Da li dlaka stvara toleranciju za proizvode? | BA.inspinre.com
Šminka

Da li dlaka stvara toleranciju za proizvode?

Da li dlaka stvara toleranciju za proizvode?

To je zajedničko uvjerenje da kosu i kožu rasti tolerantni, i na neki način imuni na tematska proizvode stavljamo na njih svakodnevno. Neki smatraju da je rješenje da se često uključuju proizvode za reaktiviranje naše lokne i način na koji reagiraju na proizvode. 

The Verdict

"Kosa ne može reći razliku između brendova ili izgraditi toleranciju na bilo koji proizvod", kaže stručnjak za kosu i vlasište sa sjedištem u Londonu Philip Kingsley.

A pošto kosa nije zapravo "dnevni", to stvarno ne mogu izgraditi toleranciju ili imunitet na proizvode koje koristite. Međutim, postoje neki faktori, kao što su proizvod nagomilavanja i na vrijeme, promjene u ishrani i vježbe navike, uslove života, pa čak i, stres, mogu napraviti promjene u načinu na koji proizvode reagirati kada ih koristite.

load...

Šta sad da radim? Prvo, i najvažnije, morate koristiti proizvode koji ne oduzme kosu od toga nije prirodnu pH ravnotežu. Prema Essensuals Hairstylist Joanna Barrientos, prirodnu pH ravnotežu za kosu je 5-5,5. Kada vaša kosa postane lomljiva ili previše suha, proizvodi će reagirati drugačije. Vođenje kose hidratizirana i zdrava je od vitalnog značaja.

Koristite blagi, šampon za piling jednom tjedno, tako da oslobodi proizvod izgraditi i masirajte vlasište i previše. "Ako ovo povremeno, možete se vratiti na šampon i regenerator te voli i da će vjerojatno vidjeti obnovljeni rezultate", navodi dr Peredo.

Zatim, obratite pažnju na promjene u radnoj i životnoj enviormnents, kao i promjene u vremenu i godišnja doba. Kada je toplije vrijeme na nas, treba uzeti u obzir vlažnost i znojim vaše tijelo proizvodi. Tokom hladnjak mjeseci i hladnije temperature, tu je još suve u našem okruženju i potrebu da damo kosi više vlage i pomoć u obnavljanje prirodnih ulja.

Ako imate bilo kakvih prerada kemijskih uradio sa kosom, trebalo bi da razmislite o ovom kao faktori za korištenje proizvoda i eventualno uz napomenu promjene. "Bojanje, naglašavajući, opuštanje i perming sve utječu na osnovne karakteristike vaše kose, kaže Gray. Ako ste imali jedan od ovih kemijskih procesa, možda ćete morati dodati tretmana duboko uređaj, uključujući i maske, kako bi vaša kosa u tip-top formi ", kaže stručnjak za kosu, John Gray.

Održavanje zdrave ishrane i dobiti potrebnu količinu vode, odmor i redovna aktivnost, pored ovih sugestije će pomoćnik u skladu kosu tražim da je to najbolje.

load...