Da li prirodno uštede novac? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li prirodno uštede novac?

Da li prirodno uštede novac?

Slika: iStock

Ako razmišljate o pokretanju prirodni put za kosu, možda imate neka pitanja o troškovima u odnosu na opušteno kosu. Dok nema sumnje da će oba rute koštati nešto novca ukupne za njegu, baš kao i sve drugo u životu, tu je rasprava koja će prirodno može uštedjeti novac na duže staze. Dakle, ono što je istina? Da li će prirodni uštedjeti novac? Hajde da bliži pogled na stvari.

Relakseri

Očigledno će prirodni će vam uštedjeti tonu novca u ovoj oblasti. Prosječni trošak za Relakseri ili kemijski tretmana je između 30 € i 60 €, ovisno o tome gdje se odlučite za liječenje. Na kraju te plaćaju u rasponu od 180 € do 360 € godišnje, jer je potrebno da ponovite postupak svakih osam nedelja da zadrži efekte. Kada odete prirodan, ovaj trošak se automatski ispao iz vašeg budžeta, tako da ste već pobjeda.

Frizer

Pronalaženje stilista koji je stručnjak na rezanje, bojenje i oblikovanje kovrčave kose će biti vaš najveći trošak, ali kada ste pronašli ih drži čvrsto. Kada idete prirodne, vaš odnos sa svojim stilist će se promijeniti, jer će učestalost putovanja u salon. Dok ste išli svakih osam tjedana za Relaxer tretmana, vaša potreba za frizer će biti znatno smanjen, jer sve što će najviše treba su ukrasi, zaštitne stilova ili posebnu priliku frizure. Alos, neki naturals odabrati da smanji svoju kosu kod kuće, na svoju ruku, a samo vide svoje stilista za veće promjene po potrebi koja štedi još više novca na duge staze.

load...

Boja

Iako, možete obojiti kosu kod kuće, preporučljivo je da se pronađe frizer u je da se boje i briga za kovrčavu kosu. Stvar boja je također područje gdje možete uštedjeti nešto novca kao prirodni. Mnogi naturals su prilično izbirljivi oko bojenja svoje prirodne kose, pogotovo u početku, u periodu u tranziciji, jer bojenje kose može ostaviti je krhak i ranjiv na daljnje štete. Ako idete prirodan, vjerojatno ćete uštedjeti nešto novca u početku na boje za kosu kako vas na prirodniji pristup.

Proizvodi

Ovo je jedno područje gdje se debata nastavlja da ide neizmirenih jedan ili drugi način. S jedne strane, morati ćete kupiti šampone, uređaj, a za oblikovanje, ali kada odete prirodan, morate platiti bliže pažnju na kvalitetu proizvoda koje koristite. Ćete žele da se odluče za prirodne proizvode sa kvalitetnih sastojaka za najbolje rezultate. Zapamtite, ne morate kupiti svaki novi proizvod koji udara u police, pokušajte uzorke prije nego što razmetanje. Mnogo naturals su šokirani koliko vlage njihove prirodne lokne potrebno što mogu dobiti skupo, ali to ne mora koštati bogatstvo. Postoji mnogo pristupačne proizvode prirodne kose i kao i svaki novi prirodni brzo uči, ima dosta prirodnih sastojaka u kuhinji, kao što su kokosovo ulje, maslinovo ulje, i ulja paprene metvice. Koriste svoje resurse kao što su YouTube, blogovi i tutoriali naučiti kako da koktel savršena kombinacija prirodnih sastojaka koji su lako dostupni bez odlaska razbio.

Koji su vaši savjeti ili savjet štedi dok su prirodni?

load...