Da li prirodna kosa postaje preveliki? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li prirodna kosa postaje preveliki?

Da li prirodna kosa postaje preveliki?

Frizure koje naglašavaju prirodnu pregib obrazac pojedinca su eksponencijalno raste u posljednjih nekoliko godina sa poznatim ličnostima, modelima i uticajni udobno ljuljanje svoje prirodne kose u javnosti i na oku objektiva.

Čitamo blogovi koje su postale ogromne finansijske industrije kroz zajednicu prirodna kosa na svoj način, kao i kompanije koje su u potpunosti prebacuje svoje proizvode od toga da jednom prilagođen samo ženama sa Relakseri što je sve o prihvatanju kovrče, i tako dalje. Moglo bi se čak reći da je zabavno kao osoba s prirodnom kosom sada - potrebno ništa da Google pretraga opis o vašoj kosi zatim tisuće slika odgovaraju pretragu. To otvara vrata za daljnje obrazovanje, inspiracije i motivacije od prirodne kose koja je dostupna na dohvat ruke. Biti kovrdžave 2016. Godine je sve o grli koji ste na svoj core, ispoljavajući ono što ste rođeni, i slavi svoj jedinstvenost.

load...

Sa druge strane spektra, imamo trešnja berači kose zajednice prirodni koji može prihvatiti jedan stil ili teksture, dok rušenje drugi.

Tek nedavno, zakon je donesen od strane Vrhovnog suda navodeći da je sasvim legalno uskratiti zaposlenje nekome sa Locs, čime se omogućava diskriminaciju na radnom mjestu da bude održiva posljedica izbora da prihvati nečije teksture kosa potpuno i duboko. Bilo je i bezbroj vijesti o devojčice u školi koji su bili poslati u pritvor za 'razbijanje politika kod škole haljinu' jednostavnim nose prirodno 'Fros van. Sa ovim negativnosti protiv stilove koji jasno pokazuju The Kinks i teksture od prirodne kose, gotovo je sigurno reći da je prirodna kosa je samo cool ako imate tipu kose koja je 3c ili ispod.

Kako možemo kao zajednica prihvatiti gubitnik pregib, dok istovremeno rušeći naše kolege prirodnih kolegama koji tako hrabro nose svoju kosu u različitim stilovima?

Kao kulturni prisvajanje nastavlja da zadnje svoje neinformisani i neosjetljiv glavu u medijima kroz 'bokser pletenice' ili tutorial video 'mini peciva', vidimo i poznate ličnosti grli svoje prirodne teksture kose, ali vrlo malo onih koji imaju povjerenje u rock svoje uske kovrče koje istorijski i nepravedno su pod nazivom "pelena". Na primjer, Leslie Jones u svim svojim šefom Ghostbusters slave, uprkos tome što je stalno ismevana za svoj izgled. Ona bira da bude kraljica u svom redu, slavi postojanje ko je ona, sve dok se ljulja srednju TWA na crvenom tepihu. Imamo i Lupita Nyong'o, koji neprekidno zadivljuje svojim prirodnim frizura koje smo mogli samo sanjati pribavljanja.

Dakle, ostaje pitanje, je prirodna kosa postaje mainstream?

Za potpunu estetske svrhe, rekao bih da, i rekao bih da to da u razočaran tonu. Ali, ako želite pravi odgovor, onda ne. Prirodna kosa, bez obzira na njegove pobjede tokom godina, još uvijek ima dug put prije nego što je u potpunosti prihvaćen. Da bi se to dogodi, kao raznolika grupa ljudi, moramo pustiti naše idealizovane fantazije o tome šta treba da se smatra prihvatljivim, a šta ne treba. Takođe, moramo prihvatiti vjerovanja, zamršenost, razlike - ljepota ono što je prirodno za kosu i sve što dolazi s njim.

load...

Prirodna kosa nije spektakl i nije smetnja. To nije degradacija i nije prljav. To je način na koji mi je kosa raste iz glave, i to treba prihvatiti kao takav, a ne samo kada je to pogodno za svijet da stane iza.

Pratite Lauren na Instagram za više kovrdžava i samoljublje inspiracija @leauxren

Pročitajte zašto bismo svi trebali uzeti u obzir radi Saunya srce Detox.

load...