Curlywavydiane: Koja je poroznost moje kose? | BA.inspinre.com
Šminka

Curlywavydiane: Koja je poroznost moje kose?

Curlywavydiane: Koja je poroznost moje kose?

Istini za volju, do nedavno sam se čak su zbunjeni o kosi poroznosti.

Šta je? Da li zaista treba da znam o tome? Ispostavilo se, to može biti korisno da znate o nekoliko razloga. Jednom kada znate svoju kosu poroznost i koristiti proizvode koji zadovoljavaju, to može napraviti lijepu razliku u tome kako će vaša kosa ispasti nakon stajling.

Zahvalan sam za mog prijatelja Sara, waterlily716 na YouTube-u, za jasno i jednostavno objašnjava cijelu poroznost stvar za mene i ja sam tu da pomogne naučiti kako napraviti test poroznost tako da možete vaše odrediti kod kuće!

Poroznosti ima veze sa tim kako zanoktice vaše kose niti lagati.

Postoje tri nivoa poroznosti. To je dobra ideja da se testira nekoliko dlaka iz svih oko glave, jer je uobičajeno da imaju nekoliko vrsta poroznosti.

 • Niske poroznosti zanoktice kao prilično ravna. Vlaga se teško ulazak i izlazak
 • load...
 • Srednja poroznost zanoktice su otvorene malo više, i dalje dobro. Praktično je savršen za omogućava da vlaga ulaze i izlaze s lakoćom.
 • Visoke poroznosti zanoktice su vrlo otvoreni, a može napraviti kosu osjećati grube i neravne. Vlaga ulazi i izlazi u kontinuitetu.

The Strand Test:

 1. Prikupiti nekoliko vlasi kose sa svih oko glave. To nije neuobičajeno za neke ljude da imaju više poroznosti kose.
 2. Pokrenite prstima niz pramen kose. Trebalo bi biti u stanju reći koja kraja kose nit je iz korijena jer će biti mala malo sijalicu priključen na njega, ovo je folikula dlake.
Rezultati
 • The Strand treba osjećati prilično glatko, bez puno udubljenja ili ispupčenja. To znači da vaša kosa je niska poroznosti. Ako se to ne osjećati prilično trnovit, to znači da imaju veće poroznosti.
 • Ako pokrenete ruku niz pramen na suprotan način (od kraja do korijena umjesto korijena do kraja) i to izgleda i zvuči skviči, to znači da imaju niske poroznosti. No squeakiness bi li srednje do visoke poroznosti.
 • Takođe nije neuobičajeno za krajeve kose da se osjećaju više trnovit i biti veći poroznost od kose bliže skalp od kraja kose su stariji i vjerojatno su pretrpjele više mehaničkih i kemijskih oštećenja.

The Water Test

 1. Napunite čašu (poželjno jasno / kroz) sa vodom
 2. Zakucava pramen kose u vodi
Rezultati
 • Ako je kosa ostaje na vrhu i ne potonuti, onda imate niske poroznosti kose.
 • Ako je kosa potone u minutu, onda imate visoke poroznosti kose.
 • Ako vaša kosa ne potone, ili samo tone malo, to bi moglo značiti da imate normalnu poroznost kose.

Low, Normal, High

niske poroznosti

Niske poroznosti kosa je obično otporna na vrućinu i boja stil. Ova vrsta poroznosti ima poteškoća upija vlagu u pramenove kose. Uređaj obično će samo ležao na vrhu vlasi i ne upijaju. Možete koristiti pare ili topline sa svojim uređaj da pomogne vlaga prodre bolje. Niske poroznosti kose i ne voli puno bogate proteinima proizvoda. Fokusirajući se na tretmane vlage topline održat će prinos najbolje rezultate za ovu vrstu. Ako je vaša kosa treba duže da se osuše verovatno je nizak poroznosti.

load...

VIŠE: Top 15 Proizvodi za niske poroznosti kose

Normalno Poroznost

Normalno poroznost kose obično radi u redu s nekim proteinima tretmana, ali umjereno. Dobar balans vlage i proteina tretmani su idealni. Često se kaže ovo poroznost je najlakše oblikovati i održavati. Normalno poroznost kose potrebno je manje vremena da emituje suvo

visoke poroznosti

Visoka poroznost kose može imaju tendenciju da se oštetiti i kosu mnogo rupa i praznina u kosi. Visoka poroznost je često obojene, istaknut ili hemijski mijenjati (mislim Relakseri, ravnanje, itd) Ovaj tip poroznosti zaista može imati koristi od čestih proteina tretmana da pomogne popravi kosu. Ako imate visok poroznost kose, važno je i da se ugrade tretmane vlage previše ali morate biti sigurni da zapečati u vlage ulja ili putera ili vlage može izbjeći, što je rezultiralo u kosi da će se osjećati teško ili krhki. Visoka poroznost kose može potrajati čak i manje vremena da se osuše, jer vlaga može pobjeći kosu brže.

VIŠE: Top 15 Proizvodi za High poroznosti kose

Da sumiramo.

Bez obzira na ono što poroznosti vaša kosa, ja sam čvrsto vjerujem da duboko tretmani su jedna od najboljih stvari koje možete eventualno za zdravlje i izgled vaše kose. Ali znajući vaše specifične poroznost će vam pomoći pronaći jednom da će raditi ono što je najbolje za vas. Biti visoka poroznost sebe, vjerovatno zbog činjenice moja kosa se tretira boja, stvarno cenim sekciji proizvod kosu Naturallycurly.com i ikone koje mi reći šta marke duboko tretmana sadrži proteine ​​koji pomažu popravak i popraviti moje niti.

load...