Da li je perut ili suho vlasište? Saznajte koji ste imali | BA.inspinre.com
Šminka

Da li je perut ili suho vlasište? Saznajte koji ste imali

Da li je perut ili suho vlasište? Saznajte koji ste imali

Suho vlasište, često zbunjeni s peruti, je čest problem koji pogađa mnoge ljude. Izrazi se pogrešno koriste kao sinonimi za opisivanje zajedničku simptome, ali postoji razlika između ova dva poremećaja vlasište.

Ono što je suho vlasište?

Suho vlasište uzrokuje koži osjetiti čvrsto. Također ćete primijetiti da koža će imati bijele, srebrnasto sive boje, osjećati tender, i svrab. Kada se zagrebe suhom vlasište, možete vidjeti kože koja je oljušteno ili ljuskicama isključili vlasište.

Suho vlasište nastaje kada pH sebuma, prirodna ulja vlasišta, je poremećen. Sebuma je odgovorna za vođenje odgovarajućih ravnotežu vlage na gornjem sloju kože glave. Ona štiti kožu od bakterijskih i gljivičnih infekcija. To je razlog zašto je važno koristiti šampone koji imaju pH rasponu od 4,5 do 5.5, isti pH kao sebuma, te da očiste bez skidanja previše vlage iz vlasišta. Preporučujem Wild Naturals ekcem i psorijaza šampon. Sadrži cocamidalpropyl betaina, blagi sredstvo za čišćenje koji neće oduzeti kosu, i organski aloe barbadensis gel, koji pomaže ublaže vlasište i smanjuju upalu.

load...

Ono što je perut?

Perut se javlja kada pahuljice kože; to može biti blaga, umerena, ili teške. Iako su uzroci peruti su nepoznati, nekoliko teorija ukazuju na to da perut može biti uzrokovana previše Malassezia loptast, ili kvasac, koji žive na koži glave. Malassezia loptast živi na koži glave normalno, ali može uzrokovati pahuljice za neke ljude, ako živi na koži u izobilju.

Suho vlasište i perut može postojati na vlasištu zajedno i to može biti teško odrediti ako imate jedan ili oba.

Ne boj se, ako vidite neke perut kad šampon, češalj, ili češljate. Skalp prirodno odbacuje kaljenog slojeve kože sa epidermis, gornji sloj kože. Ovaj proces se naziva deskvamaciju i je normalno. Međutim, dijeta, prehrana, hormoni, stres, alergije i problemi autoimune mogu utjecati na normalan proces deskvamaciju, uzrokujući pahuljice da baci brzo i na višak. Rijetko šamponiranje također može biti faktor.

Dakle, u čemu je razlika?

Mislim suhog vlasišta, kao nešto što možete osjetiti javljaju na koži glave, dok perut je ono što vidite, jer pahuljice otpadaju vlasište. Sa suhim vlasište možete osjetiti potrebu da ogrebete kožu glave. Vaš skalp može osjećati bol od ogrebotina i može krvariti ako se zagrebe svoj skalp pretjerano. Ako gubitak kose ili krvarenje odvija kao rezultat grebanje, možda ćete morati vidjeti dermatologa ili trichologist da pomogne problema.

Ako mislite da imate suho vlasište, možete pokušati da masirajte vlasište prije nego što šampon sa ovom jojobe tretman ulje skalp.

Jojobe je sličan sebuma vlasišta. Oni prodiru u kožu i ne ostavlja masni osjećaj na koži glave. Ona također pomaže opustiti se pahuljice, koje se onda mogu izbrisati kad shampoo kosu. Možete dodati nekoliko kapi kamilice eteričnog ulja u ulje jojobe, što će pomoći opustiti vlasište, dok umirujuće i liječenju suhe, iritirane kože. Nekoliko kapi ulja čajevca može biti dodan u mješavinu za borbu protiv svraba i smanjuju gljivične i bakterijske infekcije.

load...

Šta skalp liječenje ste koristili za suho vlasište? Kako su ti proizvodi rade? 

load...