Curly stilovi frizura za kvadratne oblike lica | BA.inspinre.com
Šminka

Curly stilovi frizura za kvadratne oblike lica

Curly stilovi frizura za kvadratne oblike lica

Jedan od najvećih izazova za djevojčice sa lica kvadratnog oblika je pronalaženje kovrčave frizure koje ne da im lice izgleda još squarer.

Izbjegao "kockasti" izgled odabirom rez koji omekšava ivice vašeg lica. Takođe možete sakriti strane lice bilo sa šiškama, ili sa svojim stilom. Sreće, lokne, po svojoj prirodi, praktično radi to na svoju ruku.

 Short Kovrčava kosa Styles »

Srednje kovrčavu kosu Styles »

Long Kovrčava frizure »

Short Curly Hair Styles

Kovrdžav sa kratkom kosom će vjerojatno imati najviše sreće ovdje. Ključ za zaokruživanje iz rubova kvadrata lice leži u zaokružen lice u cjelini, što je nešto kratko kovrdžave frizure obično rade.

Pogrešan stil može učiniti vaše lice izgleda kao jedna velika trga. Odaberite kovrčave frizure koje vam daje neke "napalilo" blizu vrha glave. Ako možete kreirati izgled ukupne kruga za gornju polovinu vašeg lica (od oko dna uši gore), od vas će biti dobro na putu do ljuljanje svoj lokne!

load...

Veće kovrče rade dobro za to. Budite oprezni: dodavanje previše tijelo na vrh glave sa ništa u blizini brade može napraviti glavu izgledati kao top-model. Možete izbjeći ovu dodavanjem pribor, kao što je ogrlicu ili naušnice koje visi niz prošlosti dnu kose.

Srednje kovrčavu kosu Styles

Imajući kosa koja se proteže pored vilice linija je ogromna pomoć za lica kvadratnog oblika. U stvari, sama dužina može dati izgled imaju više ovalno lice. Evo, Jessica Simpson daje svoje lice zaobljeni izgled vješanjem kovrdža na ramenima. Je srednje dužine skreće oči obraze i oči umjesto da vire rubova.

Osim toga, dodatni tijelo od nje lokne (nešto svima nama kovrdžav znaju puno o!) Zaokružuje vertikalne rubove njenog lica. Kovrdže i pustiti da sakrije lice nešto, što je pogodno za nekoga sa visokim, definirane jagodice.

Long Kovrčava kosa stilova

Duga kosa je sredstvo u svijetu stil, a kovrdžav sa četvrtastim licima nisu izuzetak. Ne samo da možete stil duge kose gotovo bilo koji način želite, možete samo "oprati i otići", ako je potrebno. Nakon pranja sa vašim omiljenim šampon, samo ručnik suha, dodajte dobro ispire sa kose, češalj kroz bilo sa širokim češalj zub ili prstima, i to je to!

Ovo radi posebno dobro ako imate gustu, kovrčavu kosu. Ako se odlučite da se povuče kosu u rep, povući neke šiške naprijed oduzeti od oštrih rubova koji će podignute frizure naglasiti. U zavisnosti od vašeg teksturu kose, možda ćete morati dodati neke vrste stvrdnjavanja proizvoda (gel, mousse, itd) za zaključavanje u pregib i spriječiti kovrdžanja, posebno gustu kosu.

load...