Da li možete oporaviti kosu nakon razarajuće štete od izbjeljivača? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li možete oporaviti kosu nakon razarajuće štete od izbjeljivača?

Da li možete oporaviti kosu nakon razarajuće štete od izbjeljivača?

Moja frizerka je spalila kosu. Moje kovrče su pržene i nestala. Kako ću sačuvati svoju kosu / uzmem kovrče nazad? Ona je toliko da je raskinula beljenog moju kosu. To više nije kovrčava, ali samo pržene. Izgleda kao da je smanjen sa redar skiperom (travnjak rezač). Imala sam debele jake kosu, a sada to nije. Šta da radim?

Odgovor

Žao mi je što se dogodilo, ali fret ne, kao što su daleko od same i postoje načini da se smanji šteta, kao i dovesti svoje teksture vratiti u život, bilo kroz DIY, OTC, ili kombinacija jednog i drugog. Prvo, da razgovaraju o tome šta bijeljenje je, ono što radi, a što možete učiniti kada se puca vaše vlasi.

Što je za izbjeljivanje?

Bijeljenje uklanja boju kose oksidacijom, i oksidacije decolorizes pigment u vratila kosu. To je razlog zašto, ako ostane predugo da će okrenuti kose bijele. Izbeljivanje je najštetniji od svih metoda bojenje i treba raditi profesionalno. Amonijaka i vodikovog peroksida su najčešći agensi koji se koriste u izbjeljivanja kose. Bijeljenje podiže kutikulu kose i omogućuje sredstvo za izbjeljivanje u potpunosti prodrijeti vratila kosu. Stvarni iznos štete ovisi o količini promjena boje. Idući od tamne boje na svjetlo hlad je opasan, kao sredstvo za izbjeljivanje je jača i otišao na duže.

load...

Šta on radi sa kosom?

Očekujte kosu drastično promijeniti nakon izbjeljivanje. Često žene koje izbjeljivati ​​žale kosu pretvara grubu i suvu, ali izbeljene kosa se ne ograničava na to. To može postati pravo (ako je kovrčava), stan, ili čak i krhki. Proces za izbjeljivanje trake poslednje kapi vlage iz vašeg niti kao kutikule se podiže za uklanjanje pigmenta, pretvarajući svoj niti na visoke poroznosti. Zaboravite pokušava vratiti na svoje stare boje, kao da se to neće dogoditi. Jedina opcija je da se dozvoli da izraste.

Šta možete učiniti ako ste snositi loše štete nakon izbjeljivanja kosu?

Prvo da rješavanje izbjeljivanja sebe. Sam proces je štetan, ali svačija kosa reaguje različito u zavisnosti od prethodnog stanja kose, aplikacija i održavanje. Neki imaju minimalnu štetu dok drugi imaju teške i svaka varijacija između. Objekat kada je u pitanju izbjeljivanja je da se pravilno pripremiti svoju kosu prije izbjeljivanje. Uvijek bi se osiguralo je vaša kosa na svojoj optimalno zdravlje, tako da počne sa velikim temeljima.

Drugo, ako imate suhu, krhku kosu sa prevelikim lom, to je vjerojatno vam je potrebno šišanje. Bolje je da počnete raste svoju kosu sa lijepim oblikom, nego da kontinuirano lom sa neravnim krajevima i bez zadržavanja dužinu. U međuvremenu, ovdje su stvari možete promijeniti u režim.

Smanjiti šamponiranja

Vaša kosa je krhka od oštećenja i taj dodatni trenja od šamponiranje se neće pomoći. Takođe ne treba dodao uklanjanje prirodnih ulja da neki šamponi (posebno one sa sulfata) su dizajnirani za uklanjanje. Ne eliminirati šampon iz vašeg režim, ali razmislite o korištenju blaže opcije čišćenja kao što su šamponi bez sulfata ili zobi vode i eventualno okretanjem čišćenja uređaj.

Podalje od topline styling alata

Mi se trudimo da zadrži vlagu u i one vrste alata imaju tendenciju da ih ukloni.

Alternativna između dubokih uređaja i proteina tretmana

Vaša zanoktica je oštećen, što ga čini ranjivim na oštećenja. Odgovarajuća ravnoteža vlage-protein je od suštinskog značaja. Jačanje zanoktica će pomoći sa zadržavanjem vlage. Trebat će pokušaja i pogrešaka da pronađu koji proizvode i učestalost radi za vas. Također možete pokušati vrućem ulju tretmane s maslinovim uljem, kokosovo ulje, ili uljem avokada da prodru vratila kosu i pomladiti vaše vlasi.

load...
load...