazuje i hidrira naše niti. Ikada primetili koliko lakše je vaša kosa češlja dok je mokra?
  • A uređaj / tretman sa zadržavanjem vlage osobinama koje ima dobar balans proteina i vlage (važno za snagu i elastičnost) su najbolji.

Koristite ulje za stil, ne tretiraju

Volimo sve vrste ulja, ali su najbolje koristiti kao stajling pomoći da zadrži kontrolu i sjaj na kosu, a ne kao tretman. "

Ulja na koži glave dijelu spomenuo mene zbunjuje. Koristio sam bitan spoj ulje da pomogne promovirati rast kose godinama, kao svojstva u eteričnih ulja bi trebalo da pomogne sa rastom. Samo ću napustiti tog trenutka na miru i da ga kao što ćete.

Ali ono što je još bilo mentioned- Oh ne, ja nisam hteo ništa da se spreči vlagu idu u moju kosu! Pitate se da li da nastavim sa 2x nedeljno kokosovo ulje preko noći tretmana, ispostavilo se da je odgovor ipak da. Kokosovo ulje, iako ne vlaži je i dalje neverovatno za zdravlje kose. Ima malih molekula i može prodrijeti u kosu shaft- jedan od rijetkih ulja za kosu da to učine. To ne njeguju kosu, ali će ga štititi od umora vode, kao i gubitak keratina. Moja kosa ne izgleda malo sjajnija nakon mog kokosovo ulje tretmana. Ali barem ima smisla zašto kosa mi i dalje nije dobro hidrirana, i još uvijek je tako žedan, bez obzira što ga koliko TLC kao moguće. To sam radila pogrešno.

load...

Ja ću i dalje kokosovo ulje moju kosu. Na kraju krajeva, ne boji ga dovesti do oštećenja i treba popravak. Ali ja mogu pokušati smanjenje na jednom tjedno. Već radim duboko tretmane svaki put kad operem ali ja refokusiranje na pazeći jedna od tih tretmana su isključivo vlagu na bazi, posebno sa suhom zimskom vazduh praktično ovdje. Pravilno hidratizirana kosa može pomoći u sprečavanju lom i zadržati zadržavanje dužine.

Postoji toliko kose teorije tamo i kad se sve svodi na to, pravilnu njegu kose zaista je nauka. Zapamtite, svaki kosu je drugačiji i da će drugačije reagirati na sastojke, proizvoda, i režima.

load...