Da li šampon otvori kužicu? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li šampon otvori kužicu?

Da li šampon otvori kužicu?

Mnoge žene s teksturom upotrebu šamponi za kosu i ispira da očiste svoje kovrče. Iako je održavanje vlage je naš najveći prioritet, to je imperativ da uklonite prljavštinu i naslage koje se nakupila tokom vremena za hidrirana kosu i čistu kožu glave. Postoje dva elementa za šampon da je efikasan sredstvo za čišćenje učiniti i mi ćemo početi s nekim osnovnim na pH skali.

PH, potencijal vodika, mjeri nivo kiseline ili lužine u supstanca na skali od 1 do 14. PH skali, broj 7 je neutralan. Ako je broj veći od 7, supstanca je alkalna. Ako je broj manji od 7, supstanca je kisela. Prosječna pH kose i vlasišta ulje je između 4.5 i 5.5.

Kada u potrazi za proizvode, često pogledamo listu sastojaka. Ali neki kosa proizvodi ne sadrže pH na ambalaži tako da nismo sigurni u razinu pH. Prema International Journal of Trichology "razinu pH nije obavezno pitanje koje se štampaju na etiketama proizvoda ili navedeno među formulacije proizvoda." U članku se također navodi da je nivo pH se često vidi u proizvodima za profesionalnu upotrebu u kosi salonima i profesionalnih proizvoda koji se koriste u svojoj studiji idealno u rasponu od 5,5 ili niže. Za više informacija o pH, dok čišćenje, dostigao sam Randy Schueller, kozmetički hemičar i osnivač The Beauty Brains.

load...

PH se otvara i zatvara kutikulu, što pomaže u procesu čišćenja, ali da li je potrebno?

Schueller: "pH rasponu naišao dok čisti kosu nije dovoljno visok da otvorite zanoktica. Ovo je mit. "

Može li sredstvo za čišćenje raditi ako se ne alkalna?

Schueller: "Da. Većina proizvoda za čišćenje (osim istina bar sapun) su u sredini pH, što nije alkalna. "

Kako tenzidi utiču na nivo proizvoda pH?

Schueller: "To ovisi o vrsti surfaktanta i ono što se još koristi u formuli za podešavanje viskoznosti. Međutim, u većini slučajeva tenzida se koristi u šamponima ne prebaci pH znatno viša ili niža. "

Da li temperatura vode obzira kada ispiranje kose nakon pranja kose i uređaj?

Schueller: "Temperatura vode nema mnogo uticaja na efikasnost šampona i uređaja."

Zaključak

Schueller kaže da je pH dok šamponiranja nije dovoljno visok da otvorite zanoktica, a iako većina šampona koje koristimo u našem režimi nisu označeni sa pH nivo, većina čišćenje proizvodi nisu alkalne.

load...