Da li je brazilski odbacivanje završeno? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li je brazilski odbacivanje završeno?

Da li je brazilski odbacivanje završeno?

Iako keratina ispravljanje tretmane nikada nisu tvrdili da imaju bilo kakve magične osobine, a ne tako davno je brazilski Blowout bio najtopliji stvar da udari salonima.

Oni koji stoje iza procesa priznati da to neće misteriozno ispravi kosu, pogotovo ako je to izuzetno kovrdžava ili nastrano. Ali oni tvrde da to može drastično eliminirati kovrča, daju blistav sjaj i poboljšati sveukupno zdravlje vaše kose.

Tretman privremeni ljepotu ispravlja kosu pečaćenjem sa tečnim keratin rješenje i pomoć stana željeza. Svaki tretman može koštati bilo gdje od 150 do 600 € uz obećanje da će potpuno zapažene rezultate, koji se mogu održavati samo uz pravilnu nakon zatvaranja, uključujući i upotrebu određenih proizvoda produžiti novi pravac tekstura vaše kose.

Efekti brazilske Blowout bi trebalo da traje od 10 do 12 sedmica, uz pomoć odgovarajuće nakon zatvaranja održavanja, ali je eksplozija se smatra "kumulativni tretman" - češće li ponoviti tretman, što je duži rezultati će trajati.

load...

Heath zabrinutost i kontroverze

Formaldehid se obično koristi za očuvanje životinja i uzoraka.

Kada frizera na Oregona salon počeo žali na respiratorne probleme uključujući hacking kašalj i nasumično javlja krvarenje iz nosa, ugled brazilskog Blowout kao najnovije čudo proizvod je pod nadzorom. Nakon tog incidenta, niz važnih i relevantnih pitanja počela zastora o sigurnosti tretmana.

Što je Formaldehid?

  • Formaldehid je kancerogen koji potencijalno mogu dovesti do raka. U slučaju brazilske Blowout, jer otrovni dim se udišu, postoji rizik od raka pluća i za stilista i osoba koja prima tretman.

Ove zdravstvenih komplikacija navelo Oregon Health and Science University za istraživanje proizvoda. Nakon testiranja sastojaka, izdali upozorenje o brazilski keratin tretman zbog opasno visoke količine formaldehida prisutna u proizvodu zdravlja.

Potrošača i medija Backlash

Odmah nakon pojave ove vijesti, modne magazine, beauty blogove i svakodnevnog potrošača počele su otvoreno kritikuju brazilski Blowout. Nezadovoljni i zabrinuti potrošači zanimalo zašto je dim iz ovog proizvoda su toliko štetne, i što je najvažnije, bio je sigurno koristiti?

Novinske kuće počeo široko emitovanjem svojstva potencijalno opasne po život brazilskog Blowout. Oglasne ploče obasjani ljut kovrdžav i wavies, frustriran da su proveli svoj teško zarađeni novac na privremenoj tretman koji su imali dugoročne zdravstvene posljedice.

Danas, mnoge žene su opremljeni detaljima potrebna da donose odluke o rizicima keratina tretmana kao što je brazilski Blowout.

Žene sa prirodno ravna ili glatkom kosom rijetko imaju da učestvuju u svim istraživanjima, planiranje i predviđanje da kovrdžava djevojke učiniti kada je u pitanju kosa. Kao kovrdžav, moramo biti svjesni što smo se prodaje da naša kosa ravna, a mi moramo biti marljivi o insistiraju na najbolje proizvode i sastojke.

Više snažno i brzo činjenice

load...

Mnogo raspravljalo tretman je i dalje popularna opcija za mnoge žene zgodna za ravniji niti. Curl Chemist istražuje u formulama i hemikalije iza procesa. 

Final misli

Koje su vaše misli na brazilsku Blowout? Da li ste ikada dobili jedan, ili zar ne?

load...