Da li je ovo lomljenje kose ili novi rast? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li je ovo lomljenje kose ili novi rast?

Da li je ovo lomljenje kose ili novi rast?

Pitanje: "Kako da znam da li je kratka kosa vidim je nov raste kosa ili slomljen kosu?"

A: To često može biti vrlo teško odrediti, posebno ako je "kratka kosa" su u područjima gdje lom može doći do (oko kose, itd.)

Vaš prvi zadatak biti da ispita kosu pažljivo i tražiti znakove stresa na dlake - kao što su ispucale vrhove, istezanje, itd Ako postoje naznake stresa ili oštećenja, onda lom je vjerojatno uzrok. To može biti dvostruko određene u slučajevima kada bi se očekivalo lom. Na primjer: pojedinac nosi njegovu / njenu kosu, recimo, čvrsto konjski rep i počinje primjetiti kratke dlačice na čelo i hramovima.

Ovaj novi rast kose neće se naći u velikom broju. Pošto je samo 10% dlačica u prosjeku su u fazu mirovanja u bilo kojem trenutku (ostatak biti u fazi rasta), a vlasi su prolivena nakon fazu mirovanja kao nove kose gura staru kosu folikula, vi Traži uglavnom vide samo 10% od vlasi na glavi kao ova kratka, novo izrasla dlaka.

load...
Šteta postaje manje vjerojatno, kada su kratke dlake nalaze u mjestima na koži glave koja nisu izložena značajnim stres iz stilova nositi.

Pored navedenog, nekoliko stvari treba razmišljati o tome kada pokušavaju dijagnosticirati lomljenja su:

  • Da li su krajevi kratke dlake sužava ili tupih? Konusni dlačice imaju tendenciju da budu novi rast, dok tupo i cjepidlačiti ili dlaka sa bijelim krajevima ukazuju na oštećenje.
  • Da li je većina dlaka na sudoper ili u češalj / četka, imaju "korijene" (bijele sijalice) pričvršćen, odnosno mnogi / većina lanaca bez korijena? Niti s bijele sijalice prolio kosu, a ne lomljenje.
  • Čuješ li pucanja pucketanje, pop kada češljanje ili manipulacije kosu? Ako to učinite, to je vjerojatno lom i najbolja stvar za učiniti je nositi svoju kosu više nježno i osigurati da je dobro podmazan / zasićenih (sa unaprijed poo ili uređaj - neki vole mokre kose i drugi na suho) prije pokušaja otpetljati polako od kraja do korijena. Više volim da prst ravnanje kose prvo ja mogu osjećati loše čvorova i klupka kako bi ih nježno olakšati van, a ne za podrivanje preko njih sa češalj / četku.
  • Da li imate mnogo ispucale vrhove i / ili SSKs? Oba ova može uzrokovati lom kao špagu i čvorova mogu / će ukrasti na susjednim dlake i uzrokovati dodatna oštećenja. Ja sam ljubitelj S & D način da zadrži čvorova i špagu na minimum.
  • Da li koristite topline često i / ili odustati toplotnu zaštitu? Da li se ponovo zagrijavajte "prljavog" kosu? Pokušajte smanjenje ili eliminaciju direktne topline. Odlučite se za valjak setovima i svile tajnosti, a ne presu ako želite ravnu kosu i uvijek koristi za zaštitu od toplote. Držite prolazi preko kose na minimum (1 0r 2) ako morate koristiti stan željeza ili figaro. Samo "Press" svježe čista i 100% suhe kose.
  • Da li koristite alate za kosu sa metalnim dijelovima ili materijala koji mogu ukrasti ili suza? Da li zaštititi svoju kosu noću? Odlučite se za rajf, klipove i lastika kosu bez metalnih dijelova, kao što su Goody Comfort Flex ukosnice, držači Ouchless konjski rep, banana isječke i satena scrunchies. Spavati na satenski jastučnica i / ili nositi satena šal ili poklopac motora.
  • load...
  • Je li vaša kosa dobro hidratizirana, ili je to često suha i krhki na dodir? Ako je tako, da li hidratantna sa Styler na bazi vode ili ostavi-u i brtvljenje sa uljem ili maslacem? Da li ste pokušali sedmični duboko uređaj tretmana sa hidratantnu DC? (U toku je rasprava u odborima kosi o efikasnosti okružnim i okružnim s topline, ali ja sam vjernik. Vjerujem da je jedini način da znate da li će napraviti razliku za vas je da ih probam. ) da li preterujelj proteina okružnih i / ili ne koristite hidratantnu DC kao protein chaser?
  • Kako se oblikujete kosu? Previše napetosti na kosu, posebno fine i krhka kovrdžave kose, može dovesti do oštećenja. Ja osobno se odlučiti za male manipulacije i zaštitne stilova koji mogu nositi za 2-5 dana. Također sam odrasla MBL kosu sa WnGs, tako da je moguće. Međutim, svi kosa reaguje drugačije i različite stvari. Ključ je pronaći ono što radi najbolje za vas.

To se, rekao je, u 2010. Godini sam iskusio dvije stvari.

Jednom, imao sam lom na mom centar dijela u zimu 2010. Godine, što sumnjam je uzrokovano korištenjem gel na bazi proteina (moja kosa i proteina ne slažemo dobro). Osim toga, moja kosa je počela otpuštaju kao lud i mislim da je došlo pomoću amla u mom kana, koji skalp se nije svidjelo. Prestao sam koristiti taj protein gel prošle Spring i čini se da sam konačno riješiti moje prekomjerne prolijevanja problem, prekidom korištenja amla i izbjegavanje dobiti uređaj na moje vlasište.

Kao što ja ne vidim puno pucanja, rijetko čuje ugriz, pucketanje i / ili pop i čini se da je kraj mog kratkog dlake se sužava, mislim da mi je kosa u fazi oporavka, gdje je dlaka koja je izbila i baciti su regrowing.

Iako sam siguran kratke dlake predstavljaju više od 10% od moje kose, znajući da sam brigu o mojoj kosi, kao što mogu i sam zapošljavaju osnovanog režim i tehnike, ne brini o tome. Ako mislite da imate mehanička oštećenja, a zatim uzeti bliži pogled na svoj režim i / ili tehnike. Međutim, ako je režim i tehnike su u trenutku, disati uzdah olakšanja jer su kratke hlače dlačice najvjerovatnije novi rast i rezultat vašeg zdravog napora kosu !!

Ovaj post je napisao Hairscapades za CurlyNikki.com

load...